Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Övek méretezése | Bizarrul részletes tudás online vásárláshoz

Övek méretezése | Bizarrul részletes tudás online vásárláshoz

Az övek méretezése eddig hidegen hagyta? Besétált az üzletbe, felpróbálta és ha jó volt, akkor megvette. De az online öv vásárlás megkövetel egy újfajta szemléletet. Ennek eredményeképpen egyszerűnek tűnő kérdésekre is keresi a választ, mert nem akar rosszul dönteni. Vajon meg tudja mondani mit jelöl az öv méretezése és milyen hosszú legyen az öv? Segítünk eligazodni!

A különböző öv méretek nyomában

A ruhavásárlás nem mindig könnyű feladat, hiszen a címkén látható információk ritkán nyújtanak teljeskörű felvilágosítást. Megannyi különböző méretezés létezik, és olykor nem egyszerű eldönteni, hogy éppen melyiket is érdemes figyelni. Tovább nehezíti a választást, hogy a pontos méret sokszor márkánként is eltérő lehet.

Persze az övek esetében is alaposan meg kell fontolni a méretválasztást. De nézzük hogyan méretezik az öveket.

1. Derékbőség centiméterben

Bátran kijelenthetjük, hogy ez a lehető legegyszerűbb méretezés. A lényege, hogy az öv méretét centiméterben jelölik, aminek alapján könnyen választhatja ki az ideális darabot. Csupán annyit kell tennie, hogy a vásárlást megelőzően leméri a derékbőségét, és ennek megfelelő derékszíjat vásárol – így biztos lehet benne, hogy passzolni fog az alkatához.

2. Szíjhosszúság centiméterben

Upsz, máris kezd bonyolódni. A szíjon jelölt szám, nem a derékbőséget jelöli, hanem a pánt hosszúságát. Becsapós?!

3. Derékbőség - inch

Ez a méretezés csak egy kicsivel bonyolultabb az előzőnél, hiszen mindössze egy váltószámot érdemes megjegyezni. Az inch ugyanis, akárcsak a centiméter, a hosszúság egy mértékegysége. Magyarországon általában a cm-ben adják meg hosszt, de más országokban (pl. Angliában és Egyesült Államokban) az inch a használatban lévő mértékegység. A számokat azonban egy egyszerű számítással könnyedén átválthatja, méghozzá a cm/inch=2.5 képlet segítségével. Tehát pl. egy 44 inch méretezésű öv 110 centiméteres derékbőségnek felel meg.

+1 gyakorlati tipp: Inch vagy centiméter? Ne tévessze meg! Legyen figyelmes és körültekintő. A gyártók vagy a derékbőséget vagy a szíj hosszúságát jelölik a méretszámmal.

4. A betűk

Bizonyos esetekben a nadrágszíjakat, akárcsak a ruhákat, ellátják a már jól ismert betűjelekkel. Ezek szintén megfeleltethetőek egy bizonyos derékbőségnek vagy hosszúságnak, amiről adott esetben érdemes az oldalon található öv mérettáblázat alapján tájékozódni – nem állapítható meg ugyanis minden esetre érvényes „alapszabály”.

Előfordult már Önnel, hogy a fenti instrukciók követése mellett is mellé nyúlt? Hiába mérte le a derekát, mégsem passzolt a szíj?

Mi lehet ennek az oka? Most figyeljen!

A standard szabályozás hiánya - az övek méretezésének eltérő esetei:

Mivel nincs egységes szabály, ki-ki tetszése szerint gyártja és számolja a mérete. Lessünk ebbe bele egy szösszenetnyit. Vannak gyártók akik beleszámolják a csatot, méretezéskor és vannak akik nem. Egyesek jellemzően a lyuksor közepéig mérik a derékbőséget, de találkoztunk már olyannal is amikor a csathoz legközelebb eső lyuk volt a mérvadó. Pechére még lehet cifrázni! Az övcsat mértani közepétől kezdődik a derékbőség vagy szíjhosszúság méretének számítása.

