Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javítsuk a vásárlói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk.

Ilyen a lenyűgözően tökéletes esküvői öv vőlegények számára

Ilyen a lenyűgözően tökéletes esküvői öv vőlegények számára

Úgy érzem, hogy az esküvő fontosságát nem kell szavakba öntenem. Mindenki életében egy csodálatos fejezet, melyhez tökéletes öltözet illik. A vőlegény öltönye alapdarab, amiről sokat lehet hallani és olvasni. Ellenben, a külső harmóniát elősegítő kiegészítőkről annál kevesebbet. Beszéljünk hát az övről, mert a hiedelemmel ellentétben, nagyon nem mindegy, milyet visel az oltár előtt.

Esküvőjén legyen tökéletes

Mivel a legtöbb férfi öltönyben vonul az oltár elé, ezért úgy gondoltam, érdemes egy különálló cikket szentelni a témának. Nem lehet annyival lerendezni, hogy “esküvőjén viseljen elegáns övet.”  Ez ennél egy kicsit összetettebb dolog. A nagy napon viselt öltöny sem egy hétköznapi öltöny, amiben a munkahelyén nap, mint nap megvillanna. Kicsit különlegesebb, kicsit feltűnőbb, kicsit fényesebb kelme. Így hát, az övnek is ilyennek kell lennie. Az összhang fogja megteremteni a tökéletességet.

Milyen is egy kifogástalan esküvői öltöny öv?

Szeretném hangsúlyozni, hogy csakis elegáns öv jöhet szóba. Felejtse el a hétköznapokban igénybe vett öveket, amik éppen a farmerjával jól mutatnak. Nem gondolhatja úgy, hogy egy utcai viselethez tervezett öv, pont megfelelő lesz az esküvőjén. Célszerű kiegyensúlyoznia szettjét egy különlegesebb, alkalomhoz illő nadrágkiegészítővel.

Jelen esetben, én a klasszikus elegancia híve vagyok, és erre bátorítok minden férfit, hogy ilyet kialakítású nadrágszíjat viseljen. Megvannak, azok a stílusjegyei, amik kifejezetten az öltönyös megjelenéshez passzolnak. Természetesen, ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne egyedi ízlést belecsempészni. A klasszikus összeállításokon kívül is vannak, remeken megtervezett alkalmi övek.

Nem meglepő módon, kettő elemre kell nagyon odafigyelnie a kiválasztásnál: Az öv csatjára és az öv szíjára. Általános szabály, - Kerülje, a bármilyen módon is feltűnő férfi öveket. A “kevesebb néha több” elve itt is jó szolgálatot tesz. - Ne essen túlzásba!

Milyen legyen az övcsat?

A nadrágszíj csatja kényes pont. Szó szerint, központi helyen hordozzák a férfiak, ezért körültekintően kell kiválasztania. Nem terelheti el a figyelmet és színben passzolnia kell minden egyéb más kiegészítővel. Tehát, a mandzsettagomboknak, az ékszereknek, az órának, az egyéb kiegészítőknek és az övcsatnak egységet kell alkotnia. - Nem a legdrágább cuccoktól lesz stílusa, hanem az ilyen apró figyelmességektől. Éppen ezért, rosszul fog mutatni az ezüst övcsat az arany órával és az sem szerencsés, ha egy nagy ovális fémlappal, vagy egy nagy sassal a hasa alatt pompázik.

férfi övek öltönyhöz
Keretes (tűs) és téglalap (pattintós) övcsat

Ahogy már szó volt róla, a klasszikus elegancia híve vagyok, ezért előnyben részesítem a jó öreg, keretes stílusú övcsatot. Szerintem nagyszerű választás, nem nehéz mellé lőni vele. Vékony vonalaival kifogástalanul illeszkedik az öltönyhöz. Jól összeolvad a szettel és a fókuszpont sem vész el. Ha nem akar sokat törődni az öv kiválasztásával, akkor feltétlenül ebbe az irányba induljon el.

