Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

TOP 10 színtanácsadó & stílustanácsadó | Ők a legnépszerűbbek 2021-ben

TOP 10 színtanácsadó & stílustanácsadó | Ők a legnépszerűbbek 2021-ben

Szeretne magabiztosan öltözködni, de nem találta még meg a saját stílusát? Nem tudja hogyan legyen egyszerre csinos és stílusos a megjelenése? Az egyik legjobb önbizalom növelő módszer a szín- és stílustanácsadás, ahol megtanulhatja milyen színárnyalatok, fazonok és anyagok a legelőnyösebbek az Ön számára. Cikkünkből azt is megtudhatja kik most a legmenőbb stílustanácsadók és színtanácsadók

Ha most fogalmazódott meg először vagy már egy ideje ott motoszkál Önben és magával ragadta a gondolat, hogy végre a divatos öltözködés mezejére lépjen, akkor biztos felmerül néhány kérdés, amire azonnal választ is kaphat itt a blog témájában.

Milyen szín illik hozzám?

Elbizonytalanodott az öltözködésével kapcsolatban vagy nem érzi jól magát a ruháiban? Színesebb gardróbra vágyik, de nem találja a hozzá illő színeket? Keresi az Önhöz illő hajszínt, de többször melléfogott?

Milyen szín áll jól nekem? - az Interneten fellelhető ingyenes színtanácsadás tesztekből néhány kérdés megválaszolása után ön is megtudhatja lehetséges évszaktípusát. De egy online kvíz nem egyenértékű a teljeskörű tanácsadással. A professzionális tanácsadók évszakelmélet és színtani ismerete sokkal átfogóbb tudást nyújt, ahol kisebb eséllyel történhet meg, hogy félrenézik a színtípusát.

Az évszakelméletnek semmi köze ahhoz, hogy Ön melyik hónapban született. A természetes haj-, szem-, és bőrszín tulajdonságai alapján 4 csoportba sorolhatóak az emberek, amit az évszakok alapján Tavasz, Nyár, Ősz és Tél típusoknak neveztek el. Ezekhez az évszaktípusokhoz meghatározhatóak azok a színcsoportok, melyek összhangban vannak tónusainkkal.

Biztos vagyok benne, most már kíváncsi rá, hogy…

Mi az a színtanácsadás?

A közel 2 órás személyes színtanácsadáson egy komplex konzultáción vehet részt, ahol a szakember először elmagyarázza a színtulajdonságokat a világos-sötét, élénk-tompa és hideg-meleg skálákon. Majd a színkendőzés előtt beszél az évszaktípusokról, a 12 színtípusra jellemző tulajdonságokról és az altípusok színpalettájáról. Színkendős színtanácsadásra férfiak is jelentkezhetnek, hiszen az évszaktípusok rendszere unisex, és az uraknál is ugyanazokat a színtípusokat különítik el.

A színtanácsadás nem szabályrendszer, hanem egy hosszútávú iránymutatás. A tudatos vásárlást és a kiegyensúlyozott ruhatár kialakítását segíti, ahol nem a színeken, hanem az árnyalatokon van a hangsúly.

Mit csinál egy színtanácsadó?

A színtanácsadás legizgalmasabb része a színkendőzés, amikor végre kiderül, hogy ’Milyen szín illik hozzám.’ A kendőzés smink és ékszer nélkül, természetes fényben, tükör előtt történik. Közel 100 színkendő segítségével a színtanácsadó megnézi, hogy milyen árnyalatok állnak legjobban a vendég természetes színeihez. Azért használnak 100 különböző árnyalatot, mert ennyi szükséges ahhoz, hogy a szakember megállapítsa, hogy a 12 altípus közül melyikbe tartozik a vendége. Ha megvannak az arc színeivel legjobban harmonizáló színárnyalatok, akkor a tanácsadó segít megtalálni a legkáprázatosabb színkombinációkat is, amivel a hétköznapi öltözködés gyorsabbá és gördülékenyebbé válhat. Szó esik a megfelelő ékszerek, fémek és a kiegészítők kiválasztásáról is, amikor eldől, hogy az arany vagy az ezüst lesz-e a nyerő.

Milyen szín illik hozzám?

A tökéletes megjelenéshez és színválasztáshoz természetesen a smink és a hajszín is elengedhetetlen. A szín-és sminktanácsadás keretében tippeket kapunk a színtípushoz illő rúzs, alapozó, pirosító, szemhéjpúder és szempillafesték kiválasztásához. Fodrászskálán megnézik, hogy milyen hajszín áll jól, majd parókák segítségével a színszakértő segít megtalálni a megfelelő hajszínt, és azt is megmutatja melyiket miért nem ajánlaná.

