Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Hogyan legyek magasabb - Varázserejű öltözködési tanácsok

Hogyan legyek magasabb - Varázserejű öltözködési tanácsok

Nem kell alapjaiban megváltoztatnia a ruhatárát, ha magasabbnak szeretne tűnni. Elég csupán egy kiegészítőre koncentrálnia és egy kis optikai csalással centimétereket nyerhet. Egy szimpla öv sokat segíthet pici termetének jobb megítélésében. Trükkök tárháza nyújt segítséget - az egyik ilyen út a divat és az öltözködés. Ön se menjen el mellette, ha magasabb akar lenni! 

Nos, ha már tudatosan tesz is ellene, akkor jól tudja, hogy az öltözködése segíti Önt ebben. Biztosan birtokában van egy-két praktikának, amivel megtévesztő módon tud megjelenni. Illetve, ha még nem célirányosan válogatja össze szettjét, de ha szeretne megküzdeni a magasságával, akkor ideje minél több információt beszereznie.

Törjön magasra egyszínűen

Egy kitűnő megoldás az alakja megnyújtásához, ha tetőtől talpig ugyanabba a színbe öltözik. Ezt nevezzük monokróm öltözködésnek, amikor hosszú egyenes vonalat alkot a test. Semmi sem töri meg az összhangot, még az öv sem. Fehérhez fehér öv, szürke szetthez szürke nadrágszíj, kék kékkel. Értelemszerűen a feketéhez fekete öv dukál.

Magasabbnak fog tűnni akkor is, ha a cipő színét a nadrághoz igazítja. A monokróm öltözködés egységes megjelenést teremt, ami elhiteti a szemmel, hogy a sarka a lába meghosszabbítása. Szoknyához viseljen ugyanolyan színű combcsizmát, hogy centiméterekkel magasabbnak tűnjön. Az öv színét is igazítsa a szoknyához vagy a nadrághoz, ami a hosszabb lábak látszatát fogja kelteni. Így, egy vonalként vezeti végig a tekintetet a teste, és az agy magasabbnak ítéli meg. Az egyszínű, úgynevezett monokróm öltözék elősegíti a hosszú, töretlen, függőleges vonal illúzióját, tehát megnyújtja a sziluettet.

Hogyan tűnjek magasabbnak? - monokróm öltözködés

Megjegyzés: A feketével óvatosan kell bánni – ezt most nem az övre értem. A teljes alakra öltött éjfekete textíliák pont, hogy még kisebbnek mutatják Önt, mint valójában. Akármennyire is elegáns a fekete, az egyik furcsa szokása, hogy zsugorít. Zakója, blézere alá, inkább vegyen a feketétől árnyalatban eltérő sötét bordó, mély grafitszürke vagy navy kék inget, de a fekete öv passzoljon a fekete nadrághoz vagy szoknyához. 

Alacsony vagyok, mit vegyek fel? - Tippek Nőknek

Nőként elégedett a magasságával? Micsoda kérdés! Hiszen a hölgyek ritkán elégedettek teljes mértékben magukkal. Legyen szó a centikről, a kilókról, a hajról vagy a bőrről. Gyakran áll tanácstalanul a tükör előtt, azon tűnődve: hogyan legyek magasabb?

Most eláruljuk, hogy az arányos és kiegyensúlyozott öltözködés csodákat művel az önbizalmával. Ahhoz, hogy arányos legyen, vegye figyelembe a ruházat színét, textúráját, szabását és mintáját, hogy magasabbnak látszódjon.

Egyenes vonalak

A párhuzamos vonalak képesek karcsúbbnak és hosszabbnak láttatni a tárgyakat, jelen esetben a női testet. Az egyenes szabású ruhák, mint például egy nyitott kardigán, egy hosszú kabát vagy egy egyberuha, tehát nyújtják a sziluettet, így magasabbnak fog tűnni.

Hosszanti csíkozás

A függőleges csíkozás - hasonlóan az előbbihez - ugyanazt az illúziót kelti. Egy hosszanti csíkozású, lágy esésű bő nadrágban igazi szupermodellnek érezheti magát, ha a földig érő nadrághoz még egy magassarkú vagy telitalpú cipőt is felvesz.

