A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Hogyan mérjük az öv hosszát? - Övcsattal vagy övcsat nélkül.

2018. 03. 27. 08:38:00
Hogyan mérjük az öv hosszát? - Övcsattal vagy övcsat nélkül.

Valljuk be őszintén, az övek méretezése ez idáig hidegen hagyta. Bement a boltba, felpróbálta és ha jó volt, akkor megvette. Mostanra ez is változik, mint minden más. Az online vásárlás megkövetel egy újfajta szemléletet. Ennek eredménye képpen, egyszerűnek tűnő kérdésekre is keresi a választ, mert nem akar rosszul dönteni. Online övvásárláskor ez teljesen természetesnek gondolom – nincs benne semmi ciki, főleg azért, mert még igen kevés segítség áll a rendelkezésére. Vajon Ön megtudja mondani mit jelöl az öv méretezése? A hosszát vagy a derékbőséget? És ha a hosszát, akkor az övcsattal együtt vagy nélküle?

Övcsattal vagy övcsat nélkül?

Számomra nem meglepő, hisz rendszeresen keresnek meg ezzel a kérdéssel a webáruház vásárlói. Nem magától értetődő dolog, amikor a tökéletes méretet keresi valaki. – Miért is lenne egyértelmű a válasz?! A probléma elsősorban online felületen jelent kihívást, de boltban is gondot okozhat, ha ajándékba vásárolunk éppen egy derékszíjat. – Otthon leméri a szíj végétől a csat végéig és gyanútlanul, magabiztosan elindul vásárolni.

Ha magáról az övről beszélünk, akkor az én értelmezésemben a csat is bele tartozik. – Elsőre így tűnik logikusnak. De! Merüljünk el egy kicsit ebben a gondolatban. Logikusan hangzik, mert az “öv” szót használva, az egész divattárgyra következtetünk. Ellenben ez a kiegészítő kettő fő részből áll. Övcsatból és szíjból, vagy nevezzük pántnak. Vajon melyik fontosabb a pontos méret meghatározáshoz?

Én úgy gondolom, a szíj hosszúságának kell lennie a meghatározó paraméternek. Hisz többnyire a szíj öleli körbe a derekat. – A kettő függ egymástól. Az kevésbé befolyásoló tényező, hogy a csat 3cm, 5cm, vagy 8cm. Gondolja csak végig. 8cm-es csat van az övén. Nem lesz 8cm-rel hosszabb becsatolt állapotban. Illetve azért is értelmetlennek gondolom, mert – például, akinek 110cm a derékbősége, az csakis 5cm-es övcsattal felszerelt övet vehet? Kizárt dolog! Az “övbefogó” terjedelme egy változó paraméter, ami nincs kölcsönös függésben a derékbőséggel.

Övvásárlásnál a helyes kérdés: Milyen szíjhosszúságú övet kell vennem?

Tehát a gyakori kérdésre a válasz: Csat nélkül. Egy övcsattal együtt mért eredmény megtévesztő értéket mutat Önnek. Ez esetben, olyat fog választani, ami eltér a derekára passzoló nadrágszíj ideális hosszától. Soha, ne számolja bele az övcsatot! Mérjen jól és vásároljon figyelmesen.

Kapcsolódjon ki az ÖvBolttal! Kövessen a FaceBookon! Nyomjon egy Lájkot!

Az oldal tetejére