Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Nyári rövidnadrág divat csajoknak és pasinak - Elő a meztelen lábakkal!

Nyári rövidnadrág divat csajoknak és pasinak - Elő a meztelen lábakkal!

Ahogy melegszik az idő, úgy köszönt be a meztelen lábszárak időszaka. A hosszú nadrág forró kazánná válik, amiben lehetetlen élvezni a nyarat. Előkerülnek a szekrényből a sortok, amiben végre felszabadultan mozoghat. Itt az idő, hogy belebújjon kedvenc rövidnadrágjába, vagy beszerezzen új fazonokat. Tudja melyik típus áll a legjobban? Kíváncsi arra is, hogyan viselje helyesen?

Kezdjük a pasikkal!

A férfi rövidnadrág története

Az 1890-es években a rövidnadrágok eredetileg a fiúk "térdnadrágjaként" jelentek meg, gyakran az iskolai és cserkész egyenruhák részeként szolgáltak. Majd a második világháború idején a trópusi éghajlaton a katonák sortot kezdtek viselni, hogy könnyebben viselhessék a hőséget. A háború után csak idő kérdése volt, hogy ezek a nyárias ruhadarabok fokozatosan a hétköznapi öltözködés részévé váljanak. Az 1950-ben az akkori férfias ikonok, mint például John Wayne, kihasználták az új trendet, ezzel tovább népszerűsítve a férfi rövidnadrág divatot.  

TOP 3+1 nyári rövidnadrág típusok - pasiknak

1. Farmer sort

 Az 1960-as évek végén robbant be a divatba az ellenkulturális mozgalom részeként. Pólóval mindenki ismeri, de próbálja ki ezt a rövidnadrágot hosszú ujjú inggel is a nyári estéken. Lazán tűrje fel az ujját, hogy minél lezserebb legyen az összhatás. 

2. Chino rövidnadrág

Nyári rövidnadrág férfiaknak

A legelterjedtebb stílus, melynek anyaga a cipzár közelében laposan fekszik, így csinos, alacsony derekú megjelenést kölcsönöz. Munkába, irodába is nyugodtan felveheti, ha nem tiltja a munkahelyi dresszkód.

3. Zsebes cargo

Igazi sportos, laza szabású nadrág, mindkét oldalán nagy zsebekkel. Mivel ezek a zsebek oldalt kidomborodnak, ezért nem mindenkinek áll jól. 

4. Bermuda 

Ez a fazon hosszabb és általában bővebb, mint a hagyományos rövidgatyák. Általában térdig ér, de ennél akár hosszabb is lehet. Alacsony pasiként inkább kerülje ezt a típust, mert előnytelenül összenyomja a magasságát. 

Mikor NE viseljen rövidnadrágot?

A megfelelő öltözködés nem csak a stílusáról szól, hanem arról is, hogy tiszteletet és profizmust sugalljon. Íme néhány tanács arra vonatkozóan, hogy mikor ne viseljen rövidebb nadrágot a kelleténél.

Az üzleti életben és vállalati közegben a megjelenés kulcsfontosságú. Így a férfi rövidnadrág kérdését nagy figyelemmel kezelje! Vállalat tulajdonosaként, TOP managerként munkahelyen szóba sem jöhet a nyári kánikulában. A bespoke öltöny sokkal professzionálisabb és megbízhatóbb benyomást kelt. Egyéb pozíciókban ideális választásnak bizonyul a short helyett a chino nadrág. Ez a smart casual férfi nadrág megfelel az üzleti dresszkód elvárásainak, miközben roppant kényelmes és stílusos.

Tanácsadó vagy szakember? Meglehet kicsit lazább az öltözködési elvárás. Ügyfélmegbeszélések és prezentációk alkalmával a rövidnadrág nem a legjobb választás. Ezeken az eseményeken a professzionális megjelenés elengedhetetlen. A tanári szakma területén kicsit konzervatív a véleményem. Nincs kőbe vésett szabály (kivéve, ha az iskolai szabályzat másként nem rendelkezik), de úgy gondolom jó megítéléssel lehet a szakmára, ha odafigyel mikor-mit vesz fel. Tanórákon, szülői értekezleteken és iskolai ünnepségeken viseljen inkább hosszú nadrágot, amely megfelelően képviseli a tanári hivatást. Nézzük most meg az iskolai padokban ülőket. Nem szép, de kiondom! - Néha a jobb jegy az öltözködésen is múlhat. Vizsgák, iskolai ünnepségek és nyilvános szereplések esetén válasszon alkalomhoz illő elegáns nadrágot, hogy megfeleljen az elvárásoknak.