Ugye mennyi „hibalehetőség”?! Ezért öv rendelés előtt mindig tájékozódjon, használja az online méretkalkulátort vagy kérje az ügyfélszolgálat segítségét, hogy elkerülje a következő kellemetlenségeket is.

Övvásárlás online – problémák és megoldások 

Az öv nélkülözhetetlen kiegészítője mind a női, mind a férfi ruhatárnak. Van azonban, hogy probléma adódik. Amikor megérkezik az online vásárolt szíj, kiderül, hogy hiába tűnt tökéletesnek a számítógép képernyőjén, a valóságban akad némi gond vele. Nem passzol a testalkatához, és ráadásul semelyik ruhájához nem tudja használni. De mégis mi lehet a baj?

1. Túl rövid 

Netes vásárlás során rendkívül fontos, hogy pontosan ismerje a saját méreteit. A boltban ugyanis fel tudja próbálni, de az Interneten az adott információkra kell támaszkodnia. Minden vásárlás előtt MÉRJEN, MÉRJEN, MÉRJEN! Mérje meg a derékbőségét, és ezt figyelembe véve válassza ki az ideális méretet, így garantáltan nem lesz rövid a derékszíj.

2. Nem lehet tökéletesen beállítani

Nemcsak a szíjhossz kulcsfontosságú. Öv rendeléskor érdemes megnézni az adott típus lyukainak számát és azok távolságát is, az öv nyelvhosszát és a lyuksor kezdeti pontját – megeshet ugyanis, hogy más adottságú kiegészítőre van szüksége. Érdemes ezt is mérlegelni, hiszen így megbizonyosodhat arról, hogy a kiegészítő hibátlanul áll majd felvéve.

3. Kiáll az öv nyelve

A szíjak jellemzői között azok nyelvéről is találhat információt. Különösen érdemes itt ügyelni a nyelvhosszra, ha a kiválasztott típus várhatóan nem sokkal lesz hosszabb a derékbőségénél. Előfordulhat ugyanis, hogy bizonyos esetben túl rövid a használt lyuk utáni rész, és így az övet nem tudja eltűrni, ami emiatt nem fog tökéletesen állni. Illetve ennek ellenkezője, amikor a nyelv hosszabb a megszokottól és a lyuksor eltolódik 3-7 centiméterrel. Máris más méretre van szüksége mint a megszokott.

4. Nem fér bele a bújtatóba

Léteznek szélesebb és vékonyabb övbújtatóval ellátott nadrágok és szoknyák. Ezek méretét szintén figyelembe kell venni a rendeléskor, hiszen hiába választ egy szélesebb típusú övet, ha azt a későbbiekben nem fogja tudni használni. Mindenképpen érdemes tisztában lennie a ruhatára adottságaival, és annak megfelelően keresni a kiegészítőt.

A webes rendelés gyors és egyszerű, de ha figyelmen kívül hagy bizonyos szempontokat, akkor előfordulhat, hogy nem lesz tökéletes a választás. Ezért vásárlás előtt mindenképp ellenőrizze, hogy annak jellemzői megfelelőek-e az Ön számára.

Bár kiegészítőket ma már sokan vásárolnak Internetről - annak ellenére, hogy kisebb-nagyobb fenntartással nyomják meg a megrendelem gombot. De a bizonytalanság mértékét számos tényező befolyásolja - ami szerencsére tudatos vásárlóként drasztikusan csökkenthető.

Ha velem tart, bemutatok Önnek további 6 adatot, ami bombabiztos támaszt nyújt a méret kiválasztáskor, ha kényelmesen, webshopból szeretne övet rendelni.

6 „mankó” a bombabiztos övméret választáshoz

A virtuális üzletbe betérve az egyik legnagyobb gondot az okozhatja, amihez nagyon is hozzászoktunk. Mégpedig a felpróbálás lehetősége. E nélkül, nehezen tudja eldönteni, jó-e a méret. Szerencsére az övekkel könnyebb dolga van, mivel kevesebb méretbeli elvárásnak kell megfelelniük.