Magassarkú

Ugye nem is kell mondjam, hiszen minden alacsony nő tudja, hogy a magassarkú kötelező darab a gardróbban. Szoknyához, testszínű harisnyához vagy harisnya nélkül érdemes nyitott, nude színűt választani, ami így a lábak optikai meghosszabbításának tűnik. A hegyes orrú cipő is lefelé vonzza a tekintetet.

Magas derék

A magas derekú farmer és szoknya áldásos hatása, hogy a hosszú, nagyon hosszú combok és lábak kerülnek a figyelem középpontjában.  

Mikro-minták

A nagy, színes mintákat kerülni kell, mert összenyomják viselőjüket. De nem kell teljesen lemondania róla, helyette az egészen apró mintás ruhákat részesítse előnyben.

Az alacsony nőknek jóval nagyobb az eszköztára, ezért egy egész cikket szenteltünk a témának, amiben 35 öltözködési tanácsot gyűjtöttünk össze, amivel magasabban tűnhet.

Hogyan legyek magasabb Férfiként?

Férfiak körében egyeseket egyenesen feszélyez az alacsony termetük, mások elfogadják és igyekeznek együtt élni vele. Nem tudom, Ön melyik csoportba sorolja magát, de ettől függetlenül a tény, tény marad. Vannak pillanatok, amikor a magasságából eredő helyzet zavaró. Az a férfi, aki azt állítja, soha nem volt kellemetlen érzése egy ilyen szituációban – nem mond igazat. Hiszen egy olyan belénk kódolt evolúciós tényezőről beszélünk, ami a párválasztás és egyéb kivívott sikerek szempontjából is igen fontos. 

 

 

Ezért legyen leleményesen felkészült, és javítson az összképen a következő öltözködési tanácsokkal.

Bő helyett slim

Ez nagyjából minden ruhaneműre igaz, ha nem tudja alacsony férfiként mit vegyen fel.Trottyos nadrág helyett viseljen karcsúbb szabásút, ami optikailag nyújtja a lábak hosszát. Zakóból, ingből és pólóból is kerülni kell a túl bő és hosszú darabokat. A csípőtájékon túlnyúló fazonok ugyanis rövid lábakat eredményeznek.

Rövid ujjú inget NE!

Az alacsonyabb testmagassággal általában egyenesen arányosak a rövidebb kezek és lábak. A rövid ujjú ing szabaddá teszi a karokat, így látványos lesz azok mérete. De a cél ennek az ellensúlyozása, ezért érdemesebb hosszú ujjú inget viselni, amit bármikor divatosan felhajthat.

Nézz a szemembe!

Érje el, hogy a tekintetek a felsőtestét pásztázzák. Ezért kerülje az extravagáns cipőket, órákat és a feltűnő öveket (erről bővebben a következő fejezetben). Egy profi napszemüveg, egy menő kalap vagy egy feltűnő nyakkendő máris oda irányítja a figyelmet, ahová szeretné.

És most jöjjön néhány okos trükk az övvel. Öltözködési tanácsok nőknek és férfiaknak!

Alacsony termetűeknek a kiegészítőkre is figyelni kell!

Legyen akár az, aki már tudatosan harcol alacsony termete ellen, vagy az, aki még csak a probléma felismerése szintjén áll, jó, ha tudja: nem csak a jól megválasztott ruházata, de a felöltött kiegészítők is mindig a segítségére lesznek. Így, az öv felett sem szabad elsiklani.

Korábbi cikkeimben rendszeresen utalok arra, hogy a derékszíjnak nem csak a nadrág megtartása a feladata. Okosan használva, képes a viselőjét előnyösebb helyzetbe hozni. Ehhez csak annyit kell tennie, hogy öltözködés vagy vásárlás alkalmával, figyelembe veszi frusztrációját is. Ne csak a divatosság, a praktikusság legyen a cél, hanem a magasság leküzdése is. 

A magasság megítélésében pedig kifejezetten mérvadó az öv szerepe. Mire gondolok? Figyeljen jól!

Magasabbnak akar tűnni? Csapja be az agyat!

Tévedésben él, ha azt hiszi, hogy az övnek csak a nadrág derékon tartása a célja. Egy vízszintes sáv a testen, mely az összképre van hatással. Kiemeli alakja előnytelen részeit vagy éppen palástolja. – Figyelem! Pont ezért kellene többet beszélni az övekről című rövid kis bejegyzésemben, már megírtam gondolataimat a nadrágszíj jelentőségéről.

