Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Futó övtáska

Sokaknak fejtörést okoz az apróbb holmik elhelyezése szabadban történő testedzéskor. Egyes dolgokat jó lenne biztonságban tudni, másokra meg szükség lehet mozgás közben. Biztosan Ön is úgy gondolja, hogy a felmerülő probléma ellen célszerű kiegészítő a derékra helyezhető kistáska. Például: futó övtáska, amit speciálisan sportoláshoz terveztek. Ezek a táskák futás és sportolás esetén is hasznosak, pláne ha telefontartó és kulacstartó is megtalálható rajtuk. Olvasson többet a kategória termékeiről »

Övtáska futáshoz & sporthoz

Rendezés:

Miért pont egy sport övtáskát válasszak?

Bárki bármit is mond, tény, hogy az aktív életmód egyes területein szükségünk van egy edzőtársra, amiben eltárolhatjuk apró dolgainkat. – Félreértés végett, nem a sporttáskára kell gondolni, amibe törölköző, váltóruha, cipő és egyéb edzőfelszerelések kerülnek. Egy kisméretű táska szükséges, amit ha magával visz, nem hátráltatja a mozgásban. Ahhoz, hogy ez ne legyen a terhére, a teste tömegközéppontjához legközelebb kell felhelyezni és eloszlatni. Ilyen ideális pont az emberi testen a derék. Ezért a kiegészítők közül kitűnő választás egy rövidebb tréningre vagy hosszú ideig tartó aktivitásra kifejlesztett övtáska futóknak, aminek a neve is arra utal, hogy a derékon a helye. Ebben, olyan mindennapi apróságoknak és sportkiegészítőknek kell helyet szorítani, amiket biztonságos helyen akar tudni vagy éppen szüksége van a teljesítménye megőrzésére, növelésére, mérésére. Például egy mobiltelefon futó applikációval vagy egy energiaszelet.

Ezeknél a női, férfi övtáskáknál az anyaghasználat és a funkcionális részek kialakítása változatos, mivel más felépítésű kell terepfutáshoz, maratonra és fitnesz mozgásformához. Miért? Mert a futás típusától függően fontos az ergonómia, a szellőzés, a láthatóság, a tisztítás, valamint az idővel és a környezettel szembeni ellenálló képesség.

Övtáska futáshoz: Az egyszerűbb kivitel tárolókapacitása nagyon kicsi. Könnyen száradó, rugalmas vagy éppen szakadásmentes anyagból készül, rekeszében jóformán csak papírpénzt, néhány aprót, kocsikulcsot, kisebb kulcscsomót, esetleg 1-2 iratot, bankkártyát tud beletenni. – De nem is hétköznapi kézitáskának akarja használni. A praktikus fogalmát 100%-ban kimeríti, mert minden adottsággal rendelkezik, ami a “running”-hoz kell. Szorosan simul a derekához, borzasztóan könnyű, hipp-hopp megszárad, fényvisszaverő és olykor élénk színű. – Utóbbi kettő a futó és biciklis jól láthatóságát biztosítja sötétedéskor és éjszaka. Természetesen más típusú sportnál is hasznát veheti, ahol értékeit kézközelben szeretné tudni. Ilyen lehet a szabadtéri vagy tömeges fitneszedzés, kangoo, görkorcsolyázás, gyaloglás.

Telefontartó övtáska és társai

Mint említettük a sportoláshoz és outdoor tevékenységekhez tervezett kistáskák anyagukban, kialakításukban és funkciójukban is eltérnek a divat diktálta társaikhoz képest és ezt további bizonyítja az alábbi kettő példa is:

1. Kulacstartó övtáska

Kezdjük is a testmozgás közbeni hidratációval. Hosszabb és kimerítőbb távok esetében (pl.: terepfutás, maratoni futás, ultrafutás) fontos a szervezet folyadékpótlása. Ez úgy kivitelezhető, ha felszerelkezünk vízzel vagy sportitallal teli kulaccsal. Ugye kézben cipelni igen kényelmetlen és nem túl praktikus, ezért eleve jól jön egy kulacstartóval rendelkező deréktáska. Az ilyen kistáska flakon tartó zsebe alján vízelvezető nyílás van és gumírozott zsinór gondoskodik a megfelelő rögzítésről.

2. A telefontartó övtáska miért is jó?

A kulacshoz hasonlóan egyesek számára nélkülözhetetlen az okostelefon. Nekik megfontolandó egy mobiltelefontartós kivitel. Rugalmassága miatt jól illeszkedik a testhez, így pedig futás közben nem lötyög a telefon. A rekesz könnyen elérhető – olykor átlátszó, megállás nélkül hozzáférünk. Az audio kimenet pedig megkönnyíti a füles zsinórjának elvezetését. 

Övtáskák sportoláshoz online

A webáruház kínálatában megtalálja a TOP márkák (NIKE, Adidas, Salomon) sporttermékeit és egyéb outdoor gyártók kistáskáit, mint például a Deuter, Regatta, Jack Wolfskin. Utóbbiak speciálisan túra minőséget biztosítanak Önnek. Erős igénybevételhez lettek tervezve, jó a légáteresztő képességük és praktikus kialakításúak. A mozgás szerelmeseként biztosan szüksége van egy ilyen komfortérzetet biztosító útitársra. Ne halogassa tovább, de ha még kezdő és a legjobbat akarja magának, olvasson bele blogunkba, ahol tanácsokkal látjuk el.

Az oldal tetejére