A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Hogyan legyek magasabb férfiként: Játék az öv színeivel - I. rész

2018. 01. 24. 13:59:03
Hogyan legyek magasabb férfiként: Játék az öv színeivel - I. rész

Nem kell alapjaiban megváltoztatnia a ruhatárát, ha valamelyest magasabbnak szeretne tűnni. Elég csupán egy kiegészítőre koncentrálnia és egy kis optikai csalással centimétereket nyerhet. Korábbi cikkeimben rendszeresen utalok arra, hogy az övnek nem csak a nadrág megtartása a feladata. Okosan használva, képes a viselőjét előnyösebb helyzetbe hozni. Mire gondolok? Figyeljen jól!

Magasabbnak akar tűnni? Csapja be az agyat

Ahogy említettem, tévedésben él, ha azt hiszi, az övnek csak a nadrág derékon tartása a célja. Egy vízszintes sáv a testen, mely az összképre hatással van. Kiemeli alakja előnytelen részeit vagy éppen palástolja. – Figyelem! Pont ezért kellene többet beszélni az övekről című rövid kis bejegyzésemben, már megírtam gondolataimat a nadrágszíj jelentőségéről.

Sokoldalúságát az előnyére fordíthatja, ha férfiként problémája van a magasságával. – Sajnos kevés férfi veszi figyelembe sokrétűségét, amikor övet vásárol. Cseppet sem lehet mondani tudatosnak. 2016-ban készítettem egy felmérést. Abban az egyik kérdés, a viselt övek színeire tért ki. Szomorú tény, az urak kevés színt használnak az övekből. Legnépszerűbb a fekete és azt követik a barna sötétebb árnyalatai.

A sötét színekkel semmi gond, tudni kell helyesen használni őket. Alacsony férfinak nem ajánlom világos nadrághoz vagy világos öltönyhöz felvenni. Egészen világoskék farmeren a fekete derékszíj látványban kiemelkedik. Az amúgy is zavaró magasságot, kettő kisebb részre bontja, amivel még alacsonyabban mutatja magát. Célszerű a túlzott kontrasztokat kerülnie, így a látvánnyal becsapható az agy.

elegáns fekete férfi divat
A monokróm fekete elegáns, de zsugorít

Törjön magasra egyszínűen

Egyik kitűnő megoldás az alakja megnyújtásához, ha tetőtől talpig ugyan abba a színbe öltözik. Semmi sem töri meg az összhangot, még az öv sem. Fehérhez fehér öv, szürke szetthez szürke nadrágszíj, kék kékkel. Értelem szerűen a feketéhez fekete öv dukál. Így, egy vonalként vezeti végig teste a szemet és az agy hosszabbak, illetve magasabbnak ítéli meg.

Megjegyzés: A feketével óvatosan kell bánni. – ezt most nem az övre értem. A teljes alakra öltött éjfekete textíliák pont, hogy még kisebbnek mutatják Önt, mint valójában. Akármennyire is elegáns a fekete, az egyik furcsa szokása, hogy zsugorít. Zakója alá, inkább vegyen a feketétől árnyalatban eltérő sötét bordó vagy mély grafitszürke inget, de az öve fekete színe passzoljon a nadrág fekete színéhez.

legyen magasabb egy jó színválasztással
Hasonló színek és közeli árnyalatok párosítása: az öv sem lóg ki a sorból 

Nőjön fel és párosítsa a színeket

A másik okos párosítás, amikor magasabbnak mutathatja magát, ha egymáshoz közel álló színeket vagy árnyalatokat ölt magára. Ezzel a kifinomult trükkel harmóniát teremt, az Önt végigpásztázó szemeknek fel sem fok tűnni a magassága. Egységet fog sugározni az erős kontrasztok hiányában. A garfitszürke nadrágjához biztosan passzol a fekete nadrágszíja. Mustársárga nadrág jól elrejti alacsony termetét, ha konyakbarna övet fűz bele. Szintúgy a bézs nadrág egy világos barna derékkiegészítővel. A farmer kék alapszínéhez – árnyalatoktól függően, a szürke színei és a kék világosabb vagy sötétebb árnyalataival valósíthatja meg leginkább célját.

Tehát, ha a magasságán szeretne csalni férfiként, akkor láthatja, érdemes igényéhez igazítani az övvásárlást. A megfelelő színválasztással és átgondolt öltözködéssel vonzóbbá teheti külsejét, leküzdheti frusztráló érzését, ami által magabiztosabb férfi válhat Önből.

Íme a "Hogyan legyek magasabb férfi" sorozat többi része is:
Figyelje az öv méreteit - II. rész
Az övcsat is fontos - III. rész
Mintás nadrágszíjat NEEE! - IV. rész

Az oldal tetejére