Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

TOP 10 színtanácsadó & stílustanácsadó | Frissített 2023

TOP 10 színtanácsadó & stílustanácsadó | Frissített 2023

Szeretne magabiztosan öltözködni, de nem találta még meg a saját stílusát? Nem tudja hogyan legyen egyszerre csinos és stílusos a megjelenése? Az egyik legjobb önbizalom növelő módszer a szín- és stílustanácsadás, ahol megtanulhatja milyen színárnyalatok, fazonok és anyagok a legelőnyösebbek az Ön számára. Cikkünkből azt is megtudhatja kik most a legmenőbb stílustanácsadók és színtanácsadók

Ha most fogalmazódott meg először vagy már egy ideje ott motoszkál Önben és magával ragadta a gondolat, hogy végre a divatos öltözködés mezejére lépjen, akkor biztos felmerül néhány kérdés, amire azonnal választ is kaphat itt a blog témájában.

Milyen szín illik hozzám?

Elbizonytalanodott az öltözködésével kapcsolatban vagy nem érzi jól magát a ruháiban? Színesebb gardróbra vágyik, de nem találja a hozzá illő színeket? Keresi az Önhöz illő hajszínt, de többször melléfogott?

Milyen szín áll jól nekem? - az Interneten fellelhető ingyenes színtanácsadás tesztekből néhány kérdés megválaszolása után ön is megtudhatja lehetséges évszaktípusát. De egy online kvíz nem egyenértékű a teljeskörű tanácsadással. A professzionális tanácsadók évszakelmélet és színtani ismerete sokkal átfogóbb tudást nyújt, ahol kisebb eséllyel történhet meg, hogy félrenézik a színtípusát.

Az évszakelméletnek semmi köze ahhoz, hogy Ön melyik hónapban született. A természetes haj-, szem-, és bőrszín tulajdonságai alapján 4 csoportba sorolhatóak az emberek, amit az évszakok alapján Tavasz, Nyár, Ősz és Tél típusoknak neveztek el. Ezekhez az évszaktípusokhoz meghatározhatóak azok a színcsoportok, melyek összhangban vannak tónusainkkal.

Biztos vagyok benne, most már kíváncsi rá, hogy…

Mi az a színtanácsadás?

A közel 2 órás személyes színtanácsadáson egy komplex konzultáción vehet részt, ahol a szakember először elmagyarázza a színtulajdonságokat a világos-sötét, élénk-tompa és hideg-meleg skálákon. Majd a színkendőzés előtt beszél az évszaktípusokról, a 12 színtípusra jellemző tulajdonságokról és az altípusok színpalettájáról. Színkendős színtanácsadásra férfiak is jelentkezhetnek, hiszen az évszaktípusok rendszere unisex, és az uraknál is ugyanazokat a színtípusokat különítik el.

A színtanácsadás nem szabályrendszer, hanem egy hosszútávú iránymutatás. A tudatos vásárlást és a kiegyensúlyozott ruhatár kialakítását segíti, ahol nem a színeken, hanem az árnyalatokon van a hangsúly.

Mit csinál egy színtanácsadó?

A színtanácsadás legizgalmasabb része a színkendőzés, amikor végre kiderül, hogy ’Milyen szín illik hozzám.’ A kendőzés smink és ékszer nélkül, természetes fényben, tükör előtt történik. Közel 100 színkendő segítségével a színtanácsadó megnézi, hogy milyen árnyalatok állnak legjobban a vendég természetes színeihez. Azért használnak 100 különböző árnyalatot, mert ennyi szükséges ahhoz, hogy a szakember megállapítsa, hogy a 12 altípus közül melyikbe tartozik a vendége. Ha megvannak az arc színeivel legjobban harmonizáló színárnyalatok, akkor a tanácsadó segít megtalálni a legkáprázatosabb színkombinációkat is, amivel a hétköznapi öltözködés gyorsabbá és gördülékenyebbé válhat. Szó esik a megfelelő ékszerek, fémek és a kiegészítők kiválasztásáról is, amikor eldől, hogy az arany vagy az ezüst lesz-e a nyerő.