Ha Ön tudatos vásárló feltehetően összegyűjti a legtöbb adatot a kiszemelt termékről. Így lesz lehetősége meghozni a legjobb döntést. Természetesen ez azt eredményezi, hogy csökkenti a mérethibából adódó őrjítő stresszt.

Lássuk mi az a 6 öv tulajdonság, amit célszerű figyelni a tökéletes méretnél:

1. Legyen tisztában a saját méretével! 

Férfiként tudnia kell a derékbőségét. Nőként pedig el kell döntenie, hogy a derekán akarja viselni az övet vagy a csípőjén, esetleg mell alatt. Ha megvan a kiindulópont, akkor jöhet a finomítás, annak érdekében, hogy makulátlanul álljon a kiegészítő.

2. Milyen hosszú az öv nyelve 

Definíció: Az öv nyelve, az övcsattól számított utolsó lyuk és a szíj vége közötti távolság.

Miért van szüksége erre az adatra? Elképzelhető, hogy Önt zavarja, ha túl rövid vagy túl hosszan nyúlik az öv nyelve. Esztétikailag is problémát okozhat, de ha bizonytalan, a megfelelő méret kiszámításánál is jó szolgálatot tesz. Jó ha tudja, a legtöbb övnél a méret: 8-10 cm

3. Mennyi lyuk található a szíjon 

Általában 5 db lyukat talál egy nadrágszíjon, ami teljesen ideális. Ellenben, Ön tartozhat azon személyek közé, akik jobban érzik magukat, ha több lehetőségük van a kényelem beállításához. Ilyenkor jön jól ez az információ, mert vásárolhat olyan övet is, melyen 6-7 db lyuk szerepel.

4. Mekkora távolságra helyezkednek el a lyukak egymástól 

Itt egy újabb adat, ami hasznos lehet az öv méret meghatározásához. A teljes hossz vagy a derékbőség, és a nyelvhossz, lyuktávolság adatait kombinálva, pontosan meghatározhatja a kifogástalan övméretet.

Ehhez nem kell más, csak egy kis matematika és odafigyelés - és egy pofonegyszerű képlet, ami nemsokára következik!

5. Racsnis övnél, mekkora a bordázott betét hossza 

Ha esetleg nem tudja mire gondolok: az automata csatos öveknél (más néven: racsnis) a szíjba bele van építve egy fogazott műanyag. Ezen a felületen akad meg az övcsat tüskéje. A mechanikának köszönhetően tudja fokról fokra beállítani a legkényelmesebb pozíciót.

Ésszerű gondolat tudatában lenni ennek a fogazott résznek a hosszával, mivel adódhatnak pillanatok, amikor lazítani vagy éppen szorítani kell a szíj átmérőjén.

6. Milyen hosszú legyen az öv?

Ha tudja a teljes hosszt, akkor nagyon pontosan meg tudja állapítani, hogy meddig fogja körbe ölelni a derekát a választott darab. Ennek az adatnak a segítségével és egy szabócentivel már leellenőrizheti, hogy túl rövid, túl hosszú vagy pont megfelelő méretű lesz.

Internetről történő rendelés esetén érdemes olyan áruházból vásárolnia, ahol részletes információk állnak a rendelkezésére. Mérjen, számoljon, viszonyítson - így jó eséllyel minimalizálhatja a méretproblémákat. Ha pedig egyes adatok hiányoznak, kalkuláljon a meglévőkkel.

Öv méret választás okosan – amikor az övek méretezése nem segít

Vajon milyen méretű övre van szükségem? Első gondolatra a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb módja a kérdés tisztázásához, ha megnézni az éppen használatos nadrágszíj méretjelölését. Ön mit gondol erről? Biztos helyről kapott tuti információt? Így már nyugodtan leadhatja a rendelését?

Nos, tisztázzuk a helyzetet!

Nem akarom elriasztani az online öv vásárlástól, de látnia kell, hogy picit tudatosabb döntéseket kell hoznia a digitális korban. Ebben a fejezetben nem azzal van a gond, hogy segítségnek egy övet használ. Ezt nagyon jó döntésnek tartom és elárulom, hogy így akár a tökéletes méretűt is megrendelheti. Az azonban okozhat gondot, ha a feltüntetett méretre vakon hagyatkozik!

