Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Vajon miből készülhet egy öko öv? - Újrahasznosítás kreatívan

2018. 01. 09. 17:39:25
Vajon miből készülhet egy öko öv? - Újrahasznosítás kreatívan

Nem kell részleteznem mennyire beleivódott a mindennapokba a környezetünk szennyezése. Elkeserítő folyamat, ami ellen valaki tudatosan cselekszik, valaki pedig sodródik és figyelmen kívül hagyja. Szerencsére mégis vannak egyének, akiknek fontos az életterük megóvása. Ki-ki a maga módján cselekszik. Így tett Szabó László is, aki egy igen kreatív módon értelmezte az újrahasznosítást.

Újrahasznosítás kreatív módon

A képzelőerő határtalan és ezt jól bizonyítja a Felvarrom.hu. Elkopott, használhatatlannak tűnő kerékpáralkatrészekből valami újat csinálnak. Újat, mert újrahasznosítanak. Hasznosat, mert szortíroznak, és megfelelő helyre szállítanak mindent, amivel nem tudnak mit kezdeni.

Nehezen elképzelhető, de szó szerint, a “legapróbb láncszemből” is egy új alkotás készül. Például kulcstartó. - Biciklifanok egyszerűen imádják és roppant ötletes ajándék válhat belőle. Emellett, változatos a tömegtermék kínálat és bizony, az egyedileg megálmodott iparművészeti alkotások is felsorakoznak. Kiselejtezett bicikli alkatrészekből készülnek egyedi designer szobrok, használati cikkek és megrendelésre trófeák.

Felvarrom design cuccok
design cuccok elhasznált kerékpár alkatrészekből

Ami felkeltette az érdeklődésemet - gumiból öv

Nemcsak a fém alkatrészek születnek újjá. Az öko problémát okozó, szennyező gumi kérdése is kicsit megoldódik. Kerékpárgumi belsőből és külsőből egyaránt divatkiegészítőt teremtenek. A bicikligumi anyagának és kialakításának köszönhetően egy kicsi átalakítással szuper öv kreálható. Az igaz, hogy nem hétköznapi stílusú személyeknek lett kitalálva, de épp ettől lesz figyelemfelkeltő és stílusos a viselője.

A gumiabroncs változatos mintázata már önmagában eltér a megszokottól, ezt fokozza, hogy nincs kettő ugyan olyan öv. A gumi korábbi életútja exkluzivitást ad. A kopások, a sérülések, az igénybevétel, mind-mind lemásolhatatlan külső jegyeket eredményez.

Összességében úgy gondolom, hogy a Felvarrom csapata tökéletesen oldja meg az újrahasznosítást. Kreatív, ötletes design termékeket állít elő. Bátorítom munkájukat. Értékelem a kreatív munkát és a magam módján én is ügyelek a környezetem megóvására. Hajrá Felvarrom! Ön is tegyen valamit az egészségesebb, élhetőbb világért.

képek forrása: Felvarrom.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: Érdekességek
Az oldal tetejére