Milyen szín illik hozzám?

A tökéletes megjelenéshez és színválasztáshoz természetesen a smink és a hajszín is elengedhetetlen. A szín-és sminktanácsadás keretében tippeket kapunk a színtípushoz illő rúzs, alapozó, pirosító, szemhéjpúder és szempillafesték kiválasztásához. Fodrászskálán megnézik, hogy milyen hajszín áll jól, majd parókák segítségével a színszakértő segít megtalálni a megfelelő hajszínt, és azt is megmutatja melyiket miért nem ajánlaná.

Egyedül vagy párban? 

A saját színharmóniánk felfedezése egyéni színtanácsadás keretében is nagyon izgalmas, de párban még jobb! A páros színtanácsadás emlékezetes közös program lehet barátnőknek, testvérpároknak és anya-lányának is. Cégeknél, munkahelyeken népszerű a kiscsoportos műhelymunka és a workshop is.

Színtanácsadás online

Általában lehetőség van online konzultációra is, például olyan esetekben, amikor valaki járt már színtanácsadáson, de felelevenítené az ismereteit, vagy kérdése van a színtípusával kapcsolatban.

A teljeskörű stílus és színtanácsadás keretében a megfelelő színek megtalálásán túl a személyre szabott stílus kialakítása is fókuszba kerül. Térjünk is át a stílustanácsadásra, hiszen az első benyomás a külsőnk alapján alakul ki másokban.

De kit érdemes felkeresni a témában?

Mi a különbség: stylist vs. stílustanácsadó

Két külön szakmáról van szó. A stylist egy művészi koncepció mentén haladva divatbemutatókon, fotózásokon, tehetségkutató tv műsorokban teremti meg a modellek és az énekesek színpadi látványtervét. A stylist az aktuális divatot követve radikálisan változtatja át az ügyfelét.

A stílustanácsadótól viszont egyénre szabott öltözködési szabályokat, fortélyokat tanulhatunk meg és az önálló öltözködést segítő hosszabbtávú tudás birtokába kerülhetünk. Azonnali átváltozás nem történik, de az ügyfél egy számára előnyös stílusiránymutatást kap. 

Mi az a stílustanácsadás, és miben segít a stílustanácsadó?

A stílusszakértő divat coach magánembereknek, üzletembereknek segít kitalálni a személyes, vizuális megjelenését és a saját stílusát. Ügyfelével közösen felépít egy tudatos, időtálló gardróbot, segít magabiztosabbá válni és megmutatja azt az útirányt, melyben vendége megjelenése a számára legelőnyösebb fazonú ruhák viselésével kiteljesedhet. A stílusmentorálás lényegében egy hosszútávú, fokozatosan felépített útmutatás.

Milyen stílus illik hozzám?

Milyen stílus illik hozzám?

Általában a hölgyek és az urak többségét is kíváncsivá teszi ez a kérdés. A stílus és a magabiztosság mindenkinek jár. Ugye Ön is szeretne tetszeni magának? Nem meglepő tehát, hogy az egyéni stílustanácsadás nőknek és férfiaknak is egyaránt elérhető szolgáltatás a palettán.

A magabiztos öltözködéshez fontos tudni, hogy milyen szabások, fazonok és milyen stílusú ruhadarabok emelik ki legjobban a testi adottságokat. Ehhez a testalkatelemzést hívják segítségül, melyből kiderül, hogy melyik testalkattípus jellemzői találhatóak meg a sziluettben.

Az egyéni stílusprofil kialakítása mellett természetesen lehetőség van páros és kiscsoportos konzultáción vagy online stílustanácsadáson is részt venni. A személyes stílushoz elengedhetetlen a megfelelő ruhatár kialakítása. A gardróbrendezés során a meglévő ruhák átszelektálása történik a divat coach segítségével. De ha a ruhatár frissítéséhez szeretne útmutatást kapni, akkor elmehet egy közös vásárlásra a stylisttal, és garantáltan olyan ruhákat fog hazavinni, amiben jól fest.

