Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Ballag már a vén diák… de mi az ott apu derekán?!

2018. 05. 06. 08:52:59
Ballag már a vén diák… de mi az ott apu derekán?!

Nyakunkon a ballagási szezon. Ilyenkor – főleg szülőként – versenyt futunk az idővel, és a pénztárcánkba is alaposan bele kell nyúlnunk. Ajándékvásárlás, felkészülés a vendégsereg fogadására, sütés-főzés, lótás-futás, harc az örök ellenséggel, az idővel. Aki átélte, tudja, aki most fogja átélni, remélhetőleg mindenre felkészült. (?)

Miért fontos a megfelelő öv?

Sokan panaszkodnak, hogy a ballagás mára elvesztette korábbi jelentését, és már inkább a külsőségekről szól. Mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy ez valóban így van-e. Minden esetre egy biztos. Mind az általános, mind pedig a középiskolai ballagás olyan esemény, mely mindösszesen egyszer jön el egy fiatal életében. A fényképezőgép és a telefon kamerája pedig folyamatosan kattan, és mindent megörökít. Később az unokáknak körbemutogatjuk majd régi fotóalbumunkat. Talán még a Facebookra és Instára is felkerül majd. És ami az internetre kikerül, az „örökre” ott is marad.

A gyerek ruhája ugyebár már adott. Ideális esetben a már hónapokkal ezelőtt megvarratott közös uniformis. Az idővel való versenyfutás közepette szülőként azonban gyakran az utolsó pillanatban jön el a kétségbeesett kérdés: „ … na de mit vegyek fel”? Előkerülnek anyu és apu szekrényének legaljából a régi ünneplőruhák, vagy optimális esetben Ők is felkészültek egy-egy csinos, új, alkalomhoz illő darabbal a nagy napra. Oké, pipa, ez is megvan. De mi az ott apu derekán?

Cowboy stílus, hatalmas övcsat rajta dollárjellel, agyonlyuggatott, csimbókokban lógó, „övnek látszó tárgy”, esetleg a még klasszikusabbnak számító kőműves dekoltázs… és még folytathatnám a sort. Mindannyian láttunk már effajta divatbakikat – sajnos nem csak – férfiaknál. És ez még kínosabb tud lenni, ha egy jeles eseményen, a rokonok és barátok előtt, a „kamerák kereszttüzében” történik meg.

Hiába az alkalomhoz és testalkatunkhoz kifogástalanul passzoló ruha, az ápolt külső, esetleg a tökéletes frizura. Egy rosszul megválasztott öv pillanatok alatt agyon tudja nyomni a teljes összképet. Aztán jön a kínos kérdés: „… Apa, hogy nézel ki?”

Tipp: 3 alapdarab férfiaknak, amelyekkel bármelyik megjelenés tökéletesíthető.

Jó, jó, ezt értem. De akkor milyen övet válasszak a gyerek ballagására?

Uraim, most biztosan sokan már menetre készek, és indulnának a legközelebbi kínai üzletbe, hogy beszerezzenek egy új derékszíjat. Ne tegyék! Egyrészt, mert: egy silányabb minőségű öv olcsó hatást fog kelteni, ez pedig biztosan nem célunk. Másfelől pedig: érdemes a jövőre is gondolnunk! Egy jó minőségű alkalmi öv hosszú távú befektetés. Kortól függetlenül minden férfi ruhatárának praktikus alapdarabja, melyet akár hosszú éveken át tud majd viselni. A választásnál tehát ezt is vegyük figyelembe!

Az övek új generációja: racsnis övek

Manapság az egyik legfelkapottabb övtípus, mely bármilyen korosztálynak tökéletes viselet lehet, ballagásra is. Hogy miért? Öt lényeges pontban összefoglaljuk Önnek!

1# Egyszerűen méretre állítható - Aki övet visel, sokszor szembesül a „beszabályozás” problémájával. A racsnis övek esetében nincsenek lyukak, így ez nem okoz gondot. Mégis hosszúnak találja az övet? Vágja méretre azt egyszerűen, észrevétlenül, néhány mozdulattal.

2# Bármilyen testalkathoz kiválóan passzol - Megvásároljuk álmaink derékszíját. Szeretjük, hordjuk, Velünk van. Aztán néhány hónapra rá felszedünk vagy leadunk néhány kilót. Mondanom sem kell, ez természetes dolog, sokunkkal előfordul. Viszont ha racsnis övet választunk, az egyszerű méretezhetőségnek köszönhetően ebben az esetben sem kell eldobnunk imádott derékszíjunkat. Megfontolandó szempont.

3# Modern, stílusos és praktikus- A racsnis övek lényegének esszenciáját kiválóan megragadja a fenti három szó. Tökéletes alkalmi viselet!

4# Extra hosszú élettartam - Nem egyetlen ponton terhelődik derékszíjunk. A lyukak mentén nem fog az öv elhasználódni, kitágulni vagy rojtosodni. Így tovább leljük majd benne örömünket.

5# Kiválasztása gyerekjáték - Akkor is, ha a mérethiba lehetősége miatt ódzkodik az online vásárlástól. Racsnis övek esetében, minimális odafigyeléssel, biztosan nem fog mellényúlni!

Ha igényes férfi benyomását akarja kelteni, nem engedheti meg, hogy efféle hibák megjelenjenek az öltözködésében.
8+1 jel, amikor szégyen hordania az övét egy igényes férfinak

Hogyan válasszak racsnis övet ballagásra? – néhány egyszerű alapszabály

Ballagásra, akárcsak keresztelőre vagy esküvőre, egyszerűbb darabot érdemes választanunk, szolidabb, lehetőleg feltűnő minta nélküli övcsattal. Persze egy apró márkajelzés a csaton még elfogadható. A szíj ideális vastagsága 3 cm, mely a legtöbb alkalmi öv esetében már eleve adott. Anyagát tekintve természetesen a valódi bőr a legjobb választás, de egy igényesebb, műbőrből készült darab is jó lehet erre az alkalomra, ha nem szeretnénk pénztárcánkat tovább terhelni.

Figyeljünk arra, hogy övünk és cipőnk színe harmonizáljon egymással. A legelegánsabb megoldás szülőként – és vendégként – ballagásra egy egyszerű, fekete bőrcipő fekete racsnis derékszíjjal. Ha karórát is viselünk, annak színe szintén harmonizáljon racsnis övcsatunkkal. (lehetőleg inkább ezüst árnyalatú kiegészítőket válasszunk) Alkalmi viseletnél kerüljük a derékszíjon lévő eltérő színű varrásokat.

Összefoglalva: törekedjünk az egyszerűségre! Ez természetesen a ruhaválasztásnál és egyéb kiegészítőknél is alapvető szempont.

Ne feledjük, ezen a napon nem a miénk a főszerep!

Tartalomhoz tartozó címkék: Automata öv Férfiaknak
Az oldal tetejére