A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Lakásdekorációs ötletek – 7 olcsó és kreatív tipp bőr övből

Lakásdekorációs ötletek – 7 olcsó és kreatív tipp bőr övből

Az újrahasznosítás korában mi is elkötelezett hívei vagyunk a ’Don’t waste it’ mozgalmaknak. A felnövekvő generációnak és a környezetünknek is követendő példát szeretnénk mutatni. Hiszünk abban, hogy minden apró megmozdulás fontos, ami a túlfogyasztás és a szeméttermelés helyett a tudatos vásárlás és az újrahasznosítás megannyi lehetőségét hirdeti.

Kezdhetjük a szelektív hulladékgyűjtéssel, vásárolhatunk csomagolásmentes üzletekben, dönthetünk úgy, hogy minimalista ruhatárból öltözködünk. Rengeteget tehetünk azzal is, ha lehetőség szerint semmit nem dobunk el, hanem továbbadományozzuk, felgenerálozzuk, vagy valami teljesen új funkciót szánunk az adott holminak.

A bőr cuccokkal úgy van az ember, hogy jó esetben vigyáz rá, rendszeresen ápolja, így sokáig élvezheti szép állapotú kiegészítőjét.

De gondolt már arra, mire használhatná fel régi bőr szíját? Lakásdekorációs ötletei megvalósításához is felhasználhatja őket, ha feltuningolná kicsit a nappaliját.

A derékszíjak néha cserére szorulnak: az övcsat elkopik, a lyukak kitágulnak, karcolások, repedés csúfítja a felületét, ezért időről-időre be kell szerezni egy újat. De mi legyen az elhasználódott övekkel? Hiszen a bőr szinte egy örök darab, ezért kár lenne kidobni.

Megmutatjuk milyen nappali dekorációs ötletekkel dobhatja fel otthonát, ha van kéznél néhány kiselejtezett öv.

Kreatív ötletek otthon olcsón

Már egy-két használaton kívüli bőr pánt is elég ahhoz, hogy a nagyszobában lakásdekorációs ötleteket saját kezűleg kivitelezhessen. Ezekkel a kreatív lakberendezési fogásokkal egyedi stílust teremthet, a bőr pedig új formában funkcionálhat tovább. Minél többfélét használ fel, annál változatosabb lesz a végeredmény.

 1. Méretre állítható bőr függönyelkötő, amellyel eleganciát csempészhet a szobába.

  Lakásdekorációs ötletek - függönyelkötő
 2. Nappali dekorációs elemként is funkcionáló képtartó és képkeret

  Lakásdekorációs ötletek - bőr képtartó
  Lakásdekorációs ötletek - bőr képkeret
 3. Körbeszíjazott vintage hatású falióra

  Lakásdekorációs ötletek - falióra
 4. Lakásdekorációs ötletek házilag – derékövből készült strapabíró polctartó és fiók fogantyú

  Lakásdekorációs ötletek - könyvespolc bőr övből
 5. Éjjeli szekrény, lábtartó vagy kényelmes ülőke a régi magazinokból

  Évek óta szenvedélyesen gyűjti a lakberendezési katalógusokat és szakácsfüzeteket, de nincs szíve kidobni őket? Nem kell megválnia szeretett gyűjteményétől, sőt néhány mozdulattal a szobába kerülhetnek kényelmes lábtartóként vagy kisasztalként.


  Lakásdekorációs ötletek - kisasztal újságpapírbók és bőr övből
  Lakásdekorációs ötletek - kisasztal
 6. Különleges nappali dekorációja lehet a szobának egy varázslatos bőrkeretes tükör.

  Lakásdekorációs ötletek - tükör bőr kerettel
 7. DIY székek – lakásdekorációs ötlet saját kezűleg

  Ha túl kemény a szék vagy kopott az ülőfelülete, akkor gyűjtsön össze minél több nadrágszíjat, és fűzze őket egymásba, alul pedig rögzítse. Dupla újrahasznosítás teljesen ingyen!


  Lakásdekorációs ötletek - szék ülőke

Luxuskategória az övekből készült padlóburkolat és falpanel

Ez már nem a DIY-szint, hiszen a luxus bőrből készült padlóburkolat ára a csillagos ég. Páratlanságát az övek változatos sokszínűsége és strapabíró felülete adja, ezért nem készülhet két egyforma darab. Abszolút egyedi és exkluzív a végeredmény, ami nemcsak burkolatként vagy szőnyegként, de fali dekorációként is gyönyörű.

Lakásdekorációs ötletek - bőr padló
Lakásdekorációs ötletek - szőnyeg bőrből

Ha kedvet kapott, akkor kattintson tovább, mert rengeteg egyszerűen megvalósítható, fantáziadús és egyben környezettudatos, nadrágszíjból megvalósítható lakberendezési ötletet gyűjtöttünk össze.

_
Tartalomhoz tartozó címkék: Érdekességek Tippek
Az oldal tetejére