A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.
Termékek Menü

7 Ferrari árából sem tudná megvenni ezt az övcsatot.

Roland Iten R60 Diablo övcsat

Túlzásnak hangzik és joggal gondolhatja, hogy csak azért adtam ennek a cikknek ezt a címet, hogy minél több olvasó figyelmét szerezzem egy kamu hírrel. Részben igaz, részben pedig nem. A figyelem felkeltése célom volt, de nem egy alaptalan ténnyel. Létezik ugyanis a világon egy különleges övcsat, amit 7db “átlagos” Ferrari (luxusautó) árából sem tudna megvenni. Kíváncsi rá?

Roland Iten R60 Diablo

Van két úriember (Claude Sfeir & Roland Iten), egy ékszerész és óragyűjtő, és egy svájci tervező, akik megálmodták az R60 Diablot. Ez nem más, mint egy 60,66 karátos, konyakszínű gyémánttal ékesített, egyedi szabadalom által működő, precíziós övcsat.

A férfi ékszerészet jelentősen korlátozott az ékkövek terén. A feltűnő, szemkápráztató ékszerek inkább a női bájak velejárója. Azonban, a hölgyek sem viselnek egyedi gyémánttal kirakott nyakláncokat, tiarákat a hétköznapokban. Inkább jeles eseményeken, koronázásokon öltik magukra.

Habár akármennyire is tehetős valaki az etikett közbeszólhat. Iskolapélda Katalin hercegné húgának, Pippa Middleton Angol nemesi esküvője. – megsúgom, itt ciki volt övet viselni

Most ez a két úr nem csak, hogy átlépett egy határt, de túl is mutatott azon. A kihívással szembenézve, bebizonyították, a férfiak is stílusosan viselhetnek ilyen felbecsülhetetlen értékkel rendelkező ékszert. De nem álltak meg itt ennél a határvonalnál. Ugyanis, a tervezéskor szempont volt az általános használhatóság is. Így a Roland Iten R60 Diablo gazdája, akár a mindennapokban is hordhatja derekán.

Miért különleges ez az “ékszer”

A 60,66 karátos gyémánt a maga kategóriájában is kivételesnek számít. India, Golconda régiójában találtak rá erre a V2-es típusú (mondhatni, éppen tökéletes), színes gyémántra. Minden tényezője csak árát növeli. Csupán csak a lelőhely miatt 2x értékesebb társaitól.

A drágakő tulajdonságait keresztezték Roland Iten mérnöki precizitásával. A kőhöz “barkácsolt” egy foglalatot, ami egyben egy egyedi tervezésű, és egyedi szabadalom alapján működő övcsat szerkezet. A mechanikus szerkezet minden egyes darabját Svájcban gyártották vörös, fehér aranyból és magas osztályozásba sorolt titánból.

Hiába az ékes

Tudomásom szerint a gyártó nem tette közzé az övcsat árát, de egyes angol nyelvű szaklapok minimum 5.000.000$-ra becsülik az induló értéket. Ez az összeg 7db “átlagos” Ferrari együttes árát ( Ferrari 812 Superfast induló ár: 315.000$ ) is felül múlja. Lehetetlenség, hogy egy övcsat ennyibe kerüljön. Pedig létezik, és ha lenne lehetősége a kezében fogni, akkor biztos vagyok benne, minden tizedmillimétere megerősítené ezt.

Hasonló érdekességekkel találkozhat az ÖvBolt blogján, kérje e-mail címére a friss bejegyzéseket.

Tartalomhoz tartozó címkék: Érdekességek Luxus Övcsat