A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.
Termékek Menü

Kőműves dekoltázs: Talán egy öltözködési baki?

kőművesdekoltázs

Van egy vérciki jelenség, amin nagyokat nevetünk vagy megbotránkozunk, ha másokon meglátjuk. Egyeseket mulattat, másoknak a gyomra fordul fel tőle. Szinte senki sem bírja ki megjegyzés nélkül. Gúnyos énünk magával ragad a pillanat hevében, de elfeledkezünk róla, hogy mi is beleeshetünk ebbe a hibába és akkor eláshatjuk magunkat. Íme, egy öltözködési baki, amin az öv sem segít. - Szerencsére van megoldás és divatstílust is kreáltak belőle.

Mi is az, ami ily vegyes érzelmeket vált ki?

Nagyszerű témaindító öltözködési baki, amit ember elkövethet. E mellett, egész egyszerűen nem lehet elmenni. Kénytelen voltam a billentyűk közé csapni, hisz nyár van és ilyenkor a legaktuálisabb.

Az utcán sétálva egészen biztosan szembetalálkozott azzal az iszonyatos látvánnyal, amikor az Ön előtt haladó illetőnek sem a nadrágja, sem a pólója nem takart eléggé. Vagy, valaki lehajolt megkötni a cipőfűzőjét és a hanyag öltözete miatt a látvány bele égett a retinájába. De éppen egy pucsító személy is okozhatja ezt a szörnyűséget. - természetesen ruhában.

Már látom az arcán, amint arcizmai ide-oda mozognak. Szempárjai rémülten pásztázzák azt a nem túl higiénikus hátsó területet, melynek két fertálya összedörzsölődve cuppog Ön előtt. Próbálja, nem végigvezetni tekintetét a kissé, olykor egészen hosszan megvillanó, az esetek többségében nem túl szexi domborulati csíkon. Ekkor az öntudatlan állapotba került agya nem tud mit reagálni, ezért Ön kínjában, vesződik a nevetés és az undor között. No, ezt váltja ki mindenkiből az úgynevezett kőműves dekoltázs.

Mit is jelet a kőműves dekoltázs?

Ha röviden és nem túl szemléletes módon akarom meghatározni a jelenséget, akkor valahogy ezekkel a szavakkal írnám körül: A nadrágból kikandikáló felső fenékrész.

Kifejtem bővebben is: Emberek esetében előforduló “látkép”, ami akkor tapasztalhatunk, amikor a nadrág valami oknál fogva nem illeszkedik megfelelően. Pont annyira lecsúszik, hogy a fenék és a fenék-vágat többé-kevésbé kilátszik.

Érdekesség képpen, tudományos oldalról is megpróbálom definiálni, bár nem vagyok otthon az orvosi és anatómiai meghatározásokban. Tehát a begyűjtött információk alapján valahogy így írnám le. Az emberi testet hátulról szemlélve, a keresztcsonttól (Sacrum) a gátig (Perineum) húzódó, két farpofa közötti hasadék (Crena interglutealis) felső részének akaratlan közszemlére tétele. (Hát, ez szépen sikerült)

Fenék-vágat
művészi munkás dekoltázs

Az első ilyen kifejezést az 1980-as években használták a The Guardian lapban. A szó, a munkás férfiaknál rendszerint tapasztalható “magamutogatástól” kapott értelmet, amint a tevékenységükbe belemerülve - éppen guggolva, hajolva, akaratlanul pózolnak. Természetesen a kivillanó fenék esete a ruhából, egészen régre is visszavezethető. A koroknak megfelelő divatirányzatok öltözködései és a művészet is szolgál ilyen lelettel.

Szinonimák: kőműves mosoly, persely, munkásdekoltázs, kőművesportré

Mitől lehet, hogy megvillan a fenék-vágat?

Szerintem a legkézenfekvőbb eset, amikor nem hord alsóneműt. Lehet trehányságból, lehet direkt, de a lényegen nem változtat. Egészen egyszerűen nincs, mi eltakarja, ha a nadrág kicsit lecsúszik.

Ugyan ez az eset áll fenn, ha az alsóneműje laza, ki van nyúlva, nem passzol a méret. Így sajnos a nadrággal együtt csúszkálhat ide-oda.