Mi lehet a gond?

Jobb esetben a méretjelölés megtalálható az öv belső oldalába préselve vagy nyomtatva. Leolvasható az övcsat gravírozásából vagy egy címke jelöléséből. Csalogató és könnyen elvakíthatja a viselőjét, amikor újat akar vásárolni. Így téves következtetést vonhat le az otthoni méretből!

Ha nem ért az övek nyelvén, előfordulhat, hogy rosszul értelmezi ezeket a jelöléseket. Így a végeredménye az lesz, hogy rossz méretet rendel a webáruházból.

Mi a célja?

Feltételezem az, hogy egy méretben tökéletesen passzoló övet rendeljen meg. Ne kelljen utólag a cseréjével bajlódni. Ne legyen kényelmetlen a viselése. Gondolom, nem szeretne plusz lyukakat sem furkálni rá vagy elajándékozni másnak méretprobléma miatt.

Mi miatt nyúlhat mellé?

„Az öv méretezése nem minden esetben a derékbőséget jelöli!”

Így a cikk végéhez közeledve remélem már beleégett a tudatába ez a tény. Ha nem, akkor ezt most jól jegyezze meg és tartsa észben! Az öveket sajnos nem azonos méretezés szerint gyártják a világ különböző országaiban. Ezt már olvashatta a cikk elején. Európában leggyakrabban a derékbőséget veszik alapul a gyártók, de sűrűn lehet találkozni olyan méretezéssel is, ahol az öv hossza van megjelölve. Igen becsapós tud lenni, ha mérés nélkül, automatikusan így adja le a rendelését. - Nem egy olyan vásárlóval találkoztam már, aki belefutott ebbe a csapdába.

"Előfordulhat az is, hogy korábban már méretre lett igazítva"

Manapság a csavaros övcsat könnyedén eltávolítható a derékszíjról, így lehetőség van arra, hogy méretkorrigálás esetén rövidebbre szabja az övet. De abban a pillanatban, ahogy el lett vágva a pánt, már nem egyezik a valós méret és a jelölése!

Az online terek korlátai miatt tehát tudatosabb termék- és méretválasztás szükséges. Ezért azt javaslom mindig mérjen, az a biztos! Olvashatta, két oka is van, hogy ne bízzon kétség nélkül az otthoni deréköv méretjelölésében.

És következzen a már oly sokat emlegetett öv mérése! Hogyan kell? Itt jön a válasz, jól jegyezze meg!

Hogyan mérjük az öv hosszát? – övcsattal vagy csat nélkül 

Minket rendszeresen keresnek meg ezzel a kérdéssel a webáruház vásárlói, hiszen nem magától értetődő a válasz. A probléma elsősorban a webshopban jelent kihívást, de hagyományos üzletben is okozhat gondot, ha ajándékba vásárolunk. Otthon leméri a szíj végétől a csat végéig és gyanútlanul, magabiztosan elindul vásárolni.

A kiegészítő két fő részből áll: az övcsatból és a szíjból vagy nevezzük pántnak. Vajon melyik fontosabb a pontos méret meghatározáshoz?

Szerintünk a szíj hosszúságának kell lennie a meghatározó paraméternek – ami körbe öleli a derekat. Az kevésbé befolyásoló tényező, hogy a csat 3, 5, vagy 8 cm, mivel nem lesz ennyivel hosszabb becsatolt állapotban. “Tudományosan” :) az övcsat terjedelme egy változó paraméter, ami nincs kölcsönös függésben a derékbőséggel.

Öv vásárlásnál a helyes kérdés: Milyen szíjhosszúságú övet kell vennem?

Meglátásom szerint a gyakori kérdésre a válasz: csat nélkül. - És az ÖvBoltban is ez alapján segítjük a vásárlásban. - Egy övcsattal együtt mért eredmény megtévesztő értéket mutat. Ez esetben olyat fog választani, ami eltér a derekára passzoló nadrág öv ideális hosszától. Véleményünk szerint soha, ne számolja bele az övcsatot! Mérjen jól és vásároljon figyelmesen!

