Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Karate övek

Küzdősport ruházatához keres övet? Netán érdeklődik a szabadkezes japán harcművészetek iránt? Vagy elért egy újabb övfokozatot? Akkor szerezze be nálunk új karate övét! Kyokushin és shotokan karate övek tanulók és mesterek részére. olvasson tovább » 

 

Kyokushin és Shotokan karate övek

Rendezés:

Karate öv harcművészeknek

A karate olyan szabadkezes japán harcművészet, melyben a tanuló saját testrészeit, főleg a végtagjait használja fegyverként. Megalapítója Funakoshi Gichin japán harcművész, aki az okinavai eredetű karatét a Japán fő szigetén terjesztette el 1917-től. A karate ma már túlnyomórészt ütőművészet, amely ütéseket, rúgásokat, térdütéseket, könyökütéseket és nyitott kézzel végzett technikákat, például késes, lándzsás és tenyérsarkos ütéseket használ. Lényege: tisztelet, szorgalom, önuralom, akarat. Övfokozatainak hagyományos színrendszere: fehér, sárga, zöld, barna, fekete.

Kyokushin karate

A Kyokushin egy Japánból származó teljes kontaktusos harcművészet. Alapítója Ómaja Maszutacu (1964), aki megreformálva a karatét a valós küzdelmet és a hatékonyságot helyezte előtérbe. A Kyokushin olyan állóharc-stílus, amely az önfejlesztés, a fegyelem és a kemény edzés filozófiájában gyökerezik.

Kyokushin karate övek rangsora: fehér; narancssárga; narancssárga öv kék csíkkal; kék; kék öv zöld csíkkal; sárga; sárga öv narancssárga csíkkal; zöld öv; zöld öv barna csíkkal; barna öv; barna öv fekete csíkkal; fekete 

Shotokan karate

A Shotokan egy karate stílus, amelyet Gichin Funakoshi és fia, Gigo Funakoshi fejlesztett ki különböző harcművészetekből. Az öt nagy karateág közül a Shotokan a mai más különböző irányzatok alapja is. A Shotokant dinamikus harcművészetnek tekintik, mivel fejleszti a sebességet. 

Karate övek vásárlása a webshopban 

Ebben a kategóriában japán harcművészetekhez használható Kyokushin és Shotokan karate övek között válogathat. Karate ruhája méltó kiegészítője a színes sportöv edzésen és versenyen is. A karate öv árakról a termékoldalakon tájékozódhat. 

 

 

 

Az oldal tetejére