A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Karate övek

Érdeklődik a szabadkezes japán harcművészetek iránt? Kitartó munkájának eredményeként elért egy újabb övfokozatot? Akkor megérdemelten cserélheti le régit. Karate és judo öv kínálatunkat tanulók és mesterek számára is ajánljuk. olvasson tovább » 

 

Karate és judo öv harcművészetekhez

Karate vs. judo

A karate olyan szabadkezes japán harcművészet, melyben a tanuló saját testrészeit, főleg a végtagjait használja fegyverként. Megalapítója Funakoshi Gichin japán harcművész, aki az okinavai eredetű karatét a Japán fő szigetén terjesztette el 1917-től. A karate ma már túlnyomórészt ütőművészet, amely ütéseket, rúgásokat, térdütéseket, könyökütéseket és nyitott kézzel végzett technikákat, például késes, lándzsás és tenyérsarkos ütéseket használ. Lényege: tisztelet, szorgalom, önuralom, akarat. Az öt nagy karateág közül a Shotokan a mai más különböző irányzatok alapja is. Övfokozatainak hagyományos színrendszere: fehér, sárga, zöld, barna, fekete.

A judo szó szerint. "szelíd út", a fegyvertelen küzdelem rendszere, modern japán harcművészet és olimpiai sport (1964 óta). 1882-ben Jigoro Kano hozta létre, mint eklektikus harcművészetet. A judo gyakorlóját "judokának", a judo egyenruhát pedig "judoginak" nevezik. A versenyszerű judo célja az ellenfél eldobása, mozgásképtelenné tétele egy szorítással, vagy az ellenfél kényszerítése, hogy egy ízületi zárral vagy fojtással behódoljon. Filozófiája 2 fő elv körül forog: az energia maximálisan hatékony felhasználása és a kölcsönös jólét és haszon. Alapelvei és pedagógiája - amit a judo számára kidolgoztak-, a többi modern japán harcművészet modellje lett. A judoból számos harcművészet is fejlődött világszerte, mint például a Krav Maga.

Az oldal tetejére