De hogyan vásárol az elit? 

A luxusfeleségek, üzletasszonyok és üzletemberek nem pazarolják a drága idejüket a vásárlásra, inkább megrendelik a personal shopping szolgáltatást. Ha szükségük van egy új ruhadarabra vagy szezonális ruhatárra, akkor a trendeket és az ügyfelét tökéletesen ismerő és a luxusüzletekben otthonosan mozgó personal shopper szerzi be azt nekik. A személyi stylist ennél komplexebb feladatokat lát el. Segít a stílusérzék csiszolásában, a ruhatár kialakításában és közös bevásárlótúrákra is elkíséri ügyfelét vagy vásárol helyette.

És milyen stílus illik a cégemhez?

Vállalati közegben gondolkodva is releváns a kérdés: Milyen stílus illik hozzám? Az öltözködési szakértők feladata a cégeknek szóló stílustréningeken és motivációs előadásokon az egységes vállalati megjelenés erősítése. Hiszen a kifinomult megjelenés, az önbizalom és a magabiztosság a sikeres munka záloga is.

Stílustanácsadás

Kik a legnépszerűbb szín- és stílustanácsadók 2023-ban? 

Kedvet kapott és szeretne személyre szabott szín- és stílustanácsadáson részt venni, de nem tudja merre induljon el? Mi alapján válasszon szakembert és miért hozzá menjen? Hogy könnyebb legyen a döntés, összegyűjtöttük a legnépszerűbb öltözködési tanácsadók TOP 10-es listáit.

Egyszerű kutatásba fogtunk és leválogattuk a közösségi oldalakon fellelhető stílusszakértőket. Majd a legtöbb követőszám alapján Facebook, Instagram és Youtube listákba rendszereztük őket.

Fontosnak tartjuk elmondani, hogy ezek a listák nem a megmérettetésről szólnak, nem a „legjobbat” keressük. A ’top’ csupán a követőszámok összehasonlítását jelenti a Facebook/Instagram/Youtube követők és feliratkozók alapján, azokról a szín- és stílustanácsadókról, akiket mi ismerünk. Előfordulhat, hogy többen azért nem kerültek fel a listánkra, mert eddig elkerülte a figyelmünket a munkásságuk, de ettől függetlenül még kitűnő tanácsadók lehetnek.

Ne az legyen a mérvadó, hogy kit mennyien követnek. Ne ez alapján válasszunk szín- és stílustanácsadót! Az Övbolt listái alapján érdemes lehet elkezdeni követni egy-egy tanácsadót, figyelni a tartalmaikat, és végül azt a szakembert kiválasztani, aki a legszimpatikusabb.

Utoljára 2022. szeptemberében frissítettük a TOP 10-es listát. Kíváncsiak voltunk, hogy történt-e érdemi változás az elmúlt fél évben. A legfrissebb, 2023. márciusi adatokkal érkezünk, a megszokott kategóriákban és egy újdonsággal.

TOP 10 Színtanácsadó és stílustanácsadó a Facebookon

A legtöbb követővel rendelkező szakértőket a Facebookon találtuk meg. Az első helyezett toronymagasan vezet, de vajon kiket találunk még a TOP 10-ben?

Talán nem meglepő, hogy a TOP 3 az első vizsgálat óta már másfél éve töretlenül tartja magát - a TOP 1. helyezett Yurkov, magasan az élmezőnyben. Madarász Vica tavaly újként küzdötte fel magát a listára, most Holy Duckot kicsivel megelőzve az 6. helyre biztosította be magát. Tomasovszy Andrea is szépen menetel előre a 10-es listán, és rábukkantunk egy 40 feletti nőknek szóló stílustanácsadást nyújtó szakemberre, Puruczki Tímeára. 

