A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.
Termékek Menü

Nem ciki, cuki! Újra divat a női övtáska!

2018. 06. 30. 15:17:37
női övtáska trend

Szinte mindenkinek, aki tinédzser volt a 80-as, 90-es években, van valamilyen emléke a hasitasiról. A legtöbben előszeretettel viseltük görkorizáshoz, biciklizéshez, vagy csak úgy, ha lent lógtunk a barátnőkkel, haverokkal. A szekrényünk alján kotorászva még biztosan felbukkan egy-egy kopottas darab, mint fiatalkorunk meghatározó divatereklyéje.

A hasitasi felemelkedése és tündöklése

Néhány évtizeddel ezelőtt még be kellett érnünk az egyszerűbb, hagyományosabb verziókkal. Széles választékról akkoriban nem igazán beszélhettünk, a legtöbb modell vászonból készült, alakjuk, méretük és kinézetük is nagyon hasonló volt. Aztán valahogy eltűntek ezek a praktikus kiegészítők a köztudatból. Ha valaki mégis viselni merte, az szinte már szentségtörésnek, a divat ellen elkövetett egyetemes bűnnek számított. Egészen mostanáig!

A hasitasi újbóli trónbitorlása a divatvilágban sokakat megosztó téma. Van, aki hallani sem akar róla, és akadnak olyanok is, akik egyszerűen imádják! Eleinte én is kissé szkeptikus voltam, de néhány trendi darab megnézése után gyökeresen megváltozott a nézőpontom. Már egyáltalán nem azokról a túlzottan sportos, idejétmúlt övtáskákról van szó! A divatvilág teljesen újraértelmezte őket, szinte már csak funkcionalitásukban hasonlítanak a 90-es évek feledésbe merült kiegészítőire. A legfontosabb változás maga az övtáska viselésének módja: már nem csak a derekunkon hordhatjuk. Vállon átvetve igazán trendi, sikkes hatást tud kelteni.

Ha Ön is a hasitasi ellentábor oszlopos tagja, még inkább érdemes megnéznie a legfrissebb, 2018-as övtáska trendeket:

Övtáskák a sportostól a high fashion-ig

Nem kell ahhoz mackónadrágban lennünk, hogy szettünkhöz párosítani tudjunk egy ilyen vagány darabot. Az a legjobb egy modern övtáskában, hogy szinte bármihez fel tudjuk venni. Viselhetjük farmerhoz, szoknyához, sőt, egy minimalista műbőr övtáska még egy elegáns nadrágkosztümhöz is tökéletesen passzol. Csupán arra kell figyelnünk, hogy a megfelelő stílusút válasszunk ki.

Chanel, Gucci, Dolce & Gabbana. A divatvilág ikonikus (fő)szereplői, akiknek designer, high fashion övtáskáikat többnyire a finomabb, nőies stílust képviselik. Lehet őket nem szeretni?

luxus női deréktáskák
Luxus Divat Trend: női deréktáskák

Bőven van miből válogatni…

A 2018-as trendet az anyagok és formák sokszínűsége jellemzi. A vászon, bőr és műbőr változatok mellett a lakk, a velúr, sőt, még a szupertrendi műanyag, szőrme és tweed kreációk is megjelentek. A szögletes, az aszimmetrikus és az ovális csak néhány azok közül, melyek az aktuális felhozatalt jellemzik formavilág tekintetében.

Két meghatározó irányzat uralkodik a kiegészítők terén, mely nem csak a hasitasiknál, hanem a cipőkön, táskákon és öveken is visszaköszön. Szerezzünk be egy metálos csillogású, fémes hatású darabot, ha igazán menők szeretnénk lenni! A rojtok szintén jöhetnek, bármilyen mennyiségben!

Az XS-es, mikro övtáskák funkciója még nem igazán világos számunkra, hiszen körülbelül egy rúzs és egy csomag rágó fér el bennük. A tervezők viszont azokra is gondoltak, akik egyszerre több dolgot szeretnének magukkal vinni. Az XL-es méretű modellekben a telefonunkon és pénztárcánkon kívül még a sminkkészlet is elfér.

mikro női övtáska 2018 trend
Trend: Mikro női övtáska

xxl női hasitasi
Trend: XXL női deréktáska vállra vetve

A divatvilágban való érdekfeszítő kalandozásom után bátran ki merem jelenteni, hogy az övtáska egyáltalán nem ciki! Mutatós darabról van szó, ha tudunk vele azonosulni, és azzal is tisztában vagyunk, hogy mikor, hol és mivel viseljük… de ez minden kiegészítő típussal így van, nem igaz?