Ehhez adunk most egy nevetségesen egyszerű képletet.

Így tudja kiszámolni, milyen hosszú övre van szüksége

A vásárlás kulcskérdése tehát a szíj hossza. Most segítünk, hogy pikk-pakk kiszámolhassa!

Milyen hosszú legyen az öv?

Az öv hossza nem csak funkcionális kérdéseket vet fel, de esztétikailag is hátrányos eredményt hozhat. Ezért, érthető módon Önben is felmerülnek ezek a kérdések: Milyen hosszú övet vásároljak? Befűzött állapotban, meddig lógjon túl? És vajon a kiválasztott hossz jó lesz-e rám?  - megszokott kételyek, melyek kiiktatásra várnak.

A túl rövidet nem lehet becsatolni vagy csúnyán rövid lesz az öv nyelve. De a túl hosszú sem szerencsés, az elálló nyelv vagy az utólag faragott lyukak miatt. Az igazság valahol a kettő között van.

Mikor ideális az övem hossza?

Akkor ideális az öv hossza, amikor a derékvonalat negyedeli a befűzött öv vége. Úgy is fogalmazhatunk, akkor áll tökéletesen az öv, ha a vége maximum 2-4 centiméterrel lóg túl a nadrág első övbújtatóján.

Hogyan számoljak?

A képlet cm-ben mért értékekkel:

ideális öv hosszúság = derékbőség (cm) + 15 cm, 18 cm

Mérje meg a derékbőségét, melyre ráhagyva, vékony és normál testalkatnál +15 cm javasolt. Vastagabb csontozat és több plusz kiló estén, pedig érdemes +18 cm-t rászámolni.

Miért pont ennyit?

Az öv nyelve standard 10 cm. Megjegyzés: szomorúan szoktuk tapasztalni, hogy ez nem mindig van így. Most ne bonyolítsuk, lépjünk túl ezen a problémán is. Ezt követi a lyuksor. Legtöbb esetben a becsatoláshoz szükséges kivágások felosztása - azaz a lyuktávolság - 2,5 cm. Általában 5 vagy 6 lyuk található egy övön. Praktikussági okok miatt, a derékbőség ennek a sávnak a közepére kell, hogy essen - ami a 3. vagy 4. kivágás. Ha megméri vagy kiszámolja a deréköv vége és az előbb említett 3. vagy 4. lyukasztás közötti távolságot, akkor 15 és 18 cm-t (egészen pontosan: 17,5 cm) kap.

Itt most a klasszikus értelemben vett konfekció öveket vesszük figyelembe. Vannak az úgynevezett divatövek, amiket egyedi szabással, kialakítással gyártottak. Legfőképpen hölgyeknél fordul elő és nem feltétlenül a nadrág megtartása a cél, inkább díszítő elem. Az ilyen deréköveket stílusnak, kreativitásnak megfelelően lehet befűzni, megkötni. Az itt taglalt javaslat, vagy nevezzük öltözködési szabálynak, nem vonatkozik az effajta divatkiegészítőkre.

Ellenőrizze le!

Amint láthatja, ez a képlet megoldja ezt a borzalmas problémáját. Tegyen egy próbát! Vegye elő a jelenlegi övét, mérje meg dereka kerületét és számoljon a képlet alapján, majd hasonlítsa össze a két értéket. Mostantól a vásárlással járó csapdákat így kerülheti el!

Hogyan rendeljek övet Férfinak ajándékba – ha nem tudom a méretét?

Jóformán eszünkbe sem jut övet ajándékozni egy férfinak. Ha mégis, csírájában fojtjuk el az ötletet, mert túl macerásnak tartjuk. Ön, hogy van ezzel? Lássuk mi a leggyakoribb elrettentő tévképzet és mi az azonnali megoldás rá.