Íme a toplistások:

 1. Yurkov Style – Kovács Orsolya (84 291)
 2. Stílus Online – Gyergyai Krisztina (45 202)
 3. Zeka Styling – Cseke-Kovács Zsófia (17 505)
 4. Keszler Ágnes (15 732)
 5. Stílus 40 felett - Puruczki Tímea (14 498)
 6. Madarász Vica (14 244)
 7. Tomasovszky Andrea (13 529)
 8. Holy Duck - Mengyán Eszter (13 231)
 9. Colour My Style - Dr. Ragány Angéla (12 788)
 10. Czok Ildi - az öltöztetőnő (12 184)

A Facebookon elindult az #övmánia közösség. A csoportot olyan Nőknek hoztuk létre, akik szeretnének egy divatorientált és elfogadó közösség tagjai lenni, ahol feltehetik a divattal kapcsolatos kérdéseiket, és megmutathatják egymásnak kedvenc outfitjüket. Célunk, hogy az #övmánia támogató közösségben minden nő jól érezze magát, és részévé válhasson egy inspiráló kezdeményezésnek. Csatlakozok!

Nézzük kik vezetnek az Instán!

TOP 10 Stílusszakértő az Instagramon

A vizuális elemekre építő Instagram remek lehetőséget nyújt a stílus és színtanácsadással foglalkozók kibontakozásához, ahol színes post-okkal és interaktív story-kal folyamatosan aktivizálják és növelik a követőbázisukat. A stílustanácsadók másik népszerű platformján, az Instagramon is bebetonozta magát az első három helyezett. Bár a Facebook listához képest itt kiélezettebb a követőszámok alapján a „verseny”, hiszen csak néhány ezer különbség van a tanácsadók között. Nem mellesleg felkerült egy új név is a listára, Rák Dominika személyében.

 1. Yurkov Style (22 566)
 2. Holy Duck – Mengyán Eszter (16 398)
 3. Huszka Ági (15 054)
 4. Frank Patri (12 410)
 5. Color Style Advisor – Meckl Orsolya (11 939)
 6. Rák Dominika (10 072)
 7. Colour My Style – Dr. Ragány Angéla (9 083)
 8. Deli Style – Kovács Delinke (8 857)
 9. True Colours – Varga-Győrik Georgina (5 786)
 10. Curvy me – Szabó Dalma (5 554)

TOP 5 Szín-és stílustanácsadó Youtuber

A Youtube csatornákon szörfölgetve azt tapasztaltuk, hogy a követőszámok között nagy a szórás. Mondhatni még gyerekcipőben járnak a hazai stílustanácsadó youtuberek, hiszen a dobogósok közül is csak az első érte el a 10 ezer követőt. Vannak, akik ezen a platformon tudnak igazán kiteljesedni, de a legtöbben még mindig az egyszerűbb post-okat, story-kat és live-okat részesítik előnyben a több munkát igénylő, megszerkesztett videók helyett. A Youtube csatornák kínálta lehetőségeket tehát kevesen használják ki. Pretty Colors Anett már 5 éve vezeti a csatornáját, ezért sem meglepő, hogy őt követik itt a legtöbben. 

 Az 5 legnépszerűbb Youtuber:

 1. Pretty Colors – Bodzay-Velis Anett (12 000)
 2. Yurkov Style – Kovács Orsolya (7 840)
 3. Colour My Style – Dr. Ragány Angéla (2 580)
 4. Brigi Styling (1 990)
 5. Stílusmentor – Molnár Tímea (1 590)

És a TikTok-ot mennyire ismeri?

Új kategória: TOP 10 a TikTok-on

A legújabb népszerű felületre, a TikTok-ra is berobbantak a stílusszakértők. A gyorsan fogyasztható videós tartalmaknak van a legnagyobb sikere a közösségi médiában. Ennek köszönheti népszerűségét a TikTok is. Felgyorsult világunkkal a stílusszakértők is igyekeznek felvenni a lépést. Érdemes meglesni a videóikat.