Sokoldalúságát az előnyére fordíthatja, ha problémája van a magasságával. – Sajnos kevesen veszik figyelembe sokrétűségét, amikor derékövet vásárolnak. Cseppet sem lehet tudatosnak mondani. Még 2016-ban készítettem egy felmérést, melyben az egyik kérdés a viselt övek színeire tért ki. Szomorú tény, hogy az urak kevés színt használnak az övekből. Legnépszerűbb a fekete és azt követik a barna sötétebb árnyalatai.

Jöjjön az első öltözködési tipp azoknak, akik az alacsony termetüket akarják elcsalni.

Játék az öv színeivel

A sötét színekkel semmi gond, csak tudni kell helyesen használni őket. Alacsony férfinak nem ajánlom világos nadrághoz vagy világos öltönyhöz felvenni. Egészen világoskék farmeren a fekete derékszíj látványban kiemelkedik. Az amúgy is zavaró magasságot, kettő kisebb részre bontja, amivel még alacsonyabbnak mutatja magát. Célszerű a túlzott kontrasztokat kerülnie, így a látvánnyal becsapható az agy.

Nőjön fel és párosítsa a színeket

A másik okos párosítás, amikor magasabbnak mutathatja magát, ha egymáshoz közel álló színeket vagy árnyalatokat ölt magára. Ezzel a kifinomult trükkel harmóniát teremt, az Önt végigpásztázó szemeknek fel sem fog tűnni a magassága. Egységet fog sugározni az erős kontrasztok hiányában. Grafitszürke nadrágjához biztosan passzol a fekete nadrágszíja. A mustársárga szoknyája jól elrejti aprócska termetét, ha konyakbarna övet csatol fel hozzá. Szintúgy a bézs nadrág egy világosbarna derékkiegészítővel. A farmer kék alapszínéhez – árnyalatoktól függően, a szürke színei és a kék világosabb vagy sötétebb árnyalataival valósíthatja meg leginkább célját.

Láthatja, a megfelelő színválasztással és átgondolt öltözködéssel vonzóbbá teheti külsejét, leküzdheti frusztráló érzését, ami által magabiztosabbá válhat.

Most jöjjön egy újabb csalás a derékszíjjal, amivel a szem és az agy megzavarható. Nézze csak, milyen apróságon is múlik!

Figyelje az öv méreteit!

Feltételezem Ön is napi rendszerességgel veszi magára övét. Így, már fel sem tűnik, hogy van egy ilyen kiegészítője - csak akkor, amikor elromlik vagy elszakad. Ez a rutin a férfiaknál abból az elsődleges célból ered, hogy a nadrágja a helyén maradjon. Sajnos ezzel itt megáll a dolog, sokoldalúságát senki sem bolygatja. Nem meglepő a tény, hogy a férfiak többségének nincs is tudomásuk a nadrágszíj olyan másodlagos funkcióiról, mint a vizuális megtévesztés. A hölgyek ebből a szempontból már tudatosabbak, és bátrabban kísérleteznek. Tudják, hogy a praktikumon felül egy jól megválasztott kiegészítővel kihangsúlyozhatják derekukat, előtérbe helyezhetik finom, nőies vonalaikat, és megdobhatják egy kis rafinériával a megjelenésüket.

Apró trükkökkel magasabbnak mutathatja magát, mint amekkora. A férfiak általában a tartós darabokat keresik - praktikusságból hosszútávra terveznek. Éppen ezért, hajlamosak letenni a voksukat a vastagabb, szélesebb, robosztusabb kialakítású derékpánt mellett. Miért? Mert szilárdsága és méretei azt sugallják, hogy nem kell félévente gondoskodni egy újabb derékszíjról - ezzel nincs is gond. De lépjen túl az alapvető beidegződésen, és ismerje fel az öv másodlagos hasznával járó előnyöket: amire talán soha nem gondolt volna, a szíj szélessége és vastagsága.

Nehezen hihető, de ezek a paraméterek is hatással vannak az Ön méreteire - jelen esetben a magasságára. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a testét horizontálisan szabja ketté az öv. Vastagsága feltűnővé teszi, megtermett szélessége pedig vonzza a szempárokat - alacsony termetűként, ezzel nem hogy nem segít, de még ront is a helyzetén. Az amúgy is rövid alkatát, kettő kisebb részre vágja, ezzel összepréseli magát és töpszli hatást ér el. 

