Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Egy borzasztóan egyszerű tipp, hogy az öve ne menjen tönkre idő előtt

Egy borzasztóan egyszerű tipp, hogy az öve ne menjen tönkre idő előtt

Biztosan Önt is rettenetesen bosszantja, ha valamelyik ruhadarabja, kiegészítője tönkremegy. Legszívesebben jól beolvasna a felelősnek. Ön kit hibáztat, ha elvárásaihoz mérten hamarabb tönkremegy a ruhája, pólója, cipője vagy az öve? A gyártót vagy a kereskedőt? Természetesen vannak szélsőséges, problémás esetek, de engedjen meg egy “kötekedő” kérdést. - Nézzen magába és őszintén válaszoljon. Kellő figyelmet fordított a szóban forgó, tönkrement használati tárgyának állapotának megóvására?

Ha az őszinte válasz megvolt, akkor lépjünk tovább. Hadd szögezzem le, hogy jelen blogbejegyzésben nem a vásárlókat kívánom okolni és minden felelősséget rájuk hárítani. Csupán csak egy másik szemüvegen keresztül vizsgálódok, amihez egy rém egyszerű gyakorlati tippet is adok.

Kié a döntés?

Úr Isten! Már megint tönkrement az övem! - Hangzik a felkiáltás. Véleményem szerint, sokan hajlamosak és egyszerűbbnek tartják a másikat okolni, mint Önmagukat, illetve döntéseiket megvizsgálni. No, de nem egy önismereti cikk bevezető sorait olvassa, ezért csak röviden vázolom, mire gondolok. Példaként maradjunk az öveknél.

Ön megvásárolt egy övet. Ezt sok-sok lépés, gondolat és döntés előzi meg. Ön dönti el, hogy szükségleteihez, igényeihez, anyagi helyzetéhez mérten honnan, milyen minőségben, milyen áron vásárol. - Meglátásom szerint, ezen a ponton sokan megrekednek. Ettől kezdve már nem érzik felelősnek magukat a nadrágszíjukért. Pedig a döntés ezelőtt is az Ő kezükben volt és ezután is az Ő kezükben lesz.

Az idő előtti elhasználódásból eredő problémák esetén, van aki elfelejti számításba venni a vásárlást követő időszakot, azaz a használati fázist. Mégpedig, továbbra is az Ön döntése, hogyan használja, hogyan gondoskodik az öve állapotának megőrzéséről. Számos alkalommal találkoztam olyan esettel, amikor az övet a nadrágba befűzve hagyták és úgy pakolták el a szekrénybe. Vagy, olyat is láttam nem egyszer, amikor a hölgyek a vékony derékszíjukat 3-4 részbe összehajtogatják. Nem gondolom hasznos állapotmegóvó döntéseknek. Határozottan ki merem jelenteni: Egy öv élettartamát is jócskán meg lehet hosszabbítani függetlenül attól, hogy bőr, műbőr, vászon, fém vagy gumírozott anyagból készül.

Tipp! Övét tárolja a megfelelő helyen, a megfelelő formában

Bármilyen övről is legyen szó, előbb vagy utóbb elhasználódik, tönkremegy. De, nem mindegy mikor! Kis gondoskodással, figyelemmel meg lehet gátolni a korai tönkretételt. - Nem kell nagy dolgokra gondolni. Kezdje azzal, hogy odafigyel, hogyan tárolja az öveit. Ugyanis, a hanyag, nem megfelelő övtárolás igencsak lerövidíti a derékszíj használati idejét.

a Hol?

Fontos, hol tárolja öveit. Nagyon nem mindegy, hogy ledobja egy karfára, a ruhái közé gyűri, vagy nadrággal együtt elteszi. Ilyenkor a szíj sérülhet: megtörik, megcsavarodik, felülete kirepedezik, esztétikailag sérül. Célszerű egy konkrét helyet kialakítani a gardróbban, a szekrényben, a fiókban. Ez lehet egy polc, egy fiók, egy tárló doboz, egy rekesz, egy speciális övtartó is.

a Hogyan?

Kissé bután hangzik, de az sem mindegy hogyan tárolja az öveit. Mint korábban említettem a szíj megtörhet, megcsavarodhat, kirepedezhet, sérülhet. - Majd dobhatja a kukába. Ezt elkerülendően gondolja át legközelebb, hogyan teszi le az övét. Akarom mondani, hogyan teszi a HELYÉRE az övét.

  • Ha gondosan feltekeri, nem túl szorosan, azzal gondot nem tud okozni.
  • Ha az övcsatnál fogva felakasztja, (például így) szintén nem kopik el olyan könnyedén a nadrágtartója.

Tehát, igen is vennie kell a fáradságot és minden nap mikor leteszi a ruháit, ügyelnie kell, hogy a megfelelő módon rakja a helyére övét, annak érdekében, hogy hosszú-hosszú időn át viselni tudja. Ez a hosszantartó kapcsolat egyik titka.

Az oldal tetejére