Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Steixner Leather Art - „Kézzel, szívvel, lélekkel”

Steixner István bőrműves

Steixner István 1984-ben született Székesfehérváron. Már tízéves korában megismerkedett a népi mesterségekkel. Középiskolai tanulmányait bőrműves és bőrdíszműves szakon végezte. 

Első kiállítását 2004-ben tartotta meg, amit azóta közel 20 további kiállítás és tárlat követett. Közben tanulmányait a budapesti Népi Mesterségek és Művészetek Iskolájában folytatta, ahol neves iparművészektől, és általa nagyrabecsült mesterektől szívta magába a tudást.

Dunaújvárosi műhelyében kiváló csapatának köszönhetően közel 10 000 alkotást készített 52 országba. 2023-ban megalapította másodmárkáját a Steixner Manufacture-t.

Alkotásain keresztül szeretné bemutatni a magyar nép sajátos motívumkincseit. De nemcsak a múlt örökségéből merít inspirációt, hanem a jelenkor igényeit figyelembe véve is aktualizálja a stílusát. Hisz benne, hogy a hagyomány és az innováció ötvözésével együttesen létrehozhatja az ősi magyar kultúrát modern köntösben. Szívesen kombinálja a hagyományos elemeket a különböző stílusokkal a megrendelő egyedi elképzeléseinek megfelelően.

A Steixner Leather Art  bőrmunkáit kitüntetett figyelemmel és kézzel készíti el - kezdve a minta tervezésétől, egészen a bőr kiszabásáig, és a legapróbb öltésekig. A magyar minőségi bőrök mellett más természetes anyagokat is szívesen használ (fa, csont, szaru, nemez vagy gyöngy). Műalkotásait ötvösmunkákkal is kiegészíti, amivel még egyedibbé, és különlegesebbé teszi őket.

Díjak, kitüntetések:

  • Kézműves Nagykövet (2023)
  • Vitézi Nagykereszt szalagon ( 2023) 
  • Kiemelt Magyar Kézműves Remek Díj (2018, 2020, 2021, 2022)
  • Az ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2021 Fődíj
  • Az Év Kiváló Szakembere 2020 Díj - Arany csillag fokozat
  • Vitézi cím (2020) - az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetségének főkapitányától
  • Felvétel a Dunaújvárosi és a Fejér Megyei Értékek sorába

 

Az oldal tetejére