A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Magyar bőr öv

Hagyományőrző ruhájához keres hímzett vagy magyar bőr övet? Farmerhez is hordható kiegészítőt választana magyar motívumos csattal? Az eredeti bőrből készült hagyományőrző övek igazi különlegességnek számítanak a webáruházunk kínálatában. Mesteri munka, gyönyörű kidolgozás és kiváló minőség. olvasson tovább »

Hagyományőrző Bolt online kínálata

Rendezés:

Amit a magyaros bőr övekről tudni érdemes

Az eredeti marha vagy bivalybőrből készült szíjak tartósak és strapabíróak. A magyar bőrműves termékek a hagyományőrző boltban két alapszínben – fekete és barna – kaphatóak. Az általában 4 cm széles derékszíjra kerül rá a méretes, aprólékosan megmunkált övcsat. A címeres övekre műgyantába foglalt fém magyar címer vagy fémműves műhelyben készült címeres övcsat kerül. Az előbbi piros-fehér-zöld színű, az utóbbi antikolt hatású – ezüstös vagy bronzos árnyalatban készül.

A magyaros bőr szíjak másik típusa a Nagy Magyarország öv, melynek robusztus övcsatja a Trianon előtt régi Magyarország térképét ábrázolja a magyar címerrel díszítve. A kézműves bőr övek csavaros csatja egy mozdulattal, könnyen cserélhető.

Különleges alkalmakra, hagyományőrző programokra is kitűnő választás, de mindennapi viseletre is ajánljuk. Egy magyar címeres bőr öv ötletes ajándék is lehet, ami valódi értéket és minőséget képvisel.

Mit érdemes tudni a hímzett női övekről?

A női magyar öveket az aprólékos hímzés és a csodálatos színvilág teszi egyedülállóvá. Hétköznapi öltözékhez kiválóan illenek a hímzett bőr szíjak, amit farmerhoz, nadrághoz is fel lehet csatolni. A matyó vagy kalocsai mintával díszített textil derékpántokat pedig főleg ruhához, népviselethez, hagyományőrző eseményekre ajánljuk a hölgyeknek.

Matyó mintás öv

A matyó hímzés Matyóföldre (észak-alföldi tájegység) jellemző, 200 éves múltra visszatekintő hímzési technika. A hímzéshez használt színeknek külön jelentése van. A fekete a termőföldet jelképezi, a piros az öröm, a sárga a nyári Napi színe, a kék az elmúlásé, a zöld pedig a gyászé (I. világháború).

Kalocsai hímzett öv

A kalocsai hímzés Kalocsán és környékén készült virágmotívumos kézimunkát jelöli. A színes hímzésben hat fő színt használnak két árnyalatban, így a bordót a pirossal, a narancsot a citromsárgával, a kéket, a rózsaszínt, a lilát és a zöldet pedig saját sötétebb árnyalatával párosítják. A mintákban a természetábrázolás és a virágmotívumok köszönnek vissza.

Magyar bőr övek az ÖvBolt kínálatában

Webáruházunk virtuális polcain a hagyományos derékszíjak mellett igazi érdekességeket is találhat. Büszkék vagyunk a hazai bőrműves munkákra, melynek eredményeként egyedülállóan szép és tartós magyar bőr öveket is forgalmazunk. A magyar címeres övek mellett a Nagy Magyarország övcsatos szíjak is fellelhetőek nálunk. A kézműves bőr termékek iránt rajongó Hölgyek figyelmébe pedig a hímzett női öveinket is ajánljuk.

Az oldal tetejére