A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.
Termékek Menü

Racsnis öv - A derékszíjak elitje

automata öv férfiaknak A különböző övek nélkülözhetetlen tartozékai a férfi és a női ruhatárnak egyaránt. Rengeteg típus közül találhat rá az ideálisra, hiszen a derékszíjak különböző szélességben kaphatók, eltérő alapanyagot használnak az elkészítésükhöz, ráadásul az övcsatok is igen változatosak lehetnek. Az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált a racsnis változat, amely mára az egyik legtrendibb derékszíjjá „nőtte ki magát”.

Mi az automata öv? vagy racsnis?

Az automata öv olyan lyuk nélküli nadrágszíj, amely a racsni elvén működő csattal funkcionál. Tehát a hagyományos - tűs - övcsat helyett egy önzáró szerkezet működteti a be- és kicsatolást. A derékszíj csatjának működési elve alapján ezért hívjuk racsnis övnek is. De adódik a kérdés, hogy mennyire bonyolult vajon a használata. Tartson velem, és tegyünk egy gyors kísérletet!

Vajon minek köszönheti népszerűségét?

A racsnis övek tökéletesen illeszkednek minden alkathoz, hiszen szinte bármekkora hosszúságúra állíthatók. Ezen a kivitelezésen nincsenek lyukak, tehát nem kell alkalmazkodni az eredeti méretezéshez. A derékszíjat bármilyen hosszúságúra beállíthatja, ezért nem kell aggódnia ha esetleg változik a derék- vagy csípőbősége.

A racsnis övet könnyedén formálhatja, így nem kell többet a lyukak miatt aggódnia – általában 19 cm hosszan, 0.5 centiméterenként lehet állítani az övet.

Ha előnytelenül hosszú az öv, egyetlen mozdulattal átszabhatja. A racsnis öv csatját bármikor leszedheti, így méretre vághatja a derékszíjat. Ráadásul mivel az átalakított végére kerül vissza a csat, az esztétikus megjelenésen sem esik csorba.

A racsnis övek között rengeteg lehetőség közül válogathat, így garantáltan rátalál az Ön számára ideális kivitelezésre. Ez a típus a formális és a business irányvonalhoz passzol leginkább, éppen ezért elsősorban öltönyhöz, elegáns nadrághoz, illetve üzleti viselethez ajánlott hordani. A fényesebb és csillogóbb változatokat esküvőre, míg az egyszerűbbeket például üzleti tárgyalásokhoz ajánljuk.

A racsnis megoldást rendkívül egyszerű használni, bizonyos esetekben sokkal könnyebb, mint a hagyományos kivitelezést.

Ennyire egyszerű az automata öv használata

Tapsoljon egyet. Nem viccelek, most tényleg. Pontosan ennyi idő alatt lehet becsatolni az automata övet – egy tapsnyi idő, ez tényleg nem sok, ugye? Próbálja csak ki, ha van kéznél egy automata nadrág öv.
Lássuk, hogy néz ki a gyakorlatban: tolja be a szíjat a csatba a kívánt szorosságig – közben hallani a racsni kerepelő hangját. Tényleg ennyire egyszerű, egyetlen mozdulat az egész. A deréköv pedig ugyanúgy betölti funkcióját, mint a hagyományos típusok.

A kicsatolás sem bonyolultabb ennél: a csat alján lévő karral oldja ki a mechanikai zárat, és már ki is húzhatja a szíjat. Ha azonnal nem old ki, akkor kissé tolja beljebb a pántot a csatba, és nyomja meg újra a pöcköt. 
Az Urak természetesen szeretik tudni a dolgok a miértjét, ezért röviden és közérthetően összefoglaljuk a nadrágszíj egyszerű szerkezetét, hogy a Hölgyek is megértsék, amikor ajándékvásárlás előtt állva egy racsnis övre esik a választás. 

Röviden az automata öv működéséről

A racsni vagy másnéven kilincsmű mechanizmust hajtóműveknél, csörlőknél és mechanikus óráknál is használják. Egyszerű szerkezete lehetővé teszi a tengely csak egyik irányba történő szabad forgását. Az övcsat automatizmusát is a racsni-elv működteti.
Becsatoláskor a csat hátsó rögzítő szerkezete a derékszíj belső oldalán lévő fogazott sínrendszerhez csatlakozik. A mágneses megoldású automata nadrág öv esetén a kis kör fémházban található mágnes szabályozza a szerkezetet. A gomb megnyomásakor történő erőhatás elengedi a mágnest, és kiold a szerkezet.

A racsnis övek egyre népszerűbbé váltak az utóbbi években – ami nem is csoda, hiszen rendkívül előnyös a viseletük. Amellett, hogy igen kényelmesek, könnyedén alakíthatóak és roppant esztétikusak is.