Egyedül vagy párban? 

A saját színharmóniánk felfedezése egyéni színtanácsadás keretében is nagyon izgalmas, de párban még jobb! A páros színtanácsadás emlékezetes közös program lehet barátnőknek, testvérpároknak és anya-lányának is. Cégeknél, munkahelyeken népszerű a kiscsoportos műhelymunka és a workshop is.

Színtanácsadás online

Általában lehetőség van online konzultációra is, például olyan esetekben, amikor valaki járt már színtanácsadáson, de felelevenítené az ismereteit, vagy kérdése van a színtípusával kapcsolatban.

A teljeskörű stílus és színtanácsadás keretében a megfelelő színek megtalálásán túl a személyre szabott stílus kialakítása is fókuszba kerül. Térjünk is át a stílustanácsadásra, hiszen az első benyomás a külsőnk alapján alakul ki másokban.

De kit érdemes felkeresni a témában?

Mi a különbség: stylist vs. stílustanácsadó

Két külön szakmáról van szó. A stylist egy művészi koncepció mentén haladva divatbemutatókon, fotózásokon, tehetségkutató tv műsorokban teremti meg a modellek és az énekesek színpadi látványtervét. A stylist az aktuális divatot követve radikálisan változtatja át az ügyfelét.

A stílustanácsadótól viszont egyénre szabott öltözködési szabályokat, fortélyokat tanulhatunk meg és az önálló öltözködést segítő hosszabbtávú tudás birtokába kerülhetünk. Azonnali átváltozás nem történik, de az ügyfél egy számára előnyös stílusiránymutatást kap. 

Mi az a stílustanácsadás és miben segít a stílustanácsadó?

A stílusszakértő magánembereknek, üzletembereknek segít kitalálni a személyes, vizuális megjelenését és a saját stílusát. Ügyfelével közösen felépít egy tudatos, időtálló gardróbot, segít magabiztosabbá válni és megmutatja azt az útirányt, melyben vendége megjelenése a számára legelőnyösebb fazonú ruhák viselésével kiteljesedhet. A stílusmentorálás lényegében egy hosszútávú, fokozatosan felépített útmutatás.

Milyen stílus illik hozzám?

Milyen stílus illik hozzám?

Általában a hölgyek és az urak többségét is kíváncsivá teszi ez a kérdés. A stílus és a magabiztosság mindenkinek jár. Ugye Ön is szeretne tetszeni magának? Nem meglepő tehát, hogy az egyéni stílustanácsadás nőknek és férfiaknak is egyaránt elérhető szolgáltatás a palettán.

A magabiztos öltözködéshez fontos tudni, hogy milyen szabások, fazonok és milyen stílusú ruhadarabok emelik ki legjobban a testi adottságokat. Ehhez a testalkatelemzést hívják segítségül, melyből kiderül, hogy melyik testalkattípus jellemzői találhatóak meg a sziluettben.

Az egyéni stílusprofil kialakítása mellett természetesen lehetőség van páros és kiscsoportos konzultáción vagy online stílustanácsadáson is részt venni. A személyes stílushoz elengedhetetlen a megfelelő ruhatár kialakítása. A gardróbrendezés során a meglévő ruhák átszelektálása történik a szakértő segítségével. De ha a ruhatár frissítéséhez szeretne útmutatást kapni, akkor elmehet egy közös vásárlásra a stylisttal, és garantáltan olyan ruhákat fog hazavinni, amiben jól fest.

De hogyan vásárol az elit? 

A luxusfeleségek, üzletasszonyok és üzletemberek nem pazarolják a drága idejüket a vásárlásra, inkább megrendelik a personal shopping szolgáltatást. Ha szükségük van egy új ruhadarabra vagy szezonális ruhatárra, akkor a trendeket és az ügyfelét tökéletesen ismerő és a luxusüzletekben otthonosan mozgó personal shopper szerzi be azt nekik. A személyi stylist ennél komplexebb feladatokat lát el. Segít a stílusérzék csiszolásában, a ruhatár kialakításában és közös bevásárlótúrákra is elkíséri ügyfelét vagy vásárol helyette.

És milyen stílus illik a cégemhez?

Vállalati közegben gondolkodva is releváns a kérdés: Milyen stílus illik hozzám? Az öltözködési szakértők feladata a cégeknek szóló stílustréningeken és motivációs előadásokon az egységes vállalati megjelenés erősítése. Hiszen a kifinomult megjelenés, az önbizalom és a magabiztosság a sikeres munka záloga is.

Stílustanácsadás

Kik most a legnépszerűbb szín- és stílustanácsadók? 

Kedvet kapott és szeretne személyre szabott szín- és stílustanácsadáson részt venni, de nem tudja merre induljon el? Mi alapján válasszon szakembert és miért hozzá menjen? Hogy könnyebb legyen a döntés, összegyűjtöttük a legnépszerűbb öltözködési tanácsadók TOP 10-es listáit.

Egyszerű kutatásba fogtunk és leválogattuk a közösségi oldalakon fellelhető stílusszakértőket. Majd a legtöbb követőszám alapján Facebook, Instagram és Youtube listákba rendszereztük őket.

Listáink a jelenlegi állást (2021.augusztus) tükrözik, de a követők és feliratkozók száma napról-napra változhat.

TOP 10 Színtanácsadó és stílustanácsadó a Facebookon

A legtöbb követővel rendelkező szakértőket a Facebookon találtuk meg. Az első helyezett toronymagasan vezet, de vajon kiket találunk még a TOP 10-ben?

Íme a toplistások:

 1. Yurkov – Kovács Orsolya (72 184)
 2. Gyergyai Krisztina (40 000)
 3. Zeka Styling - Cseke-Kovács Zsófia (15 840)
 4. Holy Duck - Mengyán Eszter (12 900)
 5. Dr. Ragány Angéla (12 529)
 6. Czok Ildi (12 161)
 7. Keszler Ágnes (11 615)
 8. Tomasovszky Andrea (11 360)
 9. Stílusmentor - Molnár Tímea (8 961)
 10. Charmina - Ladányi Beáta (7 504)

Nézzük kik vezetnek az Instán!

TOP 10 Stílusszakértő az Instagramon

A vizuális elemekre építő Instagram remek lehetőséget nyújt a stílus és színtanácsadással foglalkozók kibontakozásához, ahol színes post-okkal és interaktív story-kal folyamatosan aktivizálják és növelik a követőbázisukat.

 1. Yurkov – Kovács Orsolya (17 212) 
 2. Holy Duck - Mengyán Eszter (13 435)
 3. Huszka Ági (11 822)
 4. Frank Patri (10 405)
 5. Meckl Orsolya (9 027)
 6. Dr. Ragány Angéla (6 678)
 7. Varga-Győrik Georgina (4 020)
 8. Deli Style - Kovács Delinke (3 963)
 9. Balla Gabi (2 751)
 10. Kolorfool - Simon Kinga (2 437)

TOP 5 Szín-és stílustanácsadó Youtuber

A Youtube csatornákon szörfölgetve azt tapasztaltuk, hogy a követőszámok között nagy a szórás. Mondhatni még gyerekcipőben járnak a hazai stílustanácsadó youtuberek, hiszen a dobogósok közül is csak az első érte el a 10 ezer követőt. Vannak, akik ezen a platformon tudnak igazán kiteljesedni, de a legtöbben még mindig az egyszerűbb post-okat, story-kat és live-okat részesítik előnyben a több munkát igénylő, megszerkesztett videók helyett.

 Az 5 legnépszerűbb Youtuber:

 1. Stílus csevej Anettel (10 100)
 2. Yurkov – Kovács Orsolya (5 900)
 3. Dr. Ragány Angéla (2 580)
 4. Stílusmentor - Molnár Tímea (1 400)
 5. Gyergyai Krisztina (1 300)

Színtanácsadó szeretnék lenni!

A divat örökzöld téma a Hölgyek és az Urak körében egyaránt. Több beszámolót is olvastunk arról, hogy valakit azután csapott meg a divatmánia szele, miután részt vett egy színtanácsadáson vagy személyi styling-on. Ha Ön is kacérkodik a gondolattal, akkor jó hírünk van, mert már több neves képzésre is lehet jelentkezni, ahol elméleti és gyakorlati órák keretében profiktól sajátítható el a szakma. A tanfolyam elvégzése után szín- és/vagy stílustanácsadó végzettséget igazoló oklevél birtokában akár Ön is elindíthatja a saját praxisába.

Vágjon bele a kalandba és foglaljon időpontot kedvenc stílusszakértőjéhez. Írja meg nekünk a tapasztalatait és ossza meg barátnőivel is a TOP 10-es listát. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Érdekességek Hírek Nőknek
Az oldal tetejére