Hogyan segíthet a méretén?

Öv vásárlásnál tudatosan keresse a vékonyabb és keskenyebb szíjakat. Ezek nem feltűnő darabok, jól illeszkednek az alakjához. Célszerű belőlük is többféle méret tartani otthonában. Vékonyabb textíliájú nadrág esetén a magasságát tökéletesen rejti el egy 2,8-3 cm széles öv. Farmer vagy hasonló anyagú nadrágnál kicsit messzebbre merészkedhet, 3,5 cm szélességű derékszíj nagyszerű választás alacsony férfiaknak.

Hölgyek esetében vastag övnek alapvetően a 2,5 - 3 cm felettiek számítanak. Farmerhez általában 2 - 4 cm-es darabokat találhatunk az üzletekben, ezekből is érdemesebb a 2-3 cm-esnél maradni. Ruhához, szoknyához a minél szolidabb, 0,5-1 cm-es keskenységű divat öv a legcélravezetőbb választás.

A pánt vastagságát illetően kerülje a 4 mm-nél testesebbeket. Ez az a határ, ami véleményem szerint még esztétikus és ésszerű, ha Ön játszani akar a magasságával. Mellette okos dolog, viselnie az elvékonyodó szélű pántokat. Vékonyítja az övet, lágyságot közvetít. Jól palástolja a kedvezőtlen méretét és kitűnően segíti elő a vizuális hatást.

Csalni lehet és érdemes is az öltözködésben. Ügyesen használva egy “szimpla” öv is varázserővel bír. De tudnia kell kiválasztani a legelőnyösebbet. Külső megjelenésére nemcsak az öv színei és méretei, de az övcsat is fontos szerepet tölt be. Meglepődött, hogy az ennyire apró részletekre is oda kell figyelni? Célja érdekében, igen!

Milyen övcsat a célravezető?

Övvásárlásnál célszerű az övcsatot is a méretéhez igazítani. Ez nem azt jelenti, hogy a legkisebb övcsattal rendelkező övet kell megvennie, de feltétlenül kerülnie kell a feltűnő méreteket. Semmilyen esetben sem okos döntés a vastag kerettel megtervezett klasszikus övcsat, vagy a szíj szélességén túlnyúló formák. Most is csak arra tudok hivatkozni, hogy a látványos dolgok előnytelenek a derekán. A szándék az, hogy vizuálisan nyújtsa a testet és ne megbontsa. Az övcsatnak is ez a hátulütője, rossz választás esetén elvágja a hosszanti irányt. Egy aprócska hölgy derekán pedig egy óriási strasszos vagy egyéb feltűnő ékesség ellenkező eredményt elérve, komikus hatást tud kelteni. A tekintetek pedig nem az előnyös ruházatra, hanem a feltűnően hatalmas csatra fognak terelődni.

Kerülje a feltűnő méreteket! - öltözködési tanácsok

Az egyedi övcsat színek, minták, illetve formák helyett ajánlom a visszafogott darabokat. Színben harmonizáljon a felvett ruhadarabokkal. Lehetőleg minél kevesebb látható felülettel rendelkezzen. Szerintem egy ezüstszínű, vékony kerettel rendelkező tűs “fém rögzítővel” soha nem tud mellényúlni. Ja, és majd elfelejtettem! Kerülendő a dupla tűs megoldás.

De itt még nem ért véget az egész! Az aprócska tipp után jöjjön még egy ráadás, amely segít elfedni fizikai adottságait.

Mintás nadrágszíjat NEEE! 

Hiába az előnyös sötét alsó, világos felső kombó, ha egy feltűnő derékszíjjal elrontja a vizuális hatást. Az öv megtöri a test függőleges irányát. Előnytelen testi adottságok esetén pedig egy rossz választással még jobban összepréseli magát. Külső szemmel nézve, az agynak még kisebbnek fog tűnni. Ugye épp ezen szeretne változtatni?! Ez esetben jobb olyan övet felcsatolni, melynek szíja nem vonzza a tekintetet.

Ezeket a mintákat NE! - ha magasabbnak szeretne tűnni

Milyen övek nem segítik a célját?

Magasfényű derékszíj - Különböző bőrgyártási technikákkal el lehet érni, hogy a szíj felülete csillogjon-villogjon, ha ráesik a fény. Nagyon stílusos egy ilyen öv, de alacsony termetéhez, nem a tuti választás.