 1. Stílus 40 felett - Puruczki Tímea (15 700)
 2. Színkirálynő - Madarász Vica (11 500)
 3. Brigi Styling (5 473)
 4. Rák Dominika (3 383)
 5. Yurkov Style (2 806)
 6. Katka Style (2 337)
 7. Enjoy Your Style – L. Kottlár Edit (1 979)
 8. Kadosa Judit (1 677)
 9. Curvy me - Szabó Dalma (1 576)
 10. Holy Duck - Mengyán Eszter (1 197)

TOP 5 +1 - Instás kedvenceink 

Ránéztünk személyes kedvenceink követőszámára is, és leesett az állunk! Már önmagában is nagyon szép teljesítmény, hogy Katka Style-t az Instán dupla annyian követik, mint fél évvel ezelőtt. De az igazán nagy durranás az, hogy igényes tartalmaival a Facebook oldalára 6 hónap alatt 4000 követőt „csábított be”. Wow, gratulálunk! De nemcsak neki, hanem mindegyik szín-és stalustanácsadónak, akik azon fáradoznak, hogy ne csak jobban öltözködjünk, de jobban érezzünk magunkat a ruháinkban. 

 1. Deli Style – Kovács Delinke (8857)
 2. Kolorfool Kinga – Simon Kinga (3497)
 3. Styled by Meshy – Puhala Emese (3494)
 4. Katka Style (1480) 
 5. Mom Style – Kunics Éda (894)

+1. Enjoy Your Style – L. Kottlár Edit (799)

 #övmánia

Közkinccsé tesszük az Övbolt saját hashtagét, az #övmánia-t. A Facebookon már több, mint ezer, az Instagramon pedig több száz bejegyzés alatt megtalálható. Arra kérjük olvasóinkat is, hogy népszerűsítsük együtt az öv divatot és az öv viselést az #övmánia hashtaggel.

Kíváncsi a tavalyi eredményekre is?

TOP 10 Stílustanácsadók 2022-ben

Az elmúlt egy évben is folyamatosan követtük a stílustanácsadók munkásságát és hasznos kontentjeit – sokat tanulva tőlük. Bekövettünk feltörekvő stylistokat és lettek új kedvenceink is. Sejthető volt, hogy az előző vizsgálattól (2021. augusztus) eltelt időben új szereplők küzdötték fel magukat a TOP 10-be. Így minden adott volt a legfrissebb lista összeállításához 2022. szeptemberében, górcső alá vetve az elmúlt évet. 

Szín-és stílustanácsadók

Stílustanácsadók TOP 10 lista – Facebook követők alapján

A TOP 3-as bebetonozva tartja magát, élen Magyarország egyik legelismertebb stílusszakértőjével: Yurkov-al. A 4. helyre azonban felküzdötte magát (a tavalyi listán 7. helyen szereplő) Keszler Ágnes. Újként és megérdemelten került fel a listára Madarász Vica, aki a tavalyi eredményhez képest, közel 10 000 fővel növelte követőtáborát a Facebookon. Ők Holy Duck-al az 5. helyen osztoznak. 

 1. Yurkov Style – Kovács Orsolya (81 594)
 2. Stílus Online – Gyergyai Krisztina (40 000)
 3. Zeka Styling – Cseke-Kovács Zsófia (16 998)
 4. Keszler Ágnes (14 975)
 5. Holy Duck - Mengyán Eszter (13 000)
 6. Madarász Vica (13 000)
 7. Colour My Style - Dr. Ragány Angéla (12 529)
 8. Czok Ildi (12 161)
 9. Tomasovszky Andrea (12 000)
 10. Stílusmentor - Molnár Tímea (8 961)

TOP 10 színtanácsadó az Instán

Az Instagram vizuális világát kihasználó stílustanácsadók szép számmal növelték a követőbázisukat. Nem véletlenül, hiszen ezen a platformon, az Insta storykban és a legújabb őrületben: a Reels-videókban igazán kibontakozhatnak, és megmutathatják magukat. A tavalyi sorrendhez képest egy-két helycsere történt, de a dobogósok fixen tartják magukat. Új szereplő is bekerült a TOP 10-be, Szabó Dalma személyében, aki a Curvy me márka megálmodója, és a plus size nők stílustanácsadója.