Ha másik fazont szeretne, mert nem áll Önhöz közel a klasszikus keretes design, akkor válogasson inkább a téglalap formák között. Bevált stílus és igen nagy választék között lehet megtalálni azt, amelyik illik a ruhájához. Előnye, hogy a nagyobb felületnek köszönhetően egyedibben megformált felület díszeleghet Önön.

A méretek tekintetében, mindkét stílusnál ügyeljen rá, hogy ne legyen otrombán nagy a csat. A szíj szélességétől csak 3-5 milliméterrel nyúljon túl, vagy egy vonalban legyen a szélük. Az övcsat mindenképpen magas fényű legyen, ami szépen fel van polírozva. Lehetőleg ezüstszínek árnyalataiban, de az arany is tökéletes választás. Én az aranysárga színnel nem vagyok kibékülve, de egy fekete öltönyt nagyon jól fel tud dobni.

elegáns férfi öv

Milyen legyen a derékszíj?

Nos, a derékszíj sem lehet egy szimpla bőrcsík. Itt is vannak apró részletek, amiktől ünnepibb lesz. Elsősorban a szélességére, a színére és a felületének fényességére kell kellő figyelmet fordítania. 2.8-3 cm széles az ideális. Ettől se több, se kevesebb ne legyen.

A két legkedveltebb alapszín mindig jó húzás öltöny esetén. A fekete szíj teljesen univerzális, nagyon elegáns és jól kombinálható. A barna övszíj is szuper. Viszont ennél az alapszínnél már ügyelnie kell a ruházattal való összhangra. Ráadásul, az sem mindegy, a barnának melyik árnyalatát ölti magára. A fehérrel és más színekkel óvatosan bánjon. Erősen igazodniuk kell az öltöny színvilágához.

A szíjnál is fontos a kiegészítők színeinek az egyensúlya. Különösen ügyeljen a derékszíj és a cipő megfelelő társítására. A nagy nap ünnepi hangulatának tekintetében okvetlenül fényes felülettel rendelkezzen. - Fényes értelmezés alatt a lakkbőr is szóba jöhet. Szerintem a lakk már kicsit túlzás, de így is jó összeállítást lehet kreálni. A textúrája legyen homogén, azaz egyenletes. Ha úgy tetszik, legyen varrott a széle, színével azonos cérnával, de ne vastagon. Vagy válasszon elegánsabb, lágyabb külalakot biztosító megoldást, ahol a széle kifelé elvékonyodik.

vőlegény öltöny harmónia
Így fest, ha jól kombinálja a színeket - kék öltöny, barna övvel.

Milyen anyagból legyen a szíj?

A szíj anyagát szándékosan nem határolom be. - Nem is célravezető. Önnek kell eldöntenie, hogy milyen övre szeretne pénzt áldozni. Ha csak a külső jellemzőket vesszük figyelembe, akkor a technológiáknak köszönhetően, egy jobb minőségű műbőr öv (rostbőr) is olyan jól megállja a helyét, mint egy tradicionálisan, kézzel készített szíj. Önön múlik, mit választ. Az Ön anyagi lehetőségei, igényei mutatják az utat.

Jól gondolja meg a feliratokat!

Még egy eszméletlenül fontos gondolatot engedjen meg. - A szíjon és a csaton elhelyezett feliratok. Nos, NEEEEE! Feltételezem, nem élő reklámtábla akar lenni a menyegzőjén. Ha így van, akkor felejtse el a feltűnő írásokat és logókat. Észrevehette, hogy azért az előző mondatba belecsempésztem a “feltűnő” szavacskát. Ezzel az volt a célom, hogy ne zárjam ki teljes mértékben a feliratok, márkajelzések megjelenését. A csaton egy visszafogott, esztétikus márkajelzés még éppen elmegy, de azért érdemes kerülni.

Tartalomhoz tartozó címkék: Férfiaknak Tudástár Útmutató
Az oldal tetejére