Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Hogyan kell befűzni a dupla D csatos övet (videóval + 1 tippel)

2017. 08. 07. 23:02:49
Hogyan kell befűzni a dupla D csatos övet (videóval + 1 tippel)

Baromian stílusos nyáron a vászon öv az úgynevezett dupla D csattal. Lezser, könnyed megjelenést ad. Sokan viszont félnek tőle, mert nem ismerik vagy, mert nem értenek hozzá. Itt most feltárom a dupla D öv befűzése körüli mítoszt. Meglátja, a fejét fogja csapkodni mennyire egyszerű.

Hogyan is kell elképzelni ezt a DD csatos övet?

A vászon öv vitathatatlanul a nyári öltözet egyik közkedvelt darabja nők és férfiak számára is. A forró napok vékony textíliáihoz tökéletesen passzol. Sokszínűsége csábító, mind színvilágát, mind mintázatait tekintve. - Minden hölgy és úr ruhatárában alapfelszerelés. No de, ezt a könnyed stílust nem törheti meg egy hangsúlyos övcsat. Ezért, kevésbé szembetűnő fém pántokkal szerelik fel a divattervezők, mint például az úgynevezett dupla D övcsat.

dd öv
"D"-t formázó fém öv gyűrűk

Nevét a “D” betűt mintázó fém gyűrűkről kapta. Ezek közvetlenül egymás mögött helyezkednek el a heveder végén és a befűzött, majd köztük megfeszülő vászon csík tartja a nadrágot a helyén. Nincs lyukasztás, nincs a megszokott fém tüske. Méretválasztásnál egyszerű a dolga, csak a megfelelő hosszra kell odafigyelni. Ami zavaró lehet az elején, az az öv rögzítése. Szerencsére csak a kezdetekben okozhat problémát. Könnyen megtanulható és hamar kézre áll.

Könnyen rögzíthető a dupla D öv

Ha még nem használt ilyen övet, de mindenképpen szeretne, ne ijedjen meg tőle. Kezelése nagyon egyszerű és nem kell semmi hókuszpókra gondolni. Az övcsat tökéletesen tart és nem engedni leesni a nadrágot. Kényelmesen állítható - akár milliméterenként is, ellentétben a hagyományos övekkel. Ott ugyanis előfordulhat, hogy éppen a két lyuk közé esik az Önnek aktuálisan komfortos méret.

Így kell befűzni

(1) Első lépésként a derékszíjat alulról fűzze át mindkét bilincsen, majd (2) fölülről visszafelé húzza meg, hogy a heveder felvegye a dereka méretét. Ha ezzel megvan, akkor (3) válassza ketté a gyűrűket és úgy (4) hajtsa az öv végét, hogy a közelebbi pánt fölött és a második alatt térjen vissza. (5) Utolsó, befejező mozzanatként a csatot igazítsa oda, ahol viselni szeretné, és kissé feszítse meg a pántot. Tádám! Az öv a helyére is került.

Itt van videón is

Segítség képekben

dupla d övcsat
1. lépés - A vászon hevedert alulról fűzze át mindkét csaton, majd 2. lépésként húzza meg a megfelelő méretre.

 

dupla d gyűrű
3. - 4. lépés - a két gyűrű között hajtsa vissza az öv végét.

 

dd övcsatos vászon öv
5. lépés - Húzza meg az övpántot és ha szükséges, közben igazítsa középre az övcsatot.

 

dupla d övcsat
Íme a végeredmény! - A dupla D övcsat


 

+1 tipp: Így csempésszen egy kis stílust az öltözetébe

A legtöbben megszokásból úgy fűzik be az övet, hogy a szíj vége kívül helyezkedik el, amit bedugnak egy övbújtatóba. De mi történne, ha Ön szakítana ezzel a hagyománnyal? Szabaduljon meg a lelógó végtől!

Ha az alábbi technikával ügyesen sikerül eltüntetnie az oldalán fityegő heveder véget, akkor egy letisztultabb stílust adhat Önmagának, ami praktikusság szempontjából sem elhanyagolható.

A titok az első lépésnél kezdődik. (1) az öv végét kívülről befelé fűzze át a kézben tartott dupla D csatnak nevezett fém pánton. (2) Következő mozdulatban válassza ketté a gyűrűket. (3) A korábban említett módon a közelebbi pánt fölött és a második pánt alatt bújtass át a nadrágszíjat, (4) majd húzza az ideális méretre. - Most a pánt végének belülről kell lennie. (5) Ekkor a túllógó véget ügyesen vezesse végig a nadrág és a vászonpánt között. Ha jól csinálta szemből nézve nem látható a szíj nyelve.

Így praktikus, mert nem okoz kényelmetlenséget a kilógó vég. - Nem akad bele semmibe, nem dudorodik ki. Stílusos, mert apró finomságot és lágyságot sugároz.

Az oldal tetejére