Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Így NE csomagoljon övet a bőröndjébe a nyaraláshoz! - 4 borzasztóan rossz szokás

2017. 07. 20. 00:00:00
Így NE csomagoljon övet a bőröndjébe a nyaraláshoz! - 4 borzasztóan rossz szokás
A nyaralás előkészületeit lehet okosan és ész nélkül is elvégezni. Az utóbbi stresszes üzemmódba kapcsolhatja Önt, és akkor jön a “Bumm!” El van rontva a pihenésre szánt idő. Tipikus helyzet, hogy mit és miből mennyit pakoljon a bőröndjébe, pláne úgy, hogy minden bele is férjen. Most 4 borzasztóan rossz pakolási szokást mutatok be Önnek.

Miért célravezető helytakarékosan pakolni az utazáshoz?

Célszerű okosan és praktikusan pakolni az utazáshoz. Jelentéktelen dolognak tűnik, de a nem körültekintő pakolási rutinokkal, csak saját utazási kényelmét döngöli sárba vagy a repülőgép társaságok tulajdonosainak zsebét tömi degeszre.

Mire gondolok most? Bőröndjéből kimaradhatnak olyan ruhabaradok vagy a nyaraláshoz szükséges eszközök, tárgyak, amik a tökéletes pihenéshez és kikapcsolódáshoz jól jöttek volna. De úgy gondolom, az sem álmai nyaralása közé tartozik, amikor az autóban nyomorogva, a térde a nyakában testtartással cammog az úti célja felé, mert a táskák és a bőröndök nem fértek el a csomagtartóban.

Vagy

Sokan bele sem gondolnak abba, mennyi pénzt lehet megspórolni egy repülőgépes utazás alkalmával. Kíváncsiságból megnéztem az egyik fapados légitársaság ajánlatát. Ciprusra 2 fő részére az oda-vissza járat, 234.720Ft. Ez az összeg magában foglal 2db nagyméretű kézipoggyászt és 2db 32kg-os (a legnagyobbnak számít) feladott poggyászt. - Ezekbe aztán tényleg sok minden belefér! De minden áron szükség van egy 10 napos nyaraláshoz ennyi bőröndre? Elképzelhető, hogy 2 személynek, fele ennyi poggyász is elég, ha ügyesen pakolnak az utazáshoz. Ez azt eredményezi, hogy csak 1 személynek kell megvásárolni a drágább repülőjegyet és a másik személy, pedig kedvezményes áron utazhat “poggyász nélkül”. Ez a kis odafigyelés, a Ciprusi utazás esetén, pontosan 49.380Ft-ot hagy az Ön zsebében. (A teljes-, és a kedvezményes árú repjegy összege oda-vissza, 185.340Ft.)

Hely kellene? - Kezdje az övvel!

Most, hogy a blogbejegyzés előző szakaszában kicsit felpiszkáltam a problématudatát, ideje rátérni a gyakorlati dolgokra. Lehet csalódást fogok okozni. Mivel a blog fő témája szorosan az övekhez kapcsolódik, nem teljes körűen fogok tippeket adni Önnek a bőröndbe pakoláshoz. Inkább speciálisan, a nadrágszíjak nyaraláshoz történő csomagolásának problémájára szeretnék rámutatni. A bemutatni kívánt pakolási szokásoknak vagy nevezhetjük módszereknek nagyon nagy hibája, hogy így az övek sok helyet foglalnak el a táskájában.

bőröndbe övet így ne tegyen

Ha így pakol, kevesebb helye lesz a bőröndben

“Rossz helyen utaztatja”

  1. Meggondolatlanság a nadrágszíjat a bőrönd zsebeibe vagy apróbb rekeszeibe elcsomagolni az utazáshoz. Ezek a tárolók, általában laposak, kicsik és teljesen más célt szolgálnak. Az így elhelyezett öv kidomborodik és nagymértékben növeli a kihasználatlan helyet a táskában.

öve nem fér bele a bőröndba ha lazán tekeri fel

“Rosszul tekeri fel.”

  1. Jó elképzelés, ha a nadrágszíjat feltekeri, de nem mindegy hogyan. Ha nem ismer olyan módszert, amivel a lehető legkisebbre össze lehet csavarni, akkor ne is próbálkozzon vele. Laza lesz, szétnyílik és eredmény képpen több helyet foglal, mint amennyit szükséges.

utazáskor vegye ki a nadrágjából az övet

“Nadrággal együtt csomagolja.”

  1. Ez a kedvencem. Véleményem szerint ez a legrosszabb megoldás. Én a lusták csomagolásának nevezem. A lehető legrosszabb szokás, ha befűzve hagyja a derékszíjat a nadrágban és vele együtt hajtja össze. Nemcsak problémát fog okozni a helyhiány, hanem a élettartalmát is csökkenti. Ugyanis a szíj megtörik. Valódi bőr öveknél még éppen elmegy, mert a bőr rostjai viszonylag könnyen felveszik az eredeti állapotukat, de a műbőr drasztikusan károsodhat. - a silány, papír alapú öv el is törhet.

“Hajtogatja.”

  1. A másik hasonlóan rossz csomagolási technika, ha 2-3 részbe összehajtja az nadrágszíjat, majd egy gumival átköti. Az előző ponthoz hasonlóan itt is sok helyet fog foglalni a szíj és ugyanúgy nem tesz jót neki. Ergo, rövid időn belül tönkre megy és vehet másikat.

Tehát…

Észrevehette, hogy egy aprósággal is megfizethetetlen kényelmet biztosíthat Önmagának nyaraláskor. Egy jól kivitelezett pakolási technika esetén, nem kell otthon hagynia semmit. Kevesebb bőrönddel indulhat el, ami kevesebb cipekedés és kényelmesebb utazást eredményezhet. Természetesen nem feledkeztem meg a helyes módszerek bemutatásáról sem. Azokat egy másik blogbejegyzésben fogom Önnek megmutatni. Addig is, ha még nem tette, lájkoljon FaceBookon vagy olvasson minket hírlevélben.

Az oldal tetejére