Feltűnő, színben eltérő díszvarrás - A külcsínnek a designerek képzelete szab határt. Minden féle módon igyekeznek feldobni kreálmányukat. Alap díszítő elem, a szíjon elhelyezett dísztűzés. Önmagában ez nem ad feltűnésre okot, de a használt cérna vastagsága vagy színe már annál inkább. A nadrágszíj alap színével kontrasztban álló cérna szín kirívó és tovább fokozva ezt a hatást egy karakteresebb cérnaszál.

Díszítések a szíjon - Ennek a pontnak a címszava önmagáért beszél. A díszítés látványelem, ami csalogató. A tekintet nem tudja elkerülni. Ilyen egy bőrbe préselt vagy vésett minta. Kedvezőtlen oldalát mutatja meg Önnek a szíjba tűzött szegecsek, vagy az egyéb fém elemekkel kigontolt bőr pánt is.

Állati minták - Eszméletlen ütős tud lenni egy állati bőr minta. Wow... De nem akkor, amikor a magasságunkkal akarunk trükközni. A kidomborodó, erős minták kerülendőek. Ha mindenképpen állati bőrt akar magára ölteni, inkább válasszon egységes mintázatot.

Hova kerüljön az öv? - nem mindegy!

A női divatban alapvetően kétféle öv típus létezik: derék -és csípőöv, illetve kerülhet közvetlenül a mell alá is. A kisnövésű hölgyek esetében a cél a lábak megnyújtása, ezért a csípőöveket száműzni kell a ruhatárból, mert zsugorítja a termetet és szinte eltünteti a combokat. A minél magasabbra csatolt vékony övek a hosszú lábak illúzióját keltik. Ezért a magas derekú nadrágok és szoknyák elengedhetetlenek ehhez az optikai csaláshoz - a plus size, petite alkatú nők ne erőltessék feltétlenül, mert előnytelenül is elsülhet a dolog.

Még egy mentőöv: a testtartás

Ha egyenesen áll, felhúzott állal és hátrahúzott vállakkal, az a leggyorsabb és legegyszerűbb módja annak, hogy azonnal magasabbnak látszódjon. A helyes testtartással centimétereket nyerhet. A görnyedtség pedig senkinek sem tesz jót. Az egyenes tartással magabiztosságot sugároz, és nemcsak magasabbnak, de elegánsabbnak is tűnik.

A hölgyek esetében még a megfelelő melltartóra is oda kell figyelni, ami több, mint kényelmi kérdés. Egy ideális melltartó optimálisan magasan és egyenesen tartja a melleket, ami a testtartáson is segít.

Persze hányszor elhatároztuk már, hogy kihúzzuk magunkat, aztán pár perc múlva - elfeledkezve magunkról - újra görnyedten ülünk, állunk, sétálunk. Nehéz ezt tudatosítani, de a sport ebben is segíthet. A jógából elsajátítható nyújtó gyakorlatoknak és hátrahajításoknak köszönhetően látványosan javulhat a testtartásunk.

Mindenki ideális méretű szeretne lenni, se nem kicsi, se nem nagy, bár sajnos ez nem választás kérdése. Ezért ha jobban meg szeretnénk érteni, hogy mi határozza meg a testmagasságunkat, akkor a biológiába kell jobban beleásnunk magunkat. A borsó méretű agyalapi mirigy számos hormon előállításáért felelős, köztük a növekedési hormonért is. Csökkent alulműködése felelős a törpeségért, túlműködése pedig óriásnövést okoz. A növekedési hormon hiány egy ritka, veleszületett betegség, amiről többet megtudhat itt. 

Alacsonyan, magabiztosan!

Nem nehéz megjegyezni és odafigyelni ezekre a szabályokra és tanácsokra, pláne úgy, ha érdeke azt kívánja - csak “a kevesebb néha több” elvét kell betartania. Most már azt is tudja, milyen szíjakat kell elkerülnie. Szekrényéből selejtezze ki azokat a cuccokat, amik ellentétes irányt mutatnak “magasra törő” tervével szemben. Ha a magasságán szeretne csalni, akkor érdemes az igényéhez igazítani az övvásárlást. Vásároljon tudatosan és ügyeljen rá, mit vesz fel!

Az oldal tetejére