Gondban vagyok az övmérettel

Legtöbbünkben ez a nehézség merül fel elsőnek, ami teljesen jogos kifogás lehet. Hiszen nem várhatja el Öntől senki, hogy számontartsa mások pontos méreteit. De mielőtt kihúzná a meglepetések listájáról vajon számításba vett minden lehetséges megoldást, ami áthidalja ezt a problémát?

Érdemes elgondolkodni, mi minden és hogyan lehet a segítségére a méret meghatározásában. Ezért térjünk rá a legkilátástalanabbnak tűnő helyzet megoldására.

Nincs lehetőségem mérni

Hogyan vásároljunk övet, ha nincs lehetőségünk méretet venni? Nincs mivel vagy mit megmérni. Patt helyzetnek tűnik. Kénytelen nagyot kockáztatni. Vesz egy nagy levegőt és találomra rendel. Így benne van a pakliban, hogy túl nagy vagy kicsi lesz – ez így elég rosszul hangzik.

Akkor most mit csináljak?

Viszonyítson! A találomra való rendelés helyett, sokkal kifizetődőbb kicsit eltöprengeni és más mentőÖvért nyúlni. Például, biztosan akad a környezetében egy közel azonos testfelépítésű férfi, akit megkérhet, hogy legyen a segítségére. Árulja el, milyen hosszú nadrágszíjat hord, esetleg mekkora a számozása. Viszonyítási alapnak tökéletes és így már nem lehet nagyot bukni a vásárlásnál.

Hasonló technikát már régóta alkalmazunk az ÖvBoltnál. Telefonos beszélgetések alkalmával sokszor történik méretegyeztetés. Ha nincs más választás, viszonyítunk bizonyos testi adottságokhoz.

Lesse meg a farmert! Az aktuális hordott farmernadrág méretezése is jó kiindulópont lehet, ha titokban meg tudja nézni a méretet. Még jobb, ha van kéznél egy szabócenti, amivel a nadrág derékbőségét is lemérheti – ez már egy jó alap az öv méret meghatározásához.

Hívja segítségül az aktuális övet! Ha van rá lehetősége, akkor mérje le az otthoni szíj hosszát szabócentivel. De nyert ügye van, ha tudja az ajándékozott derékbőségét, így a fent említett képlet segítségével az övméret számítás már könnyen fog menni.

Itt van 3 kulcs a férfi övek méretezéséhez

Általában annak veszünk ajándékba ruházati kiegészítőt, akit közelebbről ismerünk. Ha a pontos adatait nem is tudjuk, de a testalkatával tisztában vagyunk. Fel tudja eleveníteni és máris van mihez viszonyítani. Véleményem szerint ilyen viszonyítási pont a magasság, a súly és a testalkat. Milyen magas? Mennyi lehet a súlya? Erős csontozatú vagy vékony? Izmos, sportos? Pocakos, netán extra nagy ruhákat hord?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel próbáljuk az ÖvBoltnál megfejteni, milyen szíjméretre van szüksége. Az évek alatt kirajzolódtak bizonyos minták és ezeket alkalmazzuk mankóként. Pár konkrét példán keresztül be is mutatom Önnek, hogyan válasszunk övet testalkat alapján.

(Ha pedig mégis mellé nyúlna, de az ÖvBoltból vásárol, akkor még mindig ott van az Ingyenes Termékcsere.)

Nézzük a példákat!

Párom alacsony (165-175 cm), normál testalkata van. Milyen derékszíjat rendeljek neki?

A magasságából adódóan nem lehet túl széles a dereka. 100 cm-es övhosszúságot tippelek ideálisnak. Ha nagyon vékony az úr, akkor 90-95 cm lehet a megfelelő. Erősebb csontozat esetén, ahol szélesebb a derékvonal, vagy pici úszógumival rendelkezik, javasolt a 105-110 cm-es szíjhosszúság. Továbbra is fontos, hogy nem derékbőségről beszélünk, hanem szíjhosszúságról.

Férjem átlagos magasságú (180-190 cm), vékony, átlagosnak mondható testalkattal. Mekkora lesz jó rá?

