Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Rendőrségi öv - tűzoltó

A rendőri egyenruha, a jelvény és a védőfelszerelések mellett az egyik legfontosabb kiegészítő a rendőrségi öv. Gyors és egyszerű hozzáférést biztosít. Hiszen lehetővé teszi, hogy a másodperc töredéke alatt hozzáférjen mindenhez, amire szüksége van akció közben és a legváratlanabb pillanatokban. olvasson tovább »

Rendőrségi taktikai övek

Rendezés:

Egy kis történelem

A „fegyverövnek” is ismert szolgálati övet Sir Samuel James Browne tábornok fejlesztette ki az 1800-as évek közepén, miután az indiai felkelés során elvesztette bal karját. Emiatt az akkori szolgálati övszerelékből nem tudta elővenni szablyáját. De újító ötlete nyomán a vállon átvetett plusz pánt megtartotta a derékövet, így az elől ráfüggesztett hüvelyből már elő tudta rántani fegyverét az ép karjával.

Elterjedésével a második világháborút követően a Sam Browne-szíj rendőri, katonai rendész, tiszti és legénységi málhaelem lett a honvédelmi világszervezeteknél. Használatában akkor következett be változás, amikor 1940-ben elhagyták a kard viselését. Ma már a rendőri szerveknél is elavultá vált ez a típusú szolgálati öv, hiszen potenciális veszélyt jelenthet viselőjére. 

Miért fontos a rendőrségi öv?

A rendőr övet, amelyet általában szolgálati övnek vagy fegyverövnek is neveznek, a rendőr szolgálat közben viseli, és általában azon hordja az összes felszerelését. Az olyan tárgyak, mint a zseblámpa, a bilincs, a gumibot, a paprika spray, a lőfegyver, elektromos sokkoló, a rádió és az extra tárak elengedhetetlenek a rendőri munkához és a közbiztonság fenntartásához. Ezért a szolgálati derékövnek elég erősnek és merevnek kell lennie ahhoz, hogy a 6-8 kg közötti felszerelést elbírja.

Ezenkívül nagyon fontos a felszerelés elhelyezése. Az olyan tárgyakat, mint a lőfegyver vagy akár a paprika spray, a domináns kéz közelében kell elhelyezni, mert vészhelyzetben előfordulhat, hogy nincs idő kezet váltani.

A másik szempont, amit figyelembe kell venni, hogy mi történhet egy tettlegességig fajuló dulakodás során. Emiatt semmit sem szabad a taktikai derékpánt hátuljára helyezni. Részben azért, mert a hátul lévő tárgyak megsérthetik a rendőrt, ha a földre kerül, valamint az elkövető is könnyen hozzájuk férhet és fegyverként használhatja fel. Ahhoz, hogy a rendőrök gyorsan és hatékonyan tudják használni a felszerelésüket, a legfontosabb, hogy minden kézre essen.

A rendőrségi vagy tűzoltó öv kiválasztásakor több szempontot is figyelembe kell vennie. Mindig győződjön meg arról, hogy a nadrágszíj elég erős-e ahhoz, hogy megtartsa a szerelékét. Ugyanakkor legyen kényelmes is, hiszen 12 vagy akár 24 órán át is viselnie kell.

Kínálatunkból: rendőrségi bőr és taktikai övek

A bőr szíjak általában tartósabbak, így hosszabb élettartamot biztosítanak. A szintetikus rendőrségi taktikai övek pedig könnyebbek, mint a bőr, és jobban illeszkednek a különböző testformákhoz, valamint mozgás közben hangtalanok. Az ÖvBolt virtuális polcain elérhető termékek között eredeti bőr és gyöngyvászon anyagú szolgálati derékszíjak között is válogathat. A műanyag tuk csattos, strapabíró rendőrségi taktikai övek könnyen a megfelelő méretre állíthatóak. Tépőzáras rögzítőkkel ellátott erős anyaga könnyű és kényelmes viselet. Rendőröknek, tűzoltóknak és katonáknak is ajánljuk. Ha mély érzésű honfitársként bőr övet keres, akkor a magyar címeres szíjakat ajánljuk figyelmébe.

Az oldal tetejére