A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Vásárlástól elállás

Jó, ha tudja!

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében a vásárlástól 14 napos elállási jog illeti meg Önt.

Ki minősül fogyasztónak?

A Ptk. 8:1. § 3. pontja értelmében fogyasztónak minősül, a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy.

Mit jelent ez?

Ön, mint vásárló (magánszemély) a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül, meggondolhatja magát, indoklás nélkül visszaküldheti a terméket és visszakérheti a vásárlás teljes összegét.

Mit kell még tudnom?

Elállási jogát akkor is érvényesítheti, ha már leadta a rendelést, de még nem vette kézhez a terméket.

Az elállási jog kompenzálja azt, hogy a vásárlás előtt nem volt lehetősége a termék megvizsgálására, kipróbálására, illetve üzembe helyezésére. Fontos tudnia ugyanakkor, hogy ha a terméket nem csak kipróbálta, hanem ezen felül használta is, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenéséért felelősséggel tartozik.

Zárt csomagolású egészségvédelmi, higiéniai termékek, hang-, illetve képfelvétel (CD és DVD lemezek), számítógépes szoftver esetében nem élhet az elállási jogával.             

Mit kell tennem, ha meggondoltam magam?

Az kapcsolat menüpontban található, bármely elérhetőségen haladéktalanul jelezze nekünk elállási szándékát, amit megtehet szóban - telefonon. Írhat nekünk egy Ön által megfogalmazott postai levelet vagy e-mailt. Illetve elküldheti nekünk az Elállási nyilatkozat formanyomtatványt levélben vagy e-mailben.

  • A formanyomtatványt itt tudja letölteni.
  • A könnyebb ügyintézés érdekében szükség lesz vagy a rendelése azonosítójára vagy a számla sorszámára.
  • Ha nem a formanyomtatványt óhajtja használni, akkor kérjük elállási szándékát egyértelműen fogalmazza meg. A levél tartalmazza nevét, címét, e-mail címét, telefonos elérhetőségét, rendelésazonosítóját vagy a számla sorszámát és a vásárlás teljes összegének visszautalásához szükséges bankszámlaszámot.

A visszaküldéssel kapcsolatos információkat megtalálja az Információk >>> Visszaküldési információk menüpont alatt.

Letölthető dokumentumok/formanyomtatványok


Bővebb információk

Ha részletesen szeretné tanulmányozni az elállással kapcsolatos feltételeket, akkor bővebben olvashat róla a webáruház által kiadott Általános Szerződési Feltételekben. (ÁSZF) Ha további kérdések merültek fel Önben, javasoljuk, tekintse meg a GYIK (Gyakori Kérdések) menüpontot. Illetve, keresse bizalommal ügyfélszolgálatunkat bármely elérhetőségünkön.

További információt talál a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság weboldalán.

Az oldal tetejére