Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Futópóráz

Belevágna a kutyás futás izgalmaiba? Választhatja a szabadon kísért, vagy laza pórázos futást kutyával. De a kutyás futósportok közül a legspeciálisabb a canicross, amikor a derékra rögzíthető futópóráz a kutyával van összekötve. A kutyával húzatott canicrosst a futónak és a kutyának is egyaránt el kell sajátítani, de az összeszokott páros jutalma igazi élmény lesz mindkét félnek. olvasson tovább » 

 

Canicross öv 

Kutyafuttató öv – canicrossra

Az utóbbi években megszaporodott a kutyával futók tábora. A kutyás futás sokféle lehet: szabadon kísért, laza pórázos és kutya futóöves canicross – a fegyelmezett kutya azonban feltétele mindegyiknek. A “hobbisták” kutyával kísért terepfutása mellett egyre több terepfutó és spartan jellegű versenyen engedélyezett kutyával indulni, ahol változatos akadályokon keresztül kell futni a kedvenccel együtt.

Mi a canicross?

A canicross ma az egyik legdivatosabb kutyasport, amikor a futó és kutyája futópórázzal és kutyafuttató övvel összekapcsolva, rövid távon, nagy sebességgel sík terepen futnak.

Miből áll a canicross felszerelés?

A canicross szett tartalma: futópóráz övvel és futóhám. A futón egy canicross derékövre van kapcsolva a futó póráz, ami a kutyán egy pedig speciális canicross hámhoz csatlakozik. A canicross póráz optimális hossza 205 cm.

A kutyás futás felszerelést mindig nagyon komolyan kell venni. Hiszen, ha nem canicrossra készült kutya futóövvel indul sportolni, az komoly sérüléseket okozhat mind a kutyának, mind a futónak. 

Hol fusson?

Kutya futóövét avassa fel terepen, de a betontól kímélje meg a mancsokat. Csak olyan futópályára merészkedjen, ahová kedvencét is beengedik. Illetve futó útvonalat is úgy válasszon, hogy kutyájával ne zavarják meg más futók biztonságát, nyugalmát.

Canicross kutya futóöv a webshopban

Futóöv kutyának az ÖvBolt kínálatában. Ebben a kategóriában olyan canicross övet talál, amivel összekapcsolhatja a derékra rögzíthető kutyapórázt futáshoz. Próbálja ki a legnépszerűbb kutyás sportot profi canicross felszereléssel felvértezve!

Az oldal tetejére