Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

5 tipp a férfiaknak - Hogy tökéletes legyen a derékszíj

5 tipp a férfiaknak - Hogy tökéletes legyen a derékszíj

Az öv igen praktikus kiegészítő, hiszen kiváló tartást biztosít a nadrágoknak, legyen szó öltönyről vagy éppen egy hétköznapi farmerről. Emellett pedig rendkívül esztétikus is, hiszen például egy elegáns öltözéknek elengedhetetlen része a kiváló derékszíj.

De ehhez a megfelelő méretre van szükség

Legyen akármennyire is szép és divatos egy öv, amennyiben a hossza nem ideális, nem fogja tudni teljesíteni a funkcióját. Inkább lesz teher, mint segítség a mindennapokban. Ennek elkerülése végett érdemes tehát alaposan megfontolni a döntést, és nem „durr bele Balázs” módjára, néhány perc alatt vásárolni.

Lássuk most, mi segíthet megtalálni a tökéletest.

1. A korábbi tapasztalatok

Az élet szinte minden területén sokat segíthetnek a korábbi tapasztalatok – nincs ez másképp az öv választás terén sem. Ha tudja, hogy korábban milyen típusú és méretű kiegészítőt hordott, akkor könnyen viszonyíthat ehhez. Gondolja végig, hogy az előzőleg megvásárolt öve ideális volt-e, és ahhoz képest változtak-e a méreti. Ezen információk birtokában akár már csukott szemmel is kiválaszthatja a tökéletes kiegészítőt.

2. A méretek ismerete

Rengeteget segíthet az öv kiválasztásakor, ha tisztában van vele, hogy mit is jelentenek pontosan a számok. Általában az öv csat felőli kezdete és a középső lyuk közötti távolságot szokták megadni centiméterben vagy inchben. Ideális esetben ennek a méretnek kell megegyeznie a saját derékméretével.

3. Egy nélkülözhetetlen segítség, a centi

Az előzőekben már utaltunk arra, hogy bizony a tökéletes derékszíj kiválasztásához tisztában kell lennie a saját méreteivel. Ehhez nem elég ránézésre megállapítani, hogy mennyi az annyi, le kell mérni pontosan a „körméretet” – és ebben nyújt segítséget a centi, ami minden valamire való varrókészletben fellelhető. Amennyiben nem rendelkezik ilyennel, a legközelebbi ruházati boltban, szabóságban vagy méteráru üzletben találhat segítséget.

4. A stílus megválasztása

Az megfelelő választás az öv vastagságától és tartásától is függ. Éppen ezért az övválasztás során elengedhetetlenül fontos, hogy tudja, milyen típusra is van szüksége pontosan. Bár ez ugyan nem befolyásolja a méretet, a végeredményre bizony hatással lesz – hiába tökéletes az öv hossza, ha a típus nem megfelelő, nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket.

5. A mérettáblázat ellenőrzése

Amennyiben a leendő övet online választja ki, mindenképp ellenőrizze az adott oldalhoz tartozó mérettáblázatot. Mivel ekkorra már tudni fogja a pontos méreteit, könnyedén megállapíthatja, hogy pontosan mekkora derékszíjat kell keresnie, így hamar rábukkanhat az ideális megoldásra.

Tartalomhoz tartozó címkék: Férfiaknak Tippek
Az oldal tetejére