Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Bőrfestés házilag - Táska, cipő újrahasznosítás kreatívan

Bőrfestés házilag - Táska, cipő újrahasznosítás kreatívan

Hogyan legyünk saját magunk divattervezői? Kreatív ötletekkel felvértezve és némi kézügyességgel megáldva a kopott táska díszítés, a megunt cipő dekorálás vagy a bőrfestés házilag Önnek is gyerekjáték lesz. A „csináld magad divat” kapcsán eszünkbe juthat egy napjainkban nagyon felkapott kifejezés a zero waste, azaz a hulladékmentes mozgalom és életmód. Ennek lényegét a Zero Waste Nemzetközi Szövetsége így foglalta össze:

„A zero waste egy olyan etikusságra, gazdaságosságra és hatékonyságra törekvő mozgalom, amely útmutatóként szolgál az emberek számára, hogy életmódjukat és bevett szokásaikat aszerint változtassák meg, hogy az a fenntartható, a természetben is lejátszódó folyamatokat utánozza. Ideális esetben a zero waste szerint minden termék eredeti funkciójára szánt idejének lejárta után egyéb használati célokra is alkalmazható.”

Ha erre a gondolatmenetre húzzuk rá a divatcikkek és a kiegészítők újrahasznosítását, akkor számtalan ötlettel dobhatjuk fel a ruhatárunkat, hogy az eredeti funkciójukra szánt időt meghosszabbítsuk. Akkor is, ha fontos számunka a környezetvédelem, és akkor is, ha pénztárca kímélő megoldásokat keresünk, vagy egyszerűen csak egy régi cuccot szeretnénk feltuningolni.

Kíváncsi rá hogyan?

Cipő és táska díszítés házilag bőrfestéssel

Megfelelő és rendszeres ápolás mellett mondhatom azt, hogy a valódi bőr holmik szinte örökéletűek. Ebből kifolyólag - mivel jó sokáig használhatjuk őket -, lehet, hogy néha unalmassá válnak, esetleg egy turizás alkalmával sikerül rálelni olyan örökdarab bőrből készült holmira, amit más kidobott, mi viszont látjuk benne a fantáziát.

Szerencsére ma már nagyon jó minőségű bőrfestékeket lehet kapni, ezért arra buzdítjuk, ne dobjon ki semmit, azért, mert kopott! Tegyen egy próbát, és vesse bele magát a cipő dekorálás izgalmaiba. Akár táska díszítés vagy öv festés, néhány ecsetvonással, egy szép motívum vagy minta felfestésével, olyan egyedi külsőt kölcsönözhet, ami biztos nem fog szembe jönni az utcán.

Lapozza fel Pinterest gyűjteményeinket további bőrfestés DIY ötletekért:

Táska díszítés - dekorálás | Kreatív Hobby Ötletek

 

Cipő festés házilag - dekorálás | DIY ötletek

„Csináld magad divat!”

Ne álljon itt meg, próbálja ki új hobbiját, és fesse át pénztárcáját, telefon tokját, bőrkabátját és határidőnaplóját. Az öv dekorálás sokszor időigényesebb munka, ezért használhat hozzá bőrfilcet, amivel apró mintákat és feliratokat vihet fel az anyagra.

Bőr festése otthon - Újrahasznosítás kreatívan

DIY ötletek - Egyedi Pénztárca

Tartalomhoz tartozó címkék: Érdekességek Tippek
Az oldal tetejére