Egy túl rövid felső is szégyenbe hozhatja. A nem megfelelő hosszúság nem illeszkedik kellő képpen a nadrágra. Magyarul, nincs, ami takarjon, ha véletlenül megvillanna a perselye. Kellemetlen, mert a póló nem fog lejjebb érni, ha folyamatosan húzogatja és így, csak a nadrágban bízhat.

De a nadrágba fektetett bizalma is azonnal eldobható, ha például kicsit nagyobb, mint az Ön mérete. A nadrág dereka nem tölti be funkcióját, nem marad meg a helyén. Kicsit lazább és máris közelebb merészkedik a kényes farpofa-réshez.

Nem feltétlenül a nadrág mérete okozhat gondot. Az öv nélküli viselet is lehet a ludas. Mivel a derékszíj célja a nadrágot a helyén tartani, ezért a hiánya, könnyen nevetség tárgyává teheti.

Itt jön képbe a lazán viselt öv. Meglehet, hogy Ön a kényelmet szem előtt tartva, lezserül hordja az övet. Vagyis, az öv szintén nem tölti be funkcióját. A nadrágot engedi lecsúszni a derekáról épp annyira, hogy megvillanjon az a fránya függőleges vonal.

A csipőnadrág sem egy kifejezetten jó választás, ha aggódik a fenékdekoltázs mutogatásától. A ruhadarabot úgy tervezték, hogy az ülésvonal és a derék alapvonal közötti távolság leszűkül a csípővonalra. Vagyis kevesebb szövet takarja a hátsót. Vannak testalkatok, amelyekhez nem előnyös és csak bosszúságot okoz.

Nem szabad megfeledkezni a túl passzos nadrágokról sem. Itt a szövet anyaga keverheti megalázó helyzetbe. Nem elég rugalmas, nem tágul ki eléggé. Mozgás közben elcsavarodik, lecsúszik.

A testi adottságok közül a lapos ülep az, ahol nagyobb a veszély a kikandikáló vájatra. A magyarázat egyszerű, sajnos nincs mi megtartsa a nadrágot. A problémát csak fokozza, ha a testalkata szögletes. Ilyen esetben a csípő és a mellbőség között nincs vagy csak kicsi a különbség.

Mi lehet a megoldás a kőművesmosoly ellen?

Az ellenszer receptje nem tökéletes, de gondos odafigyeléssel segíteni lehet rajta. Kell hozzá még egy kis önkritika és igényesség.

  1. Mindig viseljen alsóneműt és lehetőleg megfelelő méretben.
  2. Legyen tisztában testi adottságaival. Lehetőleg aszerint öltözködjön. Pocak esetén a póló, ing vagy blúz hossza, kellő képpen takarjon. Ha nincs, ami megtartsa, akkor ne hordjon csípőnadrágot. Inkább vásároljon be a klasszikus szabású deréknadrágból.
  3. Ha szereti a testéhez szorosan simuló ruhadarabokat, akkor legalább rendszeresen ellenőrizze, betöltik-e funkciójukat. Hajoljon le, egyszer-kétszer guggoljon benne. Figyeljen oda rá, nem-e túl passzos. A nadrág anyaga enged annyit, hogy a mozgásban nem korlátozza?
  4. Hordjon övet, lehetőleg az optimális méretre befűzve.
  5. Ne divatozzon! pl.: leggings, skinny nadrág, letolt - bő gatya (HipHop)

Érdekesség: Divat

A divat bebizonyította, hogy lehet szexi is a sejtelmesen szemek elé tolt női popó-rés. A sugallóan, magából kicsit megmutató domborulatok és egy apró háromszög felkelti mindenki figyelmét. Aki bevállalta és a világ elé tolta “Bumster” stílusban készült ruhadarabjait az Alexander McQueen divattervező volt 1995-ben. Célja nem a polgárpukkasztás volt, hanem az emberi test szemek elé tárása. Ő így látta: “A testnek ez a része - nem annyira a fenék, hanem a gerinc alja - a női és férfi testnek a legerotikusabb része.”

kőművesmosoly - Alexander Mcqueen Bumster
Bumster stílus - szexin kivillanó fenék-vágat

Tartalomhoz tartozó címkék: Érdekességek Férfiaknak Nőknek