A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.
Termékek Menü

35 öltözködési tipp alacsony nőknek | Infografika

alacsony nők

Hogyan legyek magasabb? Nem hinném, hogy óriási problémát okoz Önnek a termete, de ha őszintén beszélgetünk egymással, akkor a szíve mélyén biztosan pár centimétert hozzáadna a magasságához. Mint minden alacsony nőnek, Önnek is megvannak az indokai és igencsak előtérbe helyeződnek bizonyos esetekben. Véleményem szerint testméretén fizikailag változtatni nem szerencsés, így marad a megtévesztés művészete. Egyetért?

Nos, ha szeretne “változtatni” magasságán, a megtévesztés egyik módja, ha tudatosan öltözködik. Ne értsen félre, nem azt állítom, hogy most slampos az öltözete. Szó sincs erről! Ezzel az akarom sugallni Önnek, hogy célja érdekében oda kell figyelnie, milyen ruhadarabot mivel vesz fel. Végeztem egy kis kutatómunkát és kreativitásomat kiélve összedobtam egy infografikát, hogy választ találjon kérdésére: Mitől tűnhetek magasabbnak nőként?

Alacsony nő: Ki számít annak?

Mielőtt rátérnénk a kérdésre érdemes tisztázni ki számít alacsonynak. Viszonyítási pont hiányában szubjektív megítélés, hogy valaki egy hölgyet alacsonynak lát vagy sem. Indiában az átlagos testmagasság 151cm, Ausztriában 166cm, a Hollandoknál a fiatal lányok pedig majdnem ütik a 170cm-t. (forrás: wikipédia) Így nehéz megítélni bárkit is. Ellenben van egy kifejezés melyhez tudományosan is kimutatott méretek társíthatóak: Petite. Ez a szó szorosan kapcsolódik az alacsony nőkhöz, mivel a leegyszerűsített definíció alapján, kicsi hölgynek nevezzük azt a nőnemű személyt, akinek a magassága nem éri el a 163 cm-t. Ha ezt a magasságot vesszük irányadónak, akkor már könnyebben megértjük egymást a későbbiekben.

Itt talál egy nem éppen rövid öltözködési útmutatót, természetesen javarészt övviselési tanácsokkal és sok-sok képpel, példával.
Petite: Alacsony nőkről Nőknek

Pici vagyok, mit csináljak?

Nos, hogy ha ilyen aprócskának érzi magát és már a bevezetőben megfogalmazott probléma is kellően mardossa, akkor a következő kérdés, amit fel kell tennie magának: Mit csináljak? Elárulom, rém egyszerű a dolga. Lelkiismeretét le kell győznie és csalnia kell. Rá kell szednie másokat, meg kell tévesztenie környezetét. Egy profi szemfényvesztővé kell válnia. (haha, bocs, csak elragadott a hév) Én az “okos” jelzővel illetném az öltözködését. Okosan kell összeválogatni a szettjeit, okosan kell felépítenie ruhatárát. Mégpedig úgy, hogy az alakját előnyösebb formában mutassa meg a külvilágnak, azaz magasabbnak tűnjön. Szerencsére vannak ruhadarabok, kiegészítők, formák, szabások, anyagok, kialakítások, melyek használatával látszólag megnyújtható a teste.

öltözködési tippek alacsony nőknek - infografika
Tetszik az alacsony nőknek szóló vizuális csemege?   ossza meg alacsony barátnőivel
Akkor ossza meg barátnőivel!
  

weboldalánál hasznája ezt a html kódot

Alacsony nőknek mi áll jól?

  1. Fontos, hogy emelje meg lábfejét és igyekezzen a természetes derékvonalát megmutatni.
  2. Viseljen mini szabású felső- és alsóruházatot. Igaz így többet mutat meg magából, de a férfi szempárok vonzalma mellett, az apró méretét is jól elrejtheti.
  3. A hosszanti vonalakkal, mint a V-kivágás vagy a mélydekoltázs, becsapósan vezeti a szemlélő tekintetét. Természetesen az Ön előnyére.
  4. A harsány színek, pláne a deréktájon kerülendőek, ellenben a monokróm színválasztással tökéletesíti megjelenését.
  5. Az egyberuhákat sem kell kirekesztenie a gardróbból. Bármelyik jöhet, ha magasabb akar lenni.
  6. Térdeit, térdvonalát mindig tegye láthatóvá. Kabáttal, hosszú felsővel soha ne takarja el!
  7. A bakiparádé receptje pedig így kezdődik: végy egy nagy feltűnő mintázatot...

Nos, a fenti grafikából is jól látszik, hogy az alacsony nők ruhatára speciális, de nem túl bonyolult. Sajnos célja érdekében nem vásárolhat meg bármilyen női darabot. Gardróbja felépítésénél igenis figyelembe kell vennie méreteit és testi adottságait. Biztosra veszem, hogy alacsony nőként így is vonzó, de ha Önmagával nincs megelégedve, ez az egész mit sem ér.