Ez esetben sem kell extrém hosszúságokra gondolni. Én ebbe a kategóriába esek, de 73 kg-mal és 183 cm-el vékonynak gondolom az alkatom. Rám pontosan passzol a 100 cm-es öv. Az átlagot megfigyelve, a véleményem az, hogy 110 cm megfelel a férjének. Pocak, apró felesleg esetén, érdemes  max. 120 cm-ben gondolkodni.

Apukám átlagos magasságú (180-190 cm), viszont igencsak van rajta mit ledolgozni. Rá milyen számozás passzol?

A nagy has és a felesleges úszógumik könnyedén beleszólnak a végeredménybe. 120-125-ös nadrágszíj hosszúság (cm) kényelmes viselet lehet. Jelentős súlyfeleslegnél (pl.: 110 kg) már 130 vagy e fölötti méret vezethet sikerhez. Természetesen a kilók gyarapodásával csak feljebb kell tolni a mérce számait.

Fiam magas (195-205 cm), vékony. Milyen övet vegyek neki?

Ne tévessze meg a fia térdkalácsának és bordáinak jól kivehető látványa. Ettől függetlenül a testarányok megmaradnak. A csontozat adott. 115 cm jó kiindulási alap. Ettől kisebb számozás aligha éri el a célját.

Láthatja, mégsem annyira kilátástalan a helyzet, ha nincs mérőszalagja, hiszen számos támaszt tud segítségként felhasználni. De mi a helyzet hölgyekkel?

Hogyan vásároljak övet Nőnek ajándékba?

A női öv vásárlás már jóval több buktatót tartogat a lelkes urak számára, mint fordított esetben. Először is a hölgyek esetében sokféle testalkatról beszélhetünk. Biztos hallott már az alma, körte, homokóra alkatokról, és ez még csak néhány a sok közül. De a tudatosan öltözködő nők számára ezek az alkati jellemzők meghatározzák, hogy az övet hol előnyös viselniük – derékon, csípőn, esetleg mell alatt. Arról nem is beszélve, hogy a keskenytől a szélesig többféle fazonú öv közül lehet válogatni – itt megint a testmagasság és testalkat lesz a döntő. Hiszen nagy általánosságban elmondható, hogy a vékony lányok törékeny alkatához nem előnyösek a vastag szíjak, míg a teltebb hölgyek a mell kiemelésre felcsatolhatnak egy széles pántot is.

Egy szó, mint száz, ha nem jeleskedik a női öltözködés rejtelmeiben, akkor tippelgetés helyett vegye szemügyre az ajándékozott ruhatárát. Nézze meg, hogyan öltözködik, milyen fazonú öveket visel farmerhez, ruhához. Rendelés előtt természetesen az otthoni öv hosszának mérése is elmaradhatatlan, és a fazont, stílust is tisztázza le magában.

Ha a hölgy alapvetően sportosan öltözik vagy farmerban jár, és különleges alkalmakor sem kedveli a cicomát, akkor ne kísérletezzen csillogó divatpántokkal. Egy eredeti bőr farmer öv viszont kitűnő meglepetés lehet.

Ne feledje azt sem, hogy a női övek méretezése eltérő és megtévesztő lehet a divatövek esetében, ezért is kell mérni, ha eldöntötte, hogy derékövet vagy inkább csípőövet választ.

A cikk végére érve reméljük olyan tudással vérteztük fel, ami nagy hasznára válik a jövőben. Érdemes újra és újra fellapozni, és átolvasni azokat a részeket, amik megragadták a figyelmét, hogy ezentúl mindig magabiztosan és stresszmentesen bonyolíthassa webes öv vásárlásait. Jó ha akkor is tudja a derékbőségét, amikor álmából felébresztik. De ha mégsem így lenne, akkor is többféle segítség áll a rendelkezésére az ideális övméret választáshoz. A képlettel pedig bármikor kiszámolhatja, hogy milyen hosszú szíjra van szüksége. Sőt mostantól az ajándéklistájára is felkerülhet a nadrágszíj. Ne aggódjon, nem fog besülni vele! Csak soha ne felejtsen el MÉRNI!

Az oldal tetejére