Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Súlyemelő öv

Bár nem a testépítés a fő profilunk, de ÖvBolt lévén az erőemelők és a testépítők igényeit is szeretnénk kiszolgálni kiváló minőségű súlyemelő felszereléseinkkel. Testépítéshez és erőemeléshez ajánlunk megbízható gerincvédő és strapabíró, valódi marhabőrből készült súlyemelő öveket széles választékban. Ha szeretne többet megtudni a kategória termékeiről vagy kezdőként tájékozódna a nagyobb súlyokhoz szükséges övek használatáról, akkor olvasson tovább >>

Edző & erőemelő övek

Rendezés:

Mi a széles öv funkciója edzéskor?

A gym öv legfontosabb funkciója a stabilizálás. Edzés közben csökkenti a hátra nehezedő nyomást és egyben védi a hátrafeszüléstől is. A derékszíj helyes használatán múlik tehát az egész gerinc védelme. Sajnos egy lazán felcsatolt, lógó szíj vagy a gyenge minőségű védőfelszerelés senkit nem fog megvédeni a sérülésektől. Az óriási súlyok mozgatásához a legmegbízhatóbb választás a súlyemelő öv bőr változata.

Edző övek típusai

Két típusú övet különböztetnek meg szélesség és az ebből eredő funkció alapján. Az erőemelő öv elől és hátul is ugyanolyan széles, így hatékonyan támasztja meg a felsőtest alsó részét. Neve is egyértelműen sugallja, hogy az extrém nagy súlyokkal dolgozóknak lesz ideális. A testépítő, súlyzós edzéshez az elől keskeny, hátul vastag verzió lesz a tökéletes választás. Ebben a keskenyebb súlyemelő övben képesek felvenni a kezdő pózt és a bordákat sem nyomja kellemetlenül. Ráadásul az alacsonyabb sportolóknak és hobbi edzőknek is könnyebb lehet helyesen felcsatolni az övet edzéshez.

Powerbuilder, Powerlifter, Weightlifter? Mikor használjon övet?!

A szakemberek szigorúan azt ajánlják, hogy a maximális hasznossághoz nagyon szorosan kell felcsatolni, ezért nem szabad sokáig testedzést végezni benne és hordani sem. Csak akkor kell használni, amikor várhatóan a gerinc nagy terhelést kap!

A saját súllyal való edzésekhez erős láncos húzódzkodó öv praktikus a plusz súlyok rögzítéséhez, meghatározott teherbírásig, - ideális tolódzkodáshoz és egyéb plusz terheléssel végzendő gyakorlathoz is.

Hölgyeknek a kisebb méretű női súlyemelő öv használata ajánlott.

Ki és mikor NE használja?

A kezdők még nem dolgoznak akkora súlyokkal a gym-ben, ami megkövetelné a testépítő öv használatát, ezért számukra kezdetben nem ajánlott a használata. Ezenkívül használata hamis biztonságérzetet kelt, tehát először a legfontosabb a helyes edzéstechnikát elsajátítani, és az izmokat, ízületeket fejleszteni szíj használata nélkül. 

Súlyemelő & erőemelő övek a webshopban

Az ÖvBolt online áruházban kiváló minőségű, csatos, bőr szíjat választhat edzéshez, erőemeléshez, testépítéshez és guggoláshoz, húzódzkodáshoz, tolódzkodáshoz. A derékszíj kiválasztása és használata előtt a saját testi épsége érdekében mindig konzultáljon edzőjével vagy szakemberrel, hogy a saját edzéstervéhez, a gyakorlatok erősségéhez és a sportághoz megfelelő edző övet választhasson.

Kínálatunkban többféle szélességű szíjat talál, egyes modellek súlykarikával vannak felszerelve, ha saját testsúlyos edzést szeretne végezni. Mindegyik edző öv valódi marhabőrből készült, strapabíró és az erős emberek testalkatára kifejlesztve párnázott derékoldallal van ellátva a kényelemért.

Az oldal tetejére