Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Antiallergén öv

Allergiás kiütések borítják a testét? Bőrpírtól és szűnni nem akaró viszketéstől szenved? A nikkelallergia sajnos nem válogat, és nemcsak élethosszig tartó odafigyelést igényel, de az egészséges öltözködésre is nagy hangsúlyt érdemes fordítani. De mi köze van ennek az övviseléshez? Az antiallergén övcsatnak hála elfelejtheti a kínzó tüneteket! olvasson tovább »

 

Nikkelmentes övek fémallergiásoknak

Rendezés:

Mit kell tudni a fémallergia övről?

Tisztázzuk először, hogy mi a fémallergia? Amikor a bőr fémmel érintkezik, az immunrendszer az ellenségesnek vélt fémmolekulák ellen heves reakciót vált ki, melynek eredményeként megjelennek az egész testre kiható allergiás tünetek (viszketés, kiütés, duzzanat). Bármelyik fémre kialakulhat érzékenység, így a nikkelre is, amit nagyon sok hétköznapi fém tárgyunk (mobiltelefonok, pénzérmék, szemüvegkeretek, kulcsok, egyes kozmetikumok) is tartalmaz.

Mi a nikkelallergia? A lakosság 30%-át érintő nikkelallergia is viszkető bőrkiütést, égő érzést és bőrpírt okoz. Egyes fémtárgyak és ételek mellett a farmer gombja, a cipzár és az övcsat is okozhat nikkelallergiás tüneteket. 

Gondolta volna, hogy mit kockáztat az övviseléssel? A nikkeltartalmú fémötvözetekre való érzékenység esetén tehát az övcsat is okozhat allergiás reakciókat, ezért a csat anyaga nagyon fontos szerepet játszik a kiütések és más tünetek elkerülésében.

Mi lehet a megoldás erre a problémára?

Bőrbarát nikkelmentes övek

Szerencsére léteznek antiallergén, nikkelmentes övek, melyek nem tartalmaznak nikkelt, így nem okoznak allergiás tüneteket és viselésükkel megelőzhető a fémallergia kialakulása is. Az antiallergén övcsat ugyanolyan divatos és tartós, mint a hagyományos övcsatok, de viselése bárki számára ajánlott. Egy másik alternatíva lehet a műanyag csatos öv, ami strapabírását tekintve elmarad fém társaitól, és elegánsnak sem mondható. De sportos öltözékhez, outdoor programokhoz vagy a hétköznapokon tökéletesen helyettesíti a nikkelt tartalmazó övcsatokat.

Antiallergén Bőr Övek az ÖvBoltban

Webáruházunkban nemcsak a divaté a főszerep, de nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges öltözködésre is. A jó közérzethez elengedhetetlenek a kiváló minőségű kiegészítők. Hiszen nagyon sok múlik azon, hogy milyen anyagokkal érintkezik egész nap a bőre.  Ha valamire érzékeny a szervezete, akkor előbb-utóbb azt a teste is jelezni fogja – akár kellemetlen allergiás tünetek formájában. Ezért öv vásárláskor se felejtse el, hogy az egészséges öltözködéssel sokat tehet a testi-lelki jóllétéért. 

Ebben hiszünk az ÖvBoltnál is, ezért a nikkelallergiával küzdő vásárlóink számára megnyitottuk a fémallergia övek osztályát, ahol a divatot az egészséges övviseléssel ötvöztük. Az antiallergén övcsat teljesen nikkelmentes – így elfelejtheti a kínzó és kellemetlen allergiás tüneteket. Sőt valóban bőrbarát szíjakról beszélhetünk abban az értelemben is, hogy az antiallergén női és férfi bőr öveket teljesen vegyszermentesen, növényi cserzéssel készítették elő. 

A fémallergia megelőzhető! Ezért a nikkelmentes nadrágszíjak viselését mindenkinek ajánljuk – preventív jelleggel is! 

Ha fémallergia tüneteit tapasztalja, minden esetben kérje ki szakorvos tanácsát!

Az oldal tetejére