A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.
Termékek Menü

Öv minden mennyiségben - A női övek rejtelmei

2017. 05. 17. 12:35:47
női övek rejtelmei

Bár a férfiak számára sem egyszerű rátalálni a minden szempontból tökéletes övre, a nőknek még ennél is nehezebb a dolguk. Megannyi szín, stílus és forma között kell rábukkanni a legjobbra, ami valljuk be, néha igen csak komoly feladat. Vannak azonban – ha úgy tetszik – szabályok, amelyek nagyban megkönnyíthetik a döntést.

Öv viselési tanácsok

Mindig tartsa szem előtt az öv színét, vastagságát és arányát – mondhatnánk, ha nagy vonalakban szeretnénk megállapítani a tökéletes megjelenés szabályát. Hogy ez mit is jelent pontosan? Milyen övet hordjon a különböző esetekben?

A testalkat

A különböző testalkatú nők esetében igen eltérőek az öv viselésének szabályai.

Az alma alkatúak (szélesebb hasi tájék) esetében érdemes olyan kiegészítőket hordani, amelyek elterelik a figyelmet a kérdéses területről. Éppen ezért javasolt kerülni a szélesebb öveket, és inkább vékonyabb típusúakat hordani.

A körte alkat (mellbőségnél szélesebb csípő) sajátosságai miatt ajánlott magasabb derekú ruhát választani, és egy feltűnő övvel kiemelni a keskeny derekat. Semmiképp nem ajánlott széles és hangsúlyos derékszíjat viselni, hiszen ez csak felhívná a figyelmet az egyébként is széles csípőre.

A homokóra alkat (csípő és mellméret kb. egyforma) a legarányosabb típus, ebben az esetben szinte minden öv tökéletesen passzol a megjelenéshez.

A téglalap alkatot (derék nem hangsúlyos) gyakran nevezik „fiúsnak”, éppen ezért ajánlott igazán nőies övvel díszíteni az öltözéket. Érdemes olyan kiegészítőt használni, ami kiemeli a csípőt és melleket.

A fordított háromszög (mellbőség jóval nagyobb a csípőnél) alkatúak számára ajánlottak a szélesebb övek, amelyek képesek kiegyenlíteni az egyébként „eltolódott” arányokat.

Öv viselési 1x1

  • Minden esetben ügyeljen arra, hogy az öv szélessége és elhelyezése passzoljon a ruha hosszához, pl. egy vékonyabb típust válasszon a minikhez.
  • Bátran döntsön a színes darabok mellett, hiszen ezekkel feldobhatja az egyszínű ruha megjelenését. Amennyiben azonban elegánsabb megjelenésre vágyik, akkor válasszon a fekete vagy fehér derékszíj közül.
  • A szélesebb övek nem minden alkatú és stílusú hölgyeknek állnak jól, de a vékony kiegészítő minden esetben kiváló döntés.
  • A nők a derékszíjat nem csak az övtartón hordhatják, hiszen ez az esetek nagy részében a felsőruházaton is kiválóan mutat.
  • Az öv színe, stílusa és anyaga minden esetben harmonizáljon a táskával és a cipővel. Nem kell feltétlenül teljesen egyformának lenniük, de ügyeljen arra, hogy ne legyenek kontrasztosak.
  • Bátran hordjon különleges kialakítású öveket, de minden esetben ügyeljen arra, hogy ilyenkor ne viseljen más hangsúlyos kiegészítőt (is).
Tartalomhoz tartozó címkék: Tudástár Tippek Nőknek
blog comments powered by Disqus