A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.
Termékek Menü

Így is rendelhet övet férfinak ajándékba. - Nem baj, ha nem tudja a méretét

2017. 12. 11. 21:01:36
öv vásárlás ajándékba férfinak: Ha nincs kéznél mérőszalag

Jóformán eszünkbe sem jut övet ajándékozni egy férfinak. Ha mégis, csírájában fojtjuk el az ötletet, mert túl macerásnak tartjuk. Ön, hogy van ezzel? Töprengett már rajta, hogy egy övet ajándékozzon, például párjának? Ha felmerült már Önben, ha nem, egy gondolat garantáltan visszatartja. – Ebben 100%-ig biztos vagyok. Lássuk mi ez az elrettentő tévképzet és mi az azonnali megoldás rá.

Gondba vagyok az övmérettel

Legtöbbünkben ez a tévképzet merül fel legelsőnek, amikor megfogalmazódik bennünk, mint lehetséges ajándék ötlet. Ez teljesen jogos kifogás lehet. Nem várhatja el Öntől senki, hogy számon tartsa bárkinek is a pontos méreteit. – Ettől ne érezze rosszul magát. Ezen elvből kiindulva, muszáj feltétlenül elvetnie az ötletet? Mielőtt kihúzza a meglepetések listájáról az övet, számításba vett minden lehetséges megoldást, ami áthidalja ezt a gondját?

Szerencsére az emberi elme a leleményességgel párosulva számos praktikát és lehetőséget biztosít a méret meghatározására. Érdemes elgondolkodni, mi minden és hogyan lehet a segítségére. De nem tartok most ötletbörzét, inkább rátérnék a legkilátástalanabbnak tűnő helyzetre.

Nincs lehetőségem mérni

Előfordulhat olyan eset, amikor egyáltalán nincs lehetősége méretet venni. Nincs mivel mérni vagy mit megmérni. Patt helyzetnek tűnik. Kénytelen nagyot kockáztatni. Vesz egy nagy levegőt és rendel. Ha találomra rendel, benne van a pakliban, hogy túlságosan nagy lesz vagy túlságosan kicsi a nadrágszíj. – ez így elég rosszul hangzik.

Akkor most mit csináljak?

Viszonyítson! A “le a listáról” módszer és a találomra való rendelés helyett, sokkal kifizetődőbb kicsit eltöprengeni és más mentőÖvért nyúlni. Például, biztosan akad a környezetében egy közel azonos testfelépítésű Úr. Meg lehet kérni, hogy legyen a segítségére. Árulja el, milyen hosszú övet hord, esetleg mekkora a derékszíja számozása. Viszonyítási alapnak tökéletes és így már nem lehet nagyot bukni a vásárlásnál.

Hasonló technikát már régóta alkalmazunk az ÖvBoltnál. Telefonos beszélgetések alkalmával sokszor történik méretegyeztetés. Az üzletbe látogatók szeretnének megbizonyosodni és segítséget vagy megerősítést kérnek. Rettentően nehéz helyzet, mert fizikai képtelenség mérni. Nincs más választás, viszonyítunk bizonyos testi adottságokhoz.

Itt van 3 kulcs a férfiakhoz

Általában olyan valakinek veszünk ajándékba ruházati kiegészítőt, akit közelebbről ismerünk. Ha a pontos adatait nem is tudjuk, de a testalkatával tisztában vagyunk. Fel tudja eleveníteni és máris van mihez viszonyítani. Véleményem szerint ilyen viszonyítási pont a magasság, a súly és a testalkat. Milyen magas? Mennyi lehet a súlya? Erős csontozatú vagy vékony? Izmos, sportos? Pocakos, netán extra nagy ruhákat hord?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel próbáljuk az ÖvBoltnál megfejteni, milyen derékszíjméretre van szüksége. Az évek alatt kirajzolódtak bizonyos minták és ezeket alkalmazzuk mankóként. Pár példán keresztül be is mutatom Önnek. Használja Ön is. Garantáltan sikerhez vezet. (Ha pedig mégis mellényúlna, de az ÖvBoltból vásárol, akkor még mindig ott van az Ingyenes Termékcsere.) Szóval, vegyünk sorra pár példát.

Párom alacsony (165-175cm), normál testalkata van. - Milyen derékszíjat rendeljek?

A magasságából adódóan nem lehet túl széles a dereka. 100cm-es övhosszúságot tippelek ideálisnak. Ha nagyon vékony az úr, akkor 90-95cm lehet a megfelelő. Erősebb csontozat esetén, ahol szélesebb a derékvonal, vagy pici úszógumival rendelkezik, javasolt a 105-110cm hosszúságú derékszíj.

Férjem átlagos magasságú (180-190cm), átlagosnak mondható testalkattal. - Melyik a jó?

Ez esetben sem kell extrém hosszúságokra gondolni. Én ebbe a kategóriába esek, de 73kg-mal és 183cm-rel vékonynak gondolom az alkatom. Rám pontosan passzol a 100cm-es öv. Az átlagot megfigyelve, a véleményem az, hogy 110cm felel meg Önnek. Apró felesleg esetén, érdemes 120cm körül gondolkodni.

Apukám átlagos magasságú (180-190cm), viszont igencsak van rajta mit ledolgozni. - Rá milyen számozás passzol?

A nagy has és a felesleges úszógumik könnyedén beleszólnak a végeredménybe. 120-125-ös nadrágszíj hosszúság (cm) kényelmes viselet lehet. Jelentős súlyfeleslegnél (pl.: 120kg) már 130-as vezethet sikerhez. Természetesen a kilók gyarapodásával csak feljebb kell tolni a mérce számait.

Fiam magas (195-205cm), vékony. - Mi stimmel rá?

Ne tévessze meg a fia térdkalácsának és bordáinak jól kivehető látványa. Ettől függetlenül a testarányok megmaradnak. A csontozat adott. 115cm jó kiindulási alap. Ettől kisebb számozás aligha éri el a célját.

Záró gondolatok

Láthatja, mégsem annyira kilátástalan a helyzet, ha nincs mérőszalagja. – Remélem ezt bebizonyította ez a cikk. Számos támaszt tud segítségként felhasználni. Az online világ megköveteli a leleményességet. Több lehetősége van, mint egy üzletben. Például: vegyen mintát hasonló adottságokkal rendelkező urakról vagy bogarásszon az ehhez hasonló “méretválasztós” blogbejegyzéseink között.

Írja be kommentbe egy olyan férfinak a paramétereit, akinél kíváncsi, milyen övet hord. Megmondjuk mi passzol rá.

Tartalomhoz tartozó címkék: Méretválasztás Nőknek Tippek