A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.
Termékek Menü

Így tudja kiszámolni, milyen hosszú övre van szüksége

2018. 05. 23. 18:48:25
Milyen hosszú övet vásároljak?

Az öv több mint egy egyszerű divatkiegészítő. A mindennapjaink társa, személyiségünk tükörképe, egyik stílusjegyünk. Gondos kiválasztást igényel és rendszeres törődést. Ezért felelőtlenség gondatlanul vásárolni. A vásárlás egyik kulcskérdése pedig: a derékszíj hossz. Elsőre bizarr problémának tűnik, de adok Önnek egy nevetségesen egyszerű képletet, amiből pikk-pakk ki tudja számolni.

Milyen hosszú övet vásároljak?

Az öv hossza nem csak funkcionális kérdéseket vet fel, hanem esztétikai módon is hátrányos eredményt hozhat. Ezért, érthető módon, Önben is felmerülnek ezek a kérdések: Milyen hosszú övet vásároljak? Befűzött állapotban, meddig lógjon túl? És vajon a kiválasztott hossz jó lesz rám? Megszokott kételyek, amik kiiktatásra várnak. Mert hát ugye a túl rövid övet nem tudja becsatolni. Ha mégis, akkor csúnyán rövid lesz az öv nyelve. Pluszkilók esetén, pedig mehet a kukába. A túl hosszú öv sem szerencsés. Esztétikai problémaként jelenik meg az elálló övnyelv vagy az utólag faragott lyukak. Magától értetődő módon az igazság valahol a kettő között van.

Mikor ideális az övem hossza?

Véleményem szerint, akkor ideális az öv hossza, amikor derékvonalát negyedeli a befűzött öv vége és minimum 2 lyuk, azaz 5 cm szűkítési és bővítési lehetőség van. Ilyenkor az öv vége nagy eséllyel átfűződik a nadrág első övbújtatóján, így a szíj nem áll el. Nem akad bele a keze, nem okoz nyűgöt a viselete.

Hogyan számoljak?
A képlet cm-ben mért értékekkel:

ideális öv hosszúság = derékbőség (cm) + 15 cm vagy 18 cm

Mérje meg a derékbőségét. A derékbőségre ráhagyva, vékony és normál testalkatnál +15cm javasolt. Vastagabb csontozat és több plusz kiló estén, pedig érdemes +18cm-t rászámolni.

Miért pont ennyit? Természetesen van magyarázat. Legtöbb esetben a becsatoláshoz szükséges kivágások felosztása 2.5cm, az öv nyelve pedig 10cm. Általában 5 vagy 6 lyuk található egy övön. Praktikussági okok miatt, a derékbőség ennek a sávnak a közepére kell, hogy essen. (Ami a 3. vagy 4. kivágás) Ha megméri vagy kiszámolja a derékszíj vége és az előbb említett 3. vagy 4. lyukasztás közötti távolságot, 15 és 18cm-t (egészen pontosan: 17,5cm) kap.

Amit elfelejtettem tisztázni. Itt most a klasszikus értelemben vett öveket vesszük figyelembe. Vannak az úgynevezett divatövek, amiket egyedi szabással, kialakítással gyártottak. Legfőképpen hölgyeknél fordul elő és nem feltétlenül a nadrág megtartása a cél, inkább díszítő elem. Az ilyen derékszíjakat stílusnak, kreativitásnak megfelelően lehet befűzni, megkötni. Az itt taglalt javaslat, vagy nevezzük öltözködési szabálynak, nem vonatkozik az effajta divatkiegészítőkre.

Ellenőrizze le!

Ettől a pillanattól kezdve már magabiztosan tud övet vásárolni, nem csak üzletben, de online felületen is. Vége a boltról-boltra járkálásnak és a szörnyű próbálgatásoknak, de még webshopos rendelés esetén sem lesznek álmatlan éjszakái. Amint láthatja, ez a képlet megoldja ezt a borzalmas problémáját. Tegyen egy próbát! Vegye elő a jelenlegi övét, mérje meg dereka kerületét és számoljon a képlet alapján, majd hasonlítsa össze a két értéket. A vásárlással járó csapdákat pedig kerülje el!

"A csapdákat pedig kerülje el!"
Övméret választás. Nem biztos, hogy ez a legjobb módszer!