A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

A különböző méretek nyomában

2018. 02. 16. 17:04:08
A különböző méretek nyomában

A ruhavásárlás nem mindig könnyű feladat, hiszen a címkén látható információk ritkán nyújtanak teljeskörű felvilágosítást. Megannyi különböző méretezés létezik, és olykor nem egyszerű eldönteni, hogy éppen melyiket is érdemes figyelni. Tovább nehezíti a választást, hogy a pontos méret sokszor márkánként is eltérő lehet.

Szerencsére az övek esetében könnyebb a döntés

A derékszíjaknak ugyan szintén több különböző méretezése van, a jelzések azonban az esetek nagy többségében ugyanazt jelölik. Nem kell aggódnia amiatt, hogy ugyanaz a szám mást jelentene a különböző márkák esetében, éppen ezért érdemes megismerni a méretezéseket.

1. A centiméter

Bátran kijelenthetjük, hogy ez a lehető legegyszerűbb méretezés. A lényege, hogy az öv méretét centiméterben jelölik, aminek alapján roppant egyszerűen választhatja ki az ideális darabot. Csupán annyit kell tennie, hogy a vásárlást megelőzően leméri a derékbőségét, és a lehetőségek közül kiválasztja az ennek megfelelő derékszíjat. – így biztos lehet benne, hogy jól választ, a derékszíj passzolni fog az alkatához.

2. Az inch

Ez a méretezés csak egy kicsivel bonyolultabb az előzőnél, hiszen mindössze egy váltószámot érdemes megjegyezni. Az inch ugyanis, akárcsak a centiméter, a hosszúság egy mértékegysége. Magyarországon általában a cm-ben adják meg hosszt, de más országokban (pl. Angliában és Egyesült Államokban) az inch a használatban lévő mértékegység. A számokat azonban egy egyszerű számítással könnyedén átválthatja, méghozzá a cm/inch=2.5 képlet segítségével. Tehát pl. egy 44 inch hosszúságú öv összesen 110 centiméteres, ami kb. a 92-97 cm derékbőségnek felel meg.

+1 gyakorlati tipp! Inch vagy centiméter. Ne tévessze meg. Legyen figyelmes és körültekintő. A gyártók vagy a derékbőséget, vagy a szíj hosszúságát jelölik a méretszámmal.

3. A betűk

Bizonyos esetekben az öveket, akárcsak a ruhákat, ellátják a már jól ismert betűjelekkel. Ezek szintén megfeleltethetőek egy bizonyos hosszúságnak, amiről adott esetben érdemes az oldalon található mérettáblázat alapján tájékozódni – nem állapítható meg ugyanis minden esetre érvényes „alapszabály”.

Az öv vásárlás előtt ajánlott felpróbálnia az övet – ha személyesen a boltban válogat; vagy alaposan átnéznie a mérettáblázatot – ha az online bevásárlóközpontba látogat el. Ehhez ajánlott megismerni a különböző méretezési lehetőségeket, hogy így garantáltan rátalálhasson az Ön számára ideális lehetőségre.

Tartalomhoz tartozó címkék: Méretválasztás Tudástár
Az oldal tetejére