 1. Yurkov Style – Kovács Orsolya (21 802)
 2. Holy Duck – Mengyán Eszter (16 099)
 3. Huszka Ági (13 486)
 4. Color Style Advisor – Meckl Orsolya (12 447)
 5. Frank Patri (11 753)
 6. Colour My Style – Dr. Ragány Angéla (9 121)
 7. Deli Style – Kovács Delinke (8 695)
 8. True Colours – Varga-Győrik Georgina (5 559)
 9. Curvy me – Szabó Dalma (5 085)
 10. Kolorfool Kinga – Simon Kinga (3 424)

TOP 5 lista - Youtube feliratkozók szerint

Az első három helyezett sorrendje itt sem változott. Feltűnik azonban egy új név az első helyen. A Stíluscsevej Anettel Youtube csatorna és stílustanácsadó szolgáltatás mostantól Pretty Colors néven érhető el. Berobbant viszont a TOP 5-be Brigi Styling, aki közel ezer feliratkozót gyűjtött egy év alatt. 

 1. Pretty Colors – Bodzay-Velis Anett (11 700)
 2. Yurkov Style – Kovács Orsolya (7 300)
 3. Colour My Stlye – Dr. Ragány Angéla (2 580)
 4. Brigi Styling (1640)
 5. Stílusmentor – Molnár Tímea (1 590)

TOP 5+1 - Feltörekvő kedvenceink az Instán

A saját (feltörekvő) kedvenceinket sem akartuk kihagyni a felsorolásból, hiszen mindegyiket másért szeretjük. Az egyedi stílust képviselő Deli Style nagyon jól használja az öveket a szettjeihez. Kolorfool Kinga háromgyermekes anyukaként színpompás és praktikus összeállításokkal jelentkezik be. Styled By Meshy a kapszulagardróbók szakértője, és nem mellesleg iszonyúan szép neutrális színeket vonultat fel a feedjében. Katka Style-t a finomsága és letisztultsága miatt szerettük meg – nála is mindig rácsodálkozunk az övválasztásra. Mom Style az egyik első favoritunk, aki bátran belevágott a videós tartalmak gyártásába is, és nem hagynánk ki a hetente jelentkező játékfeladványát sem, ahol népszerű színésznők színtípusát kell eltalálni. Végül, de nem utolsó sorban Enjoy Your Style Edit nemcsak a stílust, de az életet is élvezi. Az örök mosolygó stílustanácsadó imádja a harsány színeket egymással variálni, és nem rest egy ütős övvel megkoronázni az összeállításait. 

 1. Deli Style – Kovács Delinke (8 695)
 2. Kolorfool Kinga – Simon Kinga (3 426)
 3. Styled by Meshy – Puhala Emese (3 380)
 4. Katka Style (837)
 5. Mom Style – Kunics Éda (725)

+1. Enjoy Your Style – L. Kottlár Edit (642)

Stílustanácsadás férfiaknak

Színtanácsadó szeretnék lenni!

A divat örökzöld téma a Hölgyek és az Urak körében egyaránt. Több beszámolót is olvastunk arról, hogy valakit azután csapott meg a divatmánia szele, miután részt vett egy színtanácsadáson vagy személyi styling-on. Ha Ön is kacérkodik a gondolattal, akkor jó hírünk van, mert már több neves képzésre is lehet jelentkezni, ahol elméleti és gyakorlati órák keretében profiktól sajátítható el a szakma. A tanfolyam elvégzése után szín- és/vagy stílustanácsadó végzettséget igazoló oklevél birtokában akár Ön is elindíthatja a saját praxisába.

Vágjon bele a kalandba és foglaljon időpontot kedvenc stílusszakértőjéhez. Írja meg nekünk a tapasztalatait és ossza meg barátnőivel is a TOP 10-es listát. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Érdekességek Hírek Nőknek
Az oldal tetejére