Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Túra Övtáska

Az aktív életet kedvelők jól tudják, hogy egy túrára nem lehet elindulni felkészületlenül. A kitűzött cél nehézségétől és hosszától függően mindenféle cókmókot érdemes, sőt olykor kötelező is magunkkal vinni. Ahhoz, hogy ez a kirándulás kényelmes és eredményes legyen, szüksége van alapvető kiegészítőkre. Az egyik ilyen útitárs a túra övtáska. Egyes dolgok jó ha kéznél vannak a szabadtéri út alatt, márpedig az outdoor hasitasi a legjobb segítség ilyenkor. Ehhez óriási választékot biztosítanak a nagy múltú, német Deuter márka és társai. Olvasson többet a kategória termékeiről

Övtáskák túrázáshoz

Rendezés:

Milyen övtáskát válasszak túrázáshoz

Túrázni úgy jó, ha közben élvezni is tudjuk a város vagy a táj szépségeit. Lehengerlő látványt nyújtanak a kék ég egységét megtörő magas hegyvonulatok, a természet által kreált motívumok vagy az építészek által megálmodott épületek. Nemcsak a szemünknek nyújtanak vizuális csemegét, de késztetést is érzünk rá, hogy megörökítsük emlékként fotó formájában. Megpakolt zsebbel, tele kézzel, lógó szatyorral mindezt élvezni lehetetlen. Roppant kényelmetlen barangolás elé néz, ha így vág neki, ezért érdemes felszerelkezni minimum egy övtáskával.

Hogy milyen övtáskát válasszon, azt a kaland típusa és nehézsége határozza meg. Egy egyszerűbb, bárhol kapható, olcsó deréktáska is megteszi, ha csak rövidebb programra készül nem messze a civilizációtól. – ez lehet egy városnéző kirándulás vagy egy rövidebb gyalogtúra is. – Ellenben, ha komolyak a szándékai kezdőként vagy már jó pár kilométert beletett a bakancsába, akkor a tudatosság még életmentő is lehet. Egy túrázáshoz használt hasitasi minősége ott kezdődik, hogy szakadásmentes anyagból készül és nem mellesleg vízlepergető vagy vízálló. Ezek mellett az alap biztonsági szempontok mellett érdemes odafigyelni a kényelmi funkciókra. Ilyen a túratáska párnázott és jól szellőző hát- és csípőrésze, ami kint a szabadban egy túrázónak éppúgy fontos, mint a ruházat összeállítása. Ez esetben igaz a mondás is, hogy “A méret a lényeg”. Nem mindegy mekkora táskát ölt a derekára. Más méret kell egy hegyi kalandhoz, egy hosszú gyalogtúrához, más egy mountain bike túrához és egy extrém teljesítménytúrához. A szükséges túrafelszerelés száma mind-mind más az outdoor utazástól függően. Ennek megfelelően érdemes a táska méretét hozzá igazítani és nem fordítva, mert valljuk be őszintén, ha kimarad valami a szütyőből, az okozhat némi fejtörést. Ha már itt tartunk, mit is hagytunk ki? Ó, igen! A legszükségesebb a folyadékbevitel. Alapfelszerelés a vízzel megtöltött kulacs vagy flakon. Nem árt, ha a deréktáskán ennek is van helye és nem kell a kezünkben cipelni.

5 hasznos tanács! – mit érdemes a deréktáskába tenni

A szabadban töltött idő kimerítő és váratlan kalandokkal teli. Ennek megfelelően érdemes bepakolni még az övtáskába is. Ökölszabály nincs, mindenki saját maga érzi, mi mindenre van szüksége a kistáskában. Ellenben vannak alap holmik, amik jó, ha kéznél vannak. Lássuk, mik ezek!

  1. Vigyen magával innivalót! Létfontosságú a folyadék pótlása a szervezetének. Egy flakon víz a kistáska kulacstartó zsebében és a legkeményebb hegyi kerékpár útvonalon sem fog kidőlni.
  2. Pótolja az energiát! Müzliszelet, szőlőcukor vagy csoki! Bármelyik megteszi, ha nordic walking közben lemerül a szervezete. Csak benyúl a kistáska zsebébe és indulhat újra a kaland.
  3. El ne tévedjen! A kirándulás mostoha oldala ott rejtőzik a sötét árnyékok mögött. Ha letér az útról, bizony fel kell kötnie a gatyát! Teljesítménytúra vagy hosszabb gyalogtúra esetén gondoskodjon róla, hogy valamivel tájékozódni tudjon. például: iránytű, GPS, mobiltelefon, térkép, ezek bármelyike kicsi helyet foglal a tatyó zsebében.
  4. Értékei biztonságban legyenek! Nem kell megmagyarázni a miértjét. Iratai, okmányai, pénze, kocsikulcsa, lakáskulcsa szorosan a testhez vannak a legnagyobb biztonságban egy erdei séta alkalmával is.
  5. Kinek mi a fontos! Számos apróság kerülhet még a táska zsebeibe, ami jó ha kéznél van. Többek között fejkendő, svájci bicska, esőköpeny, zseblámpa, zsebkendő, riasztó spray, naptej, stb. Ki-ki az igényének megfelelően pakolja meg.

Ezek közül válogathat a webshopban

Az Outdoor márkák legkiválóbbjai között válogathat, ha derékra helyezhető kistáskát keres. Deuter, Regatta, Dare2B, Jack Wolfskin egytől-egyig a TOP minőséget képviselik. A táskák megtalálhatóak mindenféle méretben az 1l-től, az 8l-ig. Kezdőknek az egyszerűbb összeállítások lehetnek csalogatóak, a tapasztaltabbaknak a kulacsos vagy ivótasakos kivitel ergonomikus, szellőző betétekkel. Előfordulhat, hogy csak biztonsági óvintézkedéseket akar beüzemelni? Akkor pedig a ruha alá rejthető slim szütyőket ajánljuk.

Az oldal tetejére