Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

2020. A COVID szülte online kalkulátor – a pontos övmérethez

2020. A COVID szülte online kalkulátor – a pontos övmérethez

Bár az élet azóta megy tovább, de 2020. március közepén a COVID-19 világjárvány a nagybetűs STOP táblát szúrta le elénk, ami Magyarország teljes lakosságát is megállásra késztette. A Kormány döntése alapján pedig a teljes magyar gazdaságot is. A #maradjotthon kampány értelmében az egész életünket érintő átrendeződés vette kezdetét, egyik napról a másikra, ami a távmunkától a digitális oktatáson keresztül az üzletek nyitvatartását és a kijárási korlátozásokat is magába foglalta. 

A vásárlási szokások átrendeződése a járvány hatására

A járvány kitörésével járó távolságtartás és a gazdaság leállása a vásárlási szokások olyan irányú átrendeződését generálta, aminek hatására az online kereskedelem ugrásszerűen fellendült. Azok is billentyűzetet ragadtak és elvesztették „online szüzességüket”, akik még életükben nem rendeltek az Internetről. A GKI Digital kiskereskedelmi gyorsjelentése alapján másfél hónap alatt, március közepétől április végig, több mint 50 ezer új vevő jelent meg a magyar e-kereskedelmi piacon. (Viszonyításképp ez a növekedés 2019-ben 8 hónap alatt valósult meg.) A 3,35 millió fős, aktív online vásárlók részére az e-kereskedők három hónap alatt 9,9 millió rendelést teljesítettek. Az ÖvBolt (ovbolt.hu) statisztikai adatai alapán a karantén ideje alatt, a 2020. évi 2. negyedévben 89,5 % - al nőtt a vásárlások száma a karantén előtti, 1. negyedévhez képest a webáruházban. 

Biztonságos kézbesítés

A népszerű termékkategóriák (élelmiszerek, tisztítószerek, műszaki cikkek, kertrendezés, sportszerek…stb.) iránt megnövekedett igények karácsonyi szezont idéző csomagszám lavinát zúdítottak a futárszolgálatokra. A logisztikai cégek azonnal reagáltak az új helyzetre, és bevezették a biztonságos csomagátvételt és az érintkezésmentes átadást, a vírus időszakában jelentősen megnövekvő házhoz szállításoknál és a csomagautomatáknál. 

Az online rendelés problémáit kiküszöbölő biztonságos vásárlás

Ahogy a GKI Digital gyorsjelentés is hangsúlyozza, az e-kereskedőnek jelentős felelőssége van abban, hogy a magyar online kiskereskedelmi piac profitálhasson a kialakult helyzetből, és megtarthassa az új belépők többségét. Ezért a legtöbb webshop azonnal alkalmazkodott a folyamatosan változó eseményekhez, kidolgozták a biztonságos vásárlással kapcsolatos útmutatókat, és naprakész információkkal látták el netes rendelőiket. 

Az ÖvBolt is hamar felismerte, hogy a zökkentőmentes és biztonságos kézbesítés ellenére sok csalódás érheti a rutintalan, kezdő online vevőket a méretproblémák miatt. Az övek méretezése országonként (pl. az angolszász országokban a mértékegység az inch) és gyártónként is jelentősen eltérhet, ezzel sok fejtörést okozva a kuncsaftoknak. A nadrágszíjakat ugyanis nem azonos méretezés szerint gyártják mindenhol a világon. Míg Európában a derékbőséget veszik alapul, addig elterjedt az a fajta méretezési mód is, ahol az öv hossza van megjelölve. Tehát az a tény, hogy a derékszíj méretezése nem minden esetben a derékbőséget jelenti, az övméret meghatározását jelentősen megnehezíti Internetes vásárlás esetén.

Az eltérések miatt a mérettáblázatok - a legnagyobb igyekezet ellenére - sem szolgálnak a legpontosabb besorolási adatokkal. A megnövekedett webes forgalom és a biztonságos vásárlás, azaz a vásárlói csalódottság minimalizálása érdekében, ennek kiküszöbölésére egy olyan fejlesztést hívtunk életre, amely nagyban megkönnyíti az ideális méretválasztást netes rendelés esetén is.

Valószínűleg kíváncsi rá hogyan tesszük egyszerűbbé a vásárlást.

- Kapcsolódó Gyakori Kérdések -

  • Mit jelölnek a számok?
  • Mekkora méretet takar pl.: az L-es?
  • Milyen hosszú övre van szükségem?
  • Milyen méretű övet kell rendelnem?
  • Hogyan méretezik az öveket?

A COVID által életre hívott ötletek – online kalkulátor övvásárláshoz

Egy korábban előkészített projekt keretében kezdtünk neki egy hiánypótló kalkulátor elkészítésébe. Tudomásunk szerint ilyenfajta segítség korábban nem állt rendelkezésre az e-kereskedelmi piacon. A fejlesztés már tervben volt, de a COVID járvány által megnövekedett vásárlói igények és általános gyakori kérdések minket is azonnali cselekvésre ösztönöztek. Így az alapos tesztelést követően elindítottunk övméret kalkulátorunkat.

A méretkalkulátor a hagyományos mérettáblázatot hivatott kiváltani, és személyre szabott pontos eredményekkel szolgál, hiszen nem kell a sorok között kibogarászni az értékhatárok közötti méreteket. Önnek csupán egyetlen szabócentire van szüksége, amivel a derékméretét megmérheti, pontosabban azt a részt, ahol az övet viselni szokta. Ez a hölgyek esetében tágabb fogalom, hiszen a bordák alatti legkarcsúbb résztől (ami a valódi derékbőség) a csípőig bezáróan – nadrág, szoknya vagy ruha fazontól függően - bárhol hordhatják a szíjat. A lényeg tehát, hogy onnan vegyen méretet, ahol hordani szeretné a derékpántot. Majd a kapott értéket írja be a férfi vagy női kalkulátor üres mezőjébe.

Egy kattintással 6 féle eredményt fog kapni: 
  • Centiméterben megadott, javasolt övhossz méret, ami megegyezik az ÖvBoltban is használt, EU méretjelöléssel. 
  • Az ennek megfelelő derékbőség cm-ben megadva (EU),
  • szíjhosszúság inchben, övcsat nélkül (US),
  • derékbőség inchben (US),
  • és méretjelölés betűvel.

Bízunk abban, hogy az övméret kalkulátor kiszámíthatósága által sokak számára pozitív élmény marad az Internetes rendelés, és örömmel keresik fel máskor is övbolt áruházunkat az egyszerű, megbízható és kényelmes webes vásárlás reményében. 

Kipróbálom a kalkulátort
Az oldal tetejére