Vendéglátóipari dolgozó, ügyvéd. Nézzük szépen sorba :) A vendéglátásban dolgozók számára mint például: pincér, hotel recepciós és hivatalos rendezvények segítői számára a rövidnadrág nem megfelelő választás, mivel nem tükrözi a szükséges profizmust. Ügyvédként a bíróságon mindig hosszú nadrágot vagy öltönyt viseljen. Ez a tisztelet és a szakmai hozzáértés jele, valamint izalmat és kompetenciát sugall. 

Ha eddig nem kapott kézzel fogható öltözködési tippeket, akkor csak előre szólok...

...most lendülünk bele!

Itt van még 3+1 tipp az "utca emberének"

Íme néhány személyes gondolat és tanács, hogy mikor érdemes kerülni még a rövidnadrágot:

  1. Ügyintézés - Amikor hivatalos ügyeket intéz, például bankban, önkormányzatnál vagy egyéb szolgáltatónál, érdemes hosszú nadrágot viselnie. Úgy gondolom, ez segít abban, hogy komolyan vegyék és tiszteletteljes benyomást keltsen. Saját tapasztalatból mondom, hogy egy hivatalos környezetben mindig előnyösebb a formálisabb - hosszú szárú nadrág.
  2. Esküvők és Temetések - Esküvőkre és temetésekre mindig tiszteletteljesen kell öltözni. Szerintem ezek az események különösen fontosak, és a megfelelő öltözködés része a tiszteletadásnak. Én például soha nem viselnék rövidnadrágot egy ilyen alkalomra.
  3. Állásinterjúk - Még akkor is, ha a munkahely lazán ölzöködik, egy állásinterjú során mindig a legjobb formáját kell mutatnia. Véleményem szerint egy jól megválasztott hosszú nadrág vagy öltöny segít abban, hogy komoly és elkötelezett benyomást keltsen. Egy interjú az első benyomásról szól, és ezen múlhat a sikere és a jövője.
  4. Hivatalos Rendezvények - Ha meghívást kap egy hivatalos rendezvényre, például díjátadóra, gálára vagy egyéb formális eseményre, a rövidnadrág nem a megfelelő. Ezeken az alkalmakon mindig igyekszem elegánsan öltözni, hogy illeszkedjek az esemény hangulatához és tiszteletet mutassak meghívottak, valamint a szervezők felé. De olykor csak öncélúan a legjobb formámat akarom megmutatni másoknak. 

Az aranyszabály, ha nem biztos abban, hogy hordhat-e rövidnadrágot, akkor ne vegye fel! Fontos, hogy az öltözék mindig megfeleljen az adott helyzetnek és elvárásoknak.

Nyári rövidnadrágok - testalkat típusokra

Vajon milyen fazon áll Önnek jól? Ismeri a testalkatát? Viselje a legelőnyösebb fazonokat, és zsebelje be a bókokat. De vigyázzon, nehogy egy előnytelen rövidnadrág miatt pálcika lábai legyenek!

Atletikus

Az izmos férfiak ismérve általában a széles vállak és a keskeny derék. Ha ebbe a típusba tartozik, talán már beleesett abba a gyakori hibába, hogy túl bő nadrággal próbálta meg kiegyensúlyozni a vállai keltette izomtömeget. Ezzel valójában csak aránytalanságot eredményez. Válasszon inkább világos színeket alulra, ami optikailag segít kiegyensúlyozni a testalkatát.

Vékony

Ing rövidnadrággal

A vékonyabb férfiaknak jól áll a karcsúsított slim-fit fazon. A bő nadrágok viszont tiltólistásak, hacsak nem akar pálcika lábakat magának. Érdemes kerülni továbbá az oldalzsebeket és felhajtásokat, amik tovább növelik az aránytalanságokat. 

Aputest

Aputeste van? Egy kis pocak, némi úszógumi, és kevesebb dagadó izom. Ha egy kis túlsúly van a dereka körül, akkor kerülje a slim-fitet, ami előnytelenül kihangsúlyozza a pocakot. Viseljen kissé szélesebb szárú fazonokat. Az egyenes szárak elvonják a figyelmet a hasról, és nem utolsó sorban karcsúsít is. 

Kerülje a térd alá érő, hosszabb fazonok viselését (bermuda, deszkásnadrág), mert optikailag rövidítik a lábakat, és nagyobbnak tűnik benne a has. A gumis szíjakkal is legyen körültekintő, mert ha nagyon bevág deréktájon, akkor kötözött sonkának fog tűnni.  

Mekkora a divatos férfi rövidnadrágok tökéletes hossza?

Az az ideális hossz, ami a lábszár egyharmadát fedi le. Helyes viselésére a következő egyszerű válasz adható: soha ne érjen térd alá. Az alkalomtól függően persze változhat az elfogadott hosszúság. Sármos megjelenésre vágyik? Akkor egy ing rövidnadrággal telitalálat! Ebben az esetben nem hiba, ha a nadrág 2-3 centiméterrel a térd fölött ér. Ez különösen jól működik chino nyári rövidnadrágokkal. A sportosabb sortok ennél rövidebbek is lehetnek, a térd fölött akár 5-6 centiméterrel.

A legüdítőbb anyagok és színek a kánikulában

A forró nyári napokon a legkedveltebb anyagok közé tartozik a könnyed és légáteresztő pamut. A lenvászon is kiválóan alkalmas nyári viseletre. Nagyon jól szellőzik, ezért különösen üdvözlendő a kánikulában. Egyetlen hátrányt róhatunk fel neki: piszkosul gyűrődik. De ettől eltekintve szinte olyan, mintha semmit nem viselne. 

Ami a színeket illeti

A kék az egyik legnagyobb sláger. Egy sötétkék rövidnadrág inggel már önmagában is elegáns, de fehér galléros pólóval kombinálva is garantáltan csajozós szett. A barnák közül a khaki a legkedveltebb, de a szürke is gyakorlatilag bármivel passzol. 

Szereti a feltűnést? A lime, a levendula, a menta és a lazac élénk színei frissességet és könnyedséget sugároznak, amivel könnyen kitűnik a tömegből. 

Milyen kiegészítőkkel viselje a férfi chino rövidnadrágot?

Étterembe vagy elegánsabb nyári összejövetelre a loafer, a mokaszin és a csónakcipő is jó választás. Itt a zokni kérdést kell alaposan megfontolni. A no show zokni és a hipertitokzokni is elegáns megoldást nyújt az izzadós lábujjak ellen. Sport-és tornacipőhöz a bokazokni is elegendő.

Milyen övvel?

Nyári sortokhoz nem illenek a masszív övek. Egy bőr farmer övvel csak ront a helyzeten a kánikulában, arról nem is beszélve, hogy könnyen tócsát fog izzadni a derekára. Ellenben egy lágy esésű divatos fonott nadrágszíj könnyedén siklik a derekán. Gumis anyaga kényelmes, nem szorít, így kerékpározás, sétálás és táncolás közben sincs fullasztó érzés. Nyaraláskor a bőröndjében is egyszerűen elcsomagolhatja gumis öveit, hogy kedve szerint váltogathassa kedvenc színeit. 

És most nézzük a női rövidnadrág divatot!

TOP 3+1 rövidnadrág nőknek

1. Fekete bőrnadrág

Rövidnadrág nőknek

Bár nem mindig a legkényelmesebb választás a nyári hőségben, de ez kit érdekel, ha a divaté a főszerep?! Egy bőr rövidnaci az esti bulik elmaradhatatlan kelléke. Ropogós fehér inggel és magassarkúval igazi party királynő lesz benne. 

2. Farmer rövidnadrág harisnyával 

A fesztiválszezonban idén is hódít a rövidnadrág harisnya divat. Tomboljon a nagyszínpad előtt szexi necc harisnyában rövidnadrággal, pólóval és bakanccsal. 

3. Női chino rövidnadrág

Visszafogott fazon, amit sokan szeretnek. Viselheti munkahelyre és a hétköznapokon is, mert pont annyit mutat meg, ami még kellemesen befogadható, akkor is, ha nem szereti megvillantani a lábait. Ez a rövidnadrág inggel, blúzzal és pólóval is kombinálható, az alkalomtól függően. 

4. Forró naci

Farmer sort nőknek

A forrónadrág a legmerészebb, mert extra rövid, így mindent láttat. A pasik megőrülnek a hosszú combok látványától, ezért egy magassarkúval is megkoronázhatja, ha elég bevállalós. 

Hogyan válasszon női sortot a testalkatára?

A megfelelő fazon kiválasztáskor az a fő szempont, hogy a legelőnyösebb részekre helyezze a fókuszt. - Hiszen mindig a fő attrakciót kell kihangsúlyozni. 

Körte alkat

A körte testalkatú hölgyekre a karcsú derék és a kisebb mellméret jellemző. A csípő kerekded, a combok vastagabbak. Ezért a lefelé bővülő A-vonalú fazon vastag combra ideális választás. Gyönyörűen hangsúlyozza a karcsú derekat, miközben a könnyed anyag előnyösen elfedi a teltebb combokat. A színekkel is “csalhat”. Felülre válasszon világosabb árnyalatokat, míg alulra sötétebbet, ami áldásosan karcsúsít. Egy csinos rövidnadrág fekete harisnyával is jó választás, amitől még karcsúbbnak tűnnek a lábai. Célszerű továbbá közepes hosszúságú sortot választani. Kerülje a zsebeket és a nadrágszáron a felhajtásokat, mivel ezek vizuálisan még nagyobbnak láttatják azokat a területeket, amiket nem szeretne kiemelni. Ha Ön körte alkatú, akkor tehát a fő attrakció a derekára összpontosuljon. 

Homokóra alkat

A legtöbben ilyen arányos mell, derék és csípő méretre vágynak. Ha arra kíváncsi, hogy a magas derekú rövidnadrág kinek áll jó, akkor itt a válasz. Optikailag nyújtja a lábakat, és kiemeli az alakot. Vastagabb combokra érdemes hosszabb szárú (bermuda) rövidnacit hodani, ami karcsúbbnak láttatja a lábakat. A sötétebb színekkel itt is szinte kilókat faraghat le a csípőjéről. 

Rövidnadrág divat

Alma alkat

Az almák hastájékon a legerősebbek, a plusz kilók is ide rakódnak le a leghamarabb. A lábak viszont kecsesen karcsúak, így mondanom sem kell, hogy a figyelmet ide kell irányítani. De óvatosan a forró nacikkal! Mert hiába annyira csinosak a lábak, ha a túl rövid méret a hastájékra hívja fel a figyelmet. Válasszon nem feltűnő derékmegoldásat, például skinny öveket. A csinos hátsó zsebektől optikailag formásabb lesz a hátsója.

Egyenes alkat

A vékony testalkatú nőknél a cél a tömegnövelés. Szerencsére a rövidnadrág divat erre számtalan megoldást kínál. A felhajtások és zsebek optikaliag szélesítenek. Bátran viselhet színes, mintás és fényes anyagból készült sortokat. Széles derékövekkel szépen kiemelheti a derekát, ha téglalap testalkata van. Az A-vonalú fazon plusz kilókat varázsol oda, ahol a legnagyobb szüksége van rá. 

Fordított háromszög

A széles vállakkal, keskeny derékkal és vékony lábakkal rendelkező nőknek az alsó részeket kell egyensúlyba hozni a felsőtesttel. A nagyon divatos magas derekú papírzacskó nadrágok gyönyörűen kiemelik a derekat, bővebb száruk pedig kiegyensúlyozza az alakot. Ha a sportosabb megoldásokat kedveli, akkor próbálja ki az oldalzsebes bermudát.

Tippek alacsony nőknek

Magasabbnak szeretne tűnni? A petite hölgyeknek jól állnak a rövidebbek, mivel optikailag hosszabbnak láttatják a lábakat. A függőleges csíkok is segítenek nyújtani az alakot. Magassarkúval vagy bokapántos cipővel viselve még hatékonyabb az illúzió. A fehér szintén nyújtja az alakot.

Tipp: A nude árnyalatú lábbelik vizuálisan meghosszabbítják a lábakat. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Férfiaknak Nőknek Tippek
Az oldal tetejére