A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Övméret választás okosan, mert van amikor az övek méretezése nem segít.

Övméret választás okosan, mert van amikor az övek méretezése nem segít.

Ha interneten szeretne övet rendelni és segítségre van szüksége a jó méret kiválasztásához, akkor számos lehetőség közül válogathat. Ilyen támogatója lehet, az egyik használatban lévő öve. Hasznos információkhoz juthat általa, melyek elősegíthetik a tökéletes méretű öv megrendelését. Azonban vigyáznia kell, milyen módon hívja segítségül a méretválasztáshoz, ezt a segédeszközt. Megmondhatja a tutit, de orosz rulettet is játszhat Önnel.

Lehet, hogy akarata ellenére orosz rulettezik!

Vajon milyen méretű övre van szükségem? Első gondolatra a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb módja a kérdése tisztázásához, ha megnézni az éppen használatos öve méretjelölését. Ön mit gondol erről? Biztos helyről kapott tuti információt? Így már nyugodtan leadhatja a rendelését? Nos, figyelmeztetnem kell! Ha ezt jó ötletnek tartja, akkor egy töltött fegyverrel játszadozik. Van egy golyó a tárban és sajnos megvan az esélye, hogy elsül a pisztoly.

Ami fontos!

Fontosnak érzem tisztázni a helyzetet. Nem akarom elriasztani az internetes vásárlástól. Látnia kell, hogy picit tudatosabb döntéseket kell hoznia. Így teheti egyszerűvé és zökkenőmentessé életét a digitális korban. A mostani témában, nem azzal van a gond, hogy segítségnek egy övet használ. Ezt, nagyon jó döntésnek tartom és elárulom, hogy így akár a tökéletes méretű övet is megrendelheti. Az azonban okozhat gondot, ha a feltüntetett méretre vakon hagyatkozik! Természetesen még 9 másik hibát fel tudnék sorolni, de most inkább erre az egyre koncentráljunk.

Mi lehet a gond?

Jobb esetben a méretek ugyan úgy, mint a ruhákba, valamilyen módon fel vannak tüntetve. Megtalálhatóak az öv belső oldalába préselve vagy nyomtatva. Leolvashatóak az övcsat gravírozásából vagy egy címke jelöléséből. Csalogató és könnyen elvakíthatja a viselőjét, ha új övet akar vásárolni. - Ha ilyen méretet hordok, akkor biztosan a másiknak is ilyennek kell lennie.

Manapság még kevesen értenek az övek nyelvén. Így előfordulhat, hogy rosszul értelmezik ezeket a jelöléseket. A végeredménye az lesz, hogy rossz méretet rendelnek a webáruházból.

Mi az Ön célja?

Feltételezem az, hogy egy méretben tökéletesen Önre illő övet rendeljen meg. Ne kelljen utólag a derékszíj cseréjével bajlódni. Ne legyen kényelmetlen a viselése. Gondolom, nem szeretne lyukakat furkálni rá vagy elajándékozni másnak méretprobléma miatt.

Mi miatt sikerülhet mellényúlnia?

"Az öv méretezése nem minden esetben a derékbőséget jelöli"

Ezt most jól jegyezze meg és tartsa észben. Hiszékenyek lennénk, ha azt gondolnánk, hogy az öveket azonos méretezés szerint gyártják mindenhol a világon. Sajnos nem így van! Európában leggyakrabban a derékbőséget veszik alapul a gyártók, de sűrűn lehet találkozni olyan méretezéssel is, ahol az öv hossza van megjelölve. Igen becsapós tud lenni, ha mérés nélkül, automatikusan így adja le a rendelését. - Nem egy olyan vásárlóval találkoztam már, aki belefutott ebbe a csapdába.

"Előfordulhat az is, hogy korábban már méretre lett igazítva"

Manapság már sok olyan övet gyártanak, melyeknél az övcsat könnyedén eltávolítható a derékszíjról. Ez lehetőséget biztosít Önnek vagy akár az eladónak, hogy méretkorrigálás esetén, beljebb szabjon a szíjból. Abban a pillanatban, ahogy el lett vágva a szíj, már nem egyezik a valós méret és a jelölése. Például az ÖvBolthoz a Ramsey övek 130-as, 120-as méretben érkeznek. (Ezek a számok a szíj hosszát jelölik cm-ben) Megrendeli az egyiket, akkor egyedileg, a kérésének megfelelően, méretre szabva lesz Önnek elküldve. Tehát az övön ezt fogja látni: 130/52 (A “/” jel utáni számmal most ne foglalkozzunk) A valós mérete a szíjnak pedig lehet, hogy csak 110cm hosszú. Pont akkora, ahogy Ön kérte.

Záró gondolatok

Az utóbbi 5 évben gyorsan fejlődtek a vásárlói szokások. Egyre többen választják a webáruházak kínálatát. Én legalábbis részben azért, mert sokkal egyszerűbben elintézhetem a vásárlást és a felszabadult időmet egyéb kedvteléseimnek szentelhetem. Soha nem gondoltam volna, hogy internetről fogok öltözködni, de ma már a ruháim 80%-át innen szerzem be. Ahogy látom, nem csak én vagyok ezzel így. A ruházati termékek a TOP5 legnépszerűbb kategóriában szerepelnek az internetes vásárlók között.

Ezzel a változással lépést kell tartani, ami tudatosabb termékválasztást igényel. Az online terek korlátai miatt picit jobban oda kell figyelnie vásárláskor. - Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a jövőben ezekre a korlátokra is megoldás születik, de egyenlőre léteznek.

Tehát azt javaslom Önnek. - Inkább mérjen, az a biztos! Olvashatta, 2 oka is van, hogy ne bízzon kétség nélkül a méretjelölésben. Természetesen nincs megtiltva. Lehet segítségül hívni és így rendelni. Viszont, ha gondja adódik, akkor kérem, ne panaszkodjon másoknak, hogy mennyire gáz az internetről vásárolni!

Az oldal tetejére