Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Judo & Aikido öv

Érdeklődik a modern japán harcművészetek iránt? Akkor vértezze fel magát a küzdelemre, és váljon fekete öves harcossá! Melyik övfokozatnál tart? Judo és Aikido öveink között a legalacsonyabbtól a legmagasabb szintig válogathat. Még ismerkedik a cselgánccsal? Szeretne eligazodni a dzsúdó övek világában? olvasson tovább »

 

Dzsúdó öv küzdősportokhoz

Rendezés:

Mi a Judo?

A Judo vagy a cselgáncs a 19. század végén kialakult modern japán harcművészet. Jelentése szó szerint. "szelíd út", a fegyvertelen küzdelem rendszere. 1882-ben Kanó Dzsigoró hozta létre. 1964 óta olimpiai sportág. A Judo gyakorlóját "judokának", a Judo egyenruhát pedig "judoginak" nevezik. A versenyszerű Judo célja az ellenfél eldobása, mozgásképtelenné tétele egy szorítással, vagy az ellenfél kényszerítése, hogy egy ízületi zárral vagy fojtással behódoljon. Filozófiája 2 fő elv körül forog: az energia maximálisan hatékony felhasználása és a kölcsönös jólét és haszon. Alapelvei és pedagógiája - amit a Judo számára kidolgoztak-, a többi modern japán harcművészet modellje lett. A Judoból számos harcművészet is fejlődött világszerte, mint például a Krav Maga.

Dzsúdó-cselgáncs övfokozatok: 

Fehér öv (legalacsonyabb övfokozat), citromsárga öv, narancssárga öv, zöld öv, kék öv, barna öv (legmagasabb övfokozat)

Az Aikido eredete

Az Aikido szamuráj gyökerekkel rendelkező modern japán harcművészet. Ueshiba Morihei O-Sensei nagymester fejlesztette ki. Ueshiba célja az volt, hogy olyan művészetet hozzon létre, amellyel a gyakorlók megvédhetik magukat, miközben a támadóikat is megvédik a sérülésektől. Az alapító filozófiája szerint az Aikido gyakorlásának elsődleges célja az erőszak vagy az agresszivitás művelése helyett önmagunk legyőzése. Az Aikidot ma már mintegy 140 országban gyakorolják. Napjainkban már számos stílusban megtalálható, de mindannyian osztoznak az Ueshiba által megfogalmazott technikákon, és a legtöbbjük a támadó jólétével foglalkozik.

Aikido övek sorrendje: fehér (kyu), fekete (dan)

Judo övek vásárlása a webshopban

Ebben a kategóriában Dzsúdó övek közül válogathat. A Judot (cselgáncs) és az Aikidot űzheti önvédelmi sportként, tömegsportként, mozgásművészetként vagy versenysportként. Virtuális polcainkon mindegyik övfokozatot megtalálja Aikido és Judo ruhájához. 

Az oldal tetejére