A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Újrahasznosítás ötletek: 13+1 kültéri agyszülemény régi bőr övből

Újrahasznosítás ötletek: 13+1 kültéri agyszülemény régi bőr övből
Újrahasznosítás ötletektől vezérelve fantáziadús DIY megoldások keres? A mottó: környezettudatosan és olcsón! A megunt, nem használt, feleslegessé vált holmikra szerencsére egyre többen lehetőségként, sőt kincsként, mintsem szemétként tekintenek. A boltban vásárolt új helyett a régi „kacatok”, kiegészítők és tárgyak újra felhasználása nemcsak környezetbarát döntés, de pénztárcakímélő is. 

Hétköznapi kiegészítőnk, az öv idővel elhasználódhat, megkophat. Miért szabadulna meg régi bőr övétől, csak azért, mert kiegészítőként már nem viseli? Most megmutatjuk mihez kezdhet vele, ha megjavítani már nem lehet, de mégsem dobná ki. 

A bőr minden háztartásban elérhető „alapanyag”, időtálló és strapabíró, így bármi is készül belőle, az garantáltan tartós lesz. Változatos megjelenésű, a gazdag színválasztéknak és felületnek hála nagyon egyedi dekorációk készülhetnek belőle. 

Egy korábbi írásunkban régi bőr övből készíthető lakásdekorációs tippeket mutattunk be. Most kültéri újrahasznosítás kreatív ötleteket gyűjtöttünk össze. 

Kíváncsi rá? Mutatjuk a kedvenceinket!

Csináld magad! – Újrahasznosítás otthon kreatívan

 1. Egy ilyen zseniális sörtartó elkészítéséhez szét kell ugyan szabdalnia a nadrágszíjat, de kedvenc sör pack-jával már indulhat is a nyári grillparty-ra.

  csináld magad újrahasznosítás bőr övből

 2. Régi bőr öv kreatív újrahasznosítása matractartó pántként. A bringakosárra is könnyen felköthető, de vállon is hordható. Előnye, hogy a csatok segítségével szorosra húzható és fixálható.

  újrahasznosítás kreatív ötletek - régi bőr öv

 3. A vintage hangulatú szerszámostáska a régi korokat idézi meg, amikor még nem léteztek a ma ismert multifunkciós szerszámosládák, és a szerszámokat ehhez hasonló bőr tartókban tárolták. A puha bőr tok védi az eszközöket a sérülésektől, karcolódásoktól. Lezárni pedig végtelenül egyszerű, csak tekerje fel és szíjazza körbe a csomagot.

  kreatív ötletek újrahasznosítás - régi bőr öv

 4. Szélesebb derékszíjból kényelmes fényképezőgép pánt is könnyen készíthető.

  újrahasznosítás ötletek - régi bőr öv

 5. A recycling jegyében csodálatos kopogtató is kerülhet az ajtóra. A gyönyörű és egyedi dísz annál mutatósabb, minél többféle színű és típusú bőrt használ fel hozzá. Bár időigényes munka, de szerintünk megéri a fáradozást.

  diy ötletek recycling - bőr derékszíj

 6. Az obi övek a hölgyek kedvence. De ha megunta, ne dobja ki! Mert ilyen csinos kis kaspókat készíthet belőle a teraszra.

  újrahasznosítás kreatív ötletek - bőr deréköv

 7. Nemcsak fitness matracot, de piknik plédet is könnyen szállíthat ilyen egyszerűen.

  újrahasznosítás kreatívan - bőr nadrágszíj

 8. A kertben töltött nyár esti gyertyafényes vacsorák hangulatát feldobhatja saját készítésű gyertyatartókkal.

  régi bőr öv - lakberendezés

 9. Nadrágszíjból nyakörv a házi kedvenceknek – végtelenül egyszerű, mégis mennyire hasznos ötlet.

  régi bőr derékszíj felhasználás - nyakörv
  Van még pár tuti tippünk. Ez például eszébe jutott volna?

 10. A koszos, sáros, vizes csizmák tárolására szolgáló praktikus csúszásmentes lábtörlő elkészítéséhez legalább 10-12 darab derékszíjra lesz szüksége.
  csinált magad újrahasznosítás - bőrből lábtörlő
 11. Ne költsön évről-évre új kerti szettre. Generálozza fel a régi hokedlik és székek ülőkéjét egymásba fűzött szíjakkal. Kényelmes lesz rajta ücsörögni a diófa alatt és este a tűz körül.
  csinált magad kreatív ötletek - kerti szék
 12. Az udvari világítást is megoldhatja befőttesüvegekbe helyezett gyertyákkal. A bőrszíjas felfogatás nem szakad le és látványra is hangulatos.
  Kerti dekoráció régi bőr övből
 13. A nyugágy kényelmét fokozhatja puha párnával, amit egy bőrszíjjal rögzíthet a háttámlához, így akkor sem fog lecsúszni a feje alól, ha elszundikálna.
  Kerti nyugágy - csináld magad
 14. A következő tippet, mint érdekesség mutatjuk meg. Ha otthon nem is készíthető el ez a nagyon ötletes bőrkabát, de érdemes lehet gyűjtögetni a régi szíjakat, és felkeresni egy bőrdíszművest, ha szívesen viselne egy ilyen nem mindennapi darabot.
  Kreatív tervezés - okos újrahasznosítás

Újrahasznosítás kreatívan - milyen anyagokból lehet még?

Mindennapi életünkből kifolyólag számtalan alapanyag fellelhető a legtöbb háztartásban. Gondoljunk csak a műanyag üvegekre, a tojástartóra, a kupakokra, amiket tudatosan, szelektíven is gyűjthetünk a hulladéktárolókba, de nagy hasznukat is vehetjük. Gondolta volna, hogy pet palackból kanapé, ülőke és asztal is készülhet a verandára? Vagy színes kupakokból kültéri dekort és lábtörlőt is gyárthat saját kezűleg? 

Otthon is könnyen megvalósítható, elképesztően zseniális recycling ötleteket gyűjtöttünk össze az alábbi Pinterest táblában.

Önnek melyik a kedvence?

Tartalomhoz tartozó címkék: Érdekességek Tippek
Az oldal tetejére