A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.
Termékek Menü

Öv-etikett, avagy a stílusos övviselés alapszabályai férfiaknak

2017. 05. 09. 20:58:10
öv viselési alapszabály
A derékszíj az egyik legnépszerűbb kiegészítő a férfiak körében, amely a praktikus és esztétikai értékei miatt mindig is fontos szerepet kapott az öltözködésben. Ez a több évtizede használatos ruhadarab ma már senki ruhatárából nem hiányozhat, hiszen e nélkül se a hétköznapi se az elegáns viselet nem az igazi.

De mire kell odafigyelni a viselés közben?

Az öv nélkülözhetetlen kiegészítő, de nem mindegy, hogy milyen típust választ. Vannak ugyanis „íratlan” alapszabályok, amelyeket be kell tartani a viselés közben. Ezek olyan általános érvényű igazságok, amelyek bizonyos szempontból ugyan „lekorlátozzák” az övválasztás lehetőségét, ugyanakkor biztosítják, hogy mindig stílusos legyen a megjelenés.

1. alapszabály – Harmónia a cipővel

Az első és legfontosabb szabály, hogy az övnek mindig harmonizálnia kell a cipővel. Tökéletes esetben a színe, a stílusa és az anyaga is passzol a lábbelihez, de ez bizonyos esetekben kicsit eltérő lehet. A monokróm öltözködés – egy szín különböző árnyalatai jelennek meg a ruházatban – esetében például a színnek nem kell tökéletesen ugyanolyannak lennie.

Hogy ez mit is jelent a mindennapokban?

Egy színen belül dönthet kicsit más árnyalatú kiegészítő mellett, de soha ne keverje a barnát és a feketét – tehát semmiképp ne válasszon fekete övet barna cipőhöz.

Legyen körültekintő a stílust illetően is, és kerülje a matt és fényes kombinációját.

2. alapszabály -  Harmónia a ruhával

Egy jól megválasztott öv, azon felül, hogy színében és stílusában illik a cipőhöz, az öltözettel is harmonizál. Az elegáns ruhához lehetőleg válasszon bőrövet, kerülje a fonott és műanyag típusokat. Ha azonban egy laza szettet választ, akkor bátran használjon egy sportosabb megjelenésű derékszíjat.

Ezekre minden férfinek szüksége van
A nélkülözhetetlen darabok - Alapövek férfiaknak

3. alapszabály – Öltönyhöz mindig

Bár a jól megválasztott öv kiváló kiegészítője minden megjelenésnek, nem kötelező minden esetben viselni. Az öltönyhöz azonban mindig csatoljon derékszíjat is, hiszen nem hiába készítik az elegáns nadrágokat övbujtatóval. Ettől abban az esetben térhet el, ha a nadrágnak nincs övtartója és a gombolása is rejtett.

3+1. alapszabály – A kevesebb több

Az egyszerűség és letisztultság minden esetben pozitívum, tehát minél vékonyabb egy öv, annál divatosabb. Éppen ezért minden esetben érdemes egyszerű kivitelezésű derékszíjat választani, amely garantáltan tökéletesen illik majd minden öltözékhez.

Tartalomhoz tartozó címkék: Tudástár Férfiaknak
